2020-10-17

AAA 2020 - a szavazás

Kiegészítve! - 10.18. és 10.22.
 
Az év ezen időszakában mindig előkerül az Asia Artist Awards - röviden AAA. A díjátadót idén is megrendezik és mi, rajongók tehetünk azért, hogy Lee Seung Gi biztosan részt vegyen az eseményen. Idén is hozzájárulhatunk a szavazatainkkal, hogy elismerjék kedvencünk munkásságát.

Lee Seung Gi nem először vehetne át díjat az AAA díjátadón, 2017-ben csak miatta hoztak létre egy külön kategóriát Best Welcome Award néven - amellyel azóta sem díjaztak mást - , 2018-ban pedig az év előadója díját, valamint a legnépszerűbb színész díját zsebelhette be. Tegyünk azért, hogy 2020-ban elnyerje a közönségszavazás díját!

AAA, 2018
 

A kategória jelöltjeire a korábbi években is szavazhattunk, ragadjuk meg most is a lehetőséget! Az Airenek a honlapon és a közösségin már napok óta buzdítanak mindenkit a szavazásra, tanácsokkal, tippekkel segítik egymást, hogy minél több szavazatot érvényesíthessenek. Sokan a szavazással kelnek és fekszenek, ébresztőt állítanak be, hogy le ne maradjanak semmiről. Én személy szerint nem vagyok ennyire megszállott, és habár sok elfoglaltságom van, de legalább napi 10 percet rászánok, hogy egy picivel növeljem a szavazatok számát. Sok kicsi sokra megy. Csatlakozzatok Ti is, minden szavazat számít.

A szavazás már elkezdődött október 14-én és egy teljes hónapig, november 15-ig tart.

A szavazatokat a Choeaedol nevű applikáción keresztül lehet leadni. Tehát elő az okostelefonokkal, táblagépekkel, és első lépésként telepítsétek az applikációt. Teljes neve: CHOEAEDOL Celeb – Korean Star Ranks. Az alábbi ikont keressétek:


Telepítés után jöhet a regisztráció. A felhasználási feltételek és adathasználati irányelvek elfogadása után e-mail címet, becenevet és egy jelszót kell megadni (ez utóbbit kétszer). A képernyő alsó felében van még egy mező, ahova annak a nevét lehet beírni, aki ajánlotta nektek az oldalt. Ez opcionális, de célszerű ezt is kitölteni. (Lentebb megmagyarázom, miért.)

A regisztrációt követően érkezik egy e-mail, a linkre kattintással meg kell erősíteni a csatlakozási szándékot. A megerősítést követően egy újabb e-mailt is küldenek ennek sikerességéről. Innentől kezdve használatba vehetitek az alkalmazást.

Első belépésnél javasolt kiválasztani azt a sztárt (ezt automatikusan felajánlja, de később is lehet választani), akit támogatni szeretnétek, tehát Lee Seung Git. És máris kinyílik az ajtó, hogy leadjátok első szavazataikat.

A szavazatok leadása szívecskék formájában történik, minden egyes szív egy szavazati pontot jelent, minél több van belőle, annál több szavazat érvényesíthető.

A szívecskék, vagyis szavazati pontok növelésének számtalan módja van. A mindennapi belépés 100 pontot jelent, de ez tovább növelhető például az alábbi módokon: óránként 10 db egyenként 5-30 mp-es reklám megtekintése; 4 óránként szívecskés dobozok nyitása; YT link posztolása; HD kép posztolása; szavazat leadása (a szavazásra felhasznált szívecskéknek megfelelő arányban); barátoknak szívecske küldése, illetve tőlük szívecske fogadása (legfeljebb napi 900); a kijelzőn megjelenő szívecskék begyűjtése (első használat alkalmával); barát meghívása az applikációba; ajánló személy megnevezése regisztrációkor, stb.

Ez a legutolsóként megnevezett pontnövelési mód, amire már fentebb is utaltam. Ha beírtok ide egy már létező felhasználónevet, akkor ő kap valamennyi pontot, amit szintén fel tud használni a szavazáshoz. De van egy másik módja is, hogy a regisztrációkor plusz pontokkal, vagyis szívecskékkel növekedjen a felhasználó szívecskéinek száma. Lehet meghívni is embereket, ez 1000 pontot jelent. Hogy ez a pontnövelési lehetőség se vesszen kárba, aki most szeretne regisztrálni, jelezze nekem - vagy valaki másnak, aki már regisztrált - jelentkezési szándékát, és én - vagy akinek írt - nagyon szívesen meghívja őt, és így több szavazatot kaphat Lee Seung Gi.

Illetve jelöljetek be barátnak Lee Seung Gi rajongókat, vagy fogadjátok el azok jelölését, akik szintén Lee Seung Gi rajongói, mert így egymásnak szívecskéket lehet küldeni. (Accept=elfogadás, Refuse=elutasítás) A másiknak nem a saját szívecskéidből küldesz, a küldés nincs befolyással a már összegyűjtött szívecskéid számára. Az alábbi képernyőkép az én jelenlegi barátlistámat mutatja, de a személyiségi jogokra tekintettel kitakartam a neveket. A zölddel jelölt ikonnal a mások által küldött szívecskéket fogadod el, míg küldeni a lilával jelzett ikonnal vagy egyenként a nevek melletti szívecske jellel lehet.

Őszintén szólva még én is csak ismerkedek az applikációval, de a lényeges részeket igyekeztem kiemelni (lásd a lenti képet is). A pirossal megjelölt résznél követhető nyomon, hogy kik szerepelnek a barát listádban (amiről az előző bekezdésben írtam), illetve itt tudsz szívecskéket fogadni és küldeni. A zölddel jelölt részen látod azt, hány szívecskéd van, azaz szavazati pontod. Hogy el ne vesszenek, ezek mindegyikét fel kell használni 23:10 23:40 KST-ig, tehát magyar idő szerint 16:10 16:40-ig. (Majd figyeljetek oda, hogy hamarosan óraátállítás és ez az időpont magyar idő szerint változni fog.)
Kiegészítés: a napi szívecskék (daily hearts), amelyek nem vihetőek át a következő napra, azok mindegyikét használjátok fel szavazásnál, míg az ever hearts szívecskéit lehet halmozni és raktározni, de legkésőbb az utolsó napon azokat is maradéktalanul használjátok majd fel.


Szavazatot leadni a legegyszerűbb, ha a fenti, lilával jelzett ikonra kattintotok. A megjelenő képernyőn (lent) a felső, pirossal jelölt szívre kell kattintani, majd a felugró ablakban kiválasztani, vagy pontosan megadni a szavazatok számát, majd OK. Javaslom, hogy 100 feletti számot adjatok meg, akkor jár vissza arányosan szívecske (10%), amit a következő szavazáson felhasználhattok.

Kiegészítés (10.22-én)

***

A fentebb leírt módszer helyett jobb megoldás, ha posztoltok egy-egy képet vagy videót, és arra szavaztok a szívecskékkel, ugyanis akkor a szavazatok 20%-át kapjátok vissza szívecskében, tehát 100 szavazati pont után 20 szívecske jár vissza, ami újfent felhasználható.

***

 

Elsőre tudom, hogy nagyon bonyolultnak tűnik, én is napokig kerülgettem az erről szóló bejegyzéseket a közösségin és a holnap Freeboardján is, mert csak olvasva nem tudtam követni, hogy mi is ez. De kipróbálva már látom, hogy nem annyira nehéz az oldal kezelése. Még én is újonc vagyok ezen a területen, de ha megakadtok, szóljatok és közösen megpróbáljuk kiokoskodni a jó megoldást!

És örömmel várom a blog olvasóit a barátlistámba, engem LSGhunfan néven lehet megtalálni az alkalmazásban. De ha lenti hozzászólásban (akár névtelenül), e-mailben vagy FB/Twitter/IG üzenetben elkülditek az alkalmazásbeli felhasználóneveteket, én is szívesen bejelölök bárkit és úgy tudunk egymásnak szívecskéket küldeni. (Legfeljebb 300 személy szerepelhet a barátlistában.)

Aki teheti, minden nap járuljon hozzá egy picivel ahhoz, hogy Lee Seung Gi idén is díjazott lehessen az AAA-n!

Kiegészítés! (10.18-án)

Most értettem meg a heartbox (szívecskés doboz) mibenlétét. Eddig nem találkoztam vele, pedig a leírás alapján 4 óránként lehet ezeket nyitni. Már tudom, hol rejtőznek: a mások által megosztott képeknél. Csupán a Lee Seung Gi neve alá feltöltött képeket kell megnyitni és a kép felett egy nagy piros szív lebeg. Az a heartnox, amelyet kinyitva további szívecskékkel lehet gazdagodni. 4 óránként legfeljebb 5 darab nyitható ezekből és szerencsétől függően 7, 20, 100, de akár 1000 szívecskét lehet egy mozdulattal begyűjteni.

------------------

Képek: leeseunggi.official, saját képek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése