2019-08-25

Vagabond szeptember 20-tól

Jön! Jön! Jön!
Nincs már egy hónap hátra és vége a hosszas várakozásnak, jön a Vagabond premiere szeptember 20-án pénteken koreai idő szerint 22 órakor, ami nálunk délután 3 óra.


Ahogy közeledünk a bemutató időpontjához, egyre több kép és információ jelent meg, került ki többek között a hivatalos oldalra. Ezen érdekességeket gyűjtöm össze ebben a bejegyzésbe.

FIGYELEM! A BEJEGYZÉS NYOMOKBAN SPOILERT TARTALMAZHAT!

Lee Seung Gi rajongói már belejöttek a várakozásba, hisz 2016 óta már sokszor vártunk valamire. Előbb a leszerelésére, majd a Goonghap bemutatójára, még jelenleg is várjuk, hogy énekesként visszatérjen, de már csak 27 napot kell várnunk az év sorozatának, a Vagabondban premieréig. A történetet kiindulópontját már jól ismerjük, a kezdetek óta olvashatunk róla, de most végre egy kicsit többet megtudhatunk ennek a történetnek a főhőseiről.

A főszereplő karakter, Cha Dal Gun


Egy rendkívüli kaszkadőr, akinek példaképe Jackie Chan, és csupán annyi álma van, hogy akciófilmszínész lehessen. Az akcióhoz megvan minden képessége, 18 harcművészeti ágban jeleskedik, köztük a taekwondo, kendo, jiujitsu, judo vagy box, és merészségének köszönhetően olyan kunsztokat is végrehajt, amit mások nem vállalnak el. A sok kaszkadőri munkája mellett próbálkozik hagyományos színészként is bekerülni a szakmába, amelyre helyes kinézetének köszönhetően sok esélye lenne, de... A meghallgatásait elbukja, ugyanis rosszul megy neki a sorok memorizálása, illetve kínosan érzi magát a kamera előtt.
Cha Dal Gun múltjáról annyi derül ki az ismertetőből, hogy árvaházban született és nőtt fel, egy bátyja volt, akinek halála után magához vette egyetlen rokonát, az unokaöccsét, aki a Cha Gun becenévvel illeti a főhőst. (Ha emlékeztek az első hírekre a sorozattal kapcsolatban, akkor még valóban Cha Gunként ismertük a LSG által alakított karaktert.)
Az unokaöcs, Hoon egy 25 fős gyerek taekwondo csapat tagja, akik egy repülőn ülnek és a világ másik felére tartanak. De sosem érkeznek meg, ugyanis a gép lezuhan, és mindenki meghal a fedélzeten. A hatóságok a gép sérülését és a navigációs rendszer meghibásodását nevezik meg a szerencsétlenség okának, de egy, az unokaöcs által rögzített utolsó videófelvételen gyanús alakok, terroristák láthatók. Viszont az igazságot senkinek sem érdeke felfedni, egy embert kivéve, Cha Dal Gunt. Viszont ő sem tudta, mibe nyúl, veszélybe kerül az élete, többen is az üldözésére indulnak, el akarják hallgattatni,  ugyanis az eset mögött egy hatalmas összeesküvés és korrupció húzódik, amely kihatással lehet az ország jövőjére.

Go Hae Ri, az NIS ügynöke


A női főszereplő élete nem volt egyszerű, apja, a haditengerészet alezredesének egy balul sikerült mentőakció utáni halálát követően  a fiatal lány veszi át a családfő szerepét és gondoskodik anyjáról és problémás öccséről. Épp Marokkóban a nagykövetségen dolgozott, amikor egy koreaiakat szállító repülőgép lezuhant. Nem sokkal később megjelent egy Dal Gun vagy Gin Dal nevű fickó, aki állította, a baleset valójában nem baleset volt, hanem megtervezett támadás. Hae Rinek el kell döntenie, segít feltárni az ügy mögötti rejtélyt, vagy becsukja szemét és kimarad az egészből.

Az elmúlt héten bepillantást nyertünk a tavaly júniusban tartott első szövegösszeolvasás-próbába, majd a reklámoknak köszönhetően eddig nem látott jeleneteket és képeket tekinthettünk meg.









Az első szöveg-összeolvasás 2018. június 2-án:


LSG: "Jó napot, Lee Seung Gi vagyok. Izgatott és boldog vagyok, hogy mindenkivel találkozhatok a Vagabond dráma által. Ebben a drámában egy Cha Dal Gun nevű kaszkadőr szerepét játszom. A történet egy olyan személy körül forog, aki elvesztette egyetlen unokaöccsét egy repülőgép-szerencsétlenségben és a végsőkig elmenve az igazságot keresi a balesettel kapcsolatban."

Suzy: "Go Hae Ri az NIS fekete ügynöke, aki belekeveredik a rosszindulatú emberekbe, amikor megpróbálja feltárni a repülőgép baleset mögötti igazságot és okokat, amelyet Cha Dal Gun fedezett fel."

Shin Sung Rok: "Az NIS csapatvezetőjét, Ki Tae Woongot alakítom. A sok helyzetben, amellyel az NIS szembekerül ő az a karakter, aki inkább a saját meggyőződése szerint cselekszik, mint hogy az adott helyzetet kövesse."

LSG a videó végén: "Ahogy végigtekintek az idősebb és fiatalabb kollégákon, akik ma itt összegyűltek, úgy gondolom, jól kell csinálni az én részem és sokat akarok tanulni az idősebbektől."

És egy másik videó az akciósztár Lee Seung Git bemutatva:

 
Yoo In Shik (rendező): Sok akciójelenet van benne. A főszereplő nem egy kiképzett személy. Ő egy átlagos polgár.
LSG: A borzasztóan sok futás miatt a futás közben végtelen kitartásra van szükség. Többet készül
tem, mint bármelyik másik drámára.
YIS: Fáradhatatlan kitartással és energiával számtalan akciójelenetet hajtott végre, jól érezte magát játék közben. Nagyon hálás és bizakodó vagyok.
LSG: Habár nehéz volt, a forgatás szórakoztató volt, sosem gondoltam úgy, hogy fárasztó. A rajongók valóban nagyon kíváncsiak és támogatnak minket, ezért nem fogjátok megbánni a várakozást. Egy jó és érdekes alkotást fogunk bemutatni. Rajtatok múlik. Várjatok egy kicsit, amíg visszatérek egy csodálatos munkával. Vagabond, fighting!



Ha ennyi nem lett volna elég az érdeklődés felkeltésére, nézzétek meg a sorozat ajánlóját, amely - mind ahogy minden kép és videó - egy fantasztikus akciófilmre hívja fel a figyelmet, amelyben a sok-sok akció mellett láthatunk majd némi humort és egy kis romantikát is. A színészek hónapokat dolgoztak, hogy a Vagabond valóban az év drámája legyen.


Ne feledjétek! A sorozatot szeptember 20-tól láthatjuk minden pénteken és szombaton magyar idő szerint 15 órától az SBS csatornán, illetve a Netflixen is!

------------------
Képek: SBS, leeseunggi.com
Forrás és angol: Aya fordítása, Soompi, BluKimchiKdrama, LSG MX

1 megjegyzés:

  1. Szia Kati!Nagyon szépen köszönöm a részletes ismertetőt,izgatottan várom a sorozatot.Seunggi nagyszerű lesz benne a látottakból ítélve és Suzyt is szeretem.

    VálaszTörlés