2020-10-06

Változások a hivatalos honlapon

Időről időre szükség van a megújulásra. A mostani változások a leeseunggi.com hivatalos honlapot érintik. Az utóbbi napokban én is többet foglalkoztam a honlappal a Facebook-on is, most egy bejegyzésbe gyűjtöm össze a legfrissebb tudnivalókat. (Ha még lesz valami egyéb újítás, azzal később kiegészítem a bejegyzést.)
 

A mostani honlap 2018 decembere óta érhető el, azóta néhány kisebb-nagyobb módosítás történt, hogy felhasználóbarátabb legyen. Új menüpontok, új szabályok. Az elmúlt napokban az Only!here nevű rész keltette fel a rajongók érdeklődését. Már az elnevezés nagyon árulkodó: csak itt. Akik a kezdetekkor regisztráltak, biztosan emlékeznek, hogy az Airen storage-ra vonatkoztak hasonló szabályok korábban, de később ezen lazítottak, néhány kivételtől eltekintve az Airen storage-ban látható képek, videók, információk megoszthatóak azokkal is, akik nincsenek regisztrálva a honlapon. (A heti összefoglalókban ezért irányítok mindenkit az Everything LSG oldalra.)
 

 
Az Only!here tartalmai viszont semmilyen formában nem megoszthatóak, aki szeretné látni, azoknak regisztrált felhasználónak kell lenniük, és legalább 100.000 ponttal kell rendelkezniük. A honlap szerkesztői többszörösen is felhívták a figyelmet a megosztásra vonatkozó tiltásra, ezt kéretik szem előtt tartani, az ottani információkat, képeket, videókat semmilyen formában nem megosztani másokkal. Sajnos az Airen storage esetében is előfordult korábban - amikor ugyancsak vonatkozott rá a megosztási tilalom - hogy a képek visszaköszöntek más oldalakon. Ne legyen így az Only!here esetében, ha ez mégis megtörténne, az a menüpont azonnali lezárását jelentené. Így bármennyire is fontosnak tartom, hogy egyfajta közvetítő legyek, az Only!here feltöltéseiről én sem fecseghetek. Viszont mindenkinek adott a lehetőség, hogy regisztráljon és teljes jogú taggá váljon a honlapon. A regisztráció lépéseit korábban megírtam, de ha kevés az útmutató, nagyon szívesen segítek a felmerülő kérdésekben.
 
Sarkalatos kérdés volt a pontgyűjtés, ugyanis nagyon sok rajongó csak most kapott észbe, hogy nem volt eddig elég aktív az oldalon és hiányzik néhány - vagy épp nagyon sok - pont a 100.000 ponthoz, amely az Only!here-hez való hozzáférés feltétele is. Pontokra az alábbi aktivitásokkal lehet szert tenni:
- regisztráció - egyszeri 1000 pont
- belépés - naponta egyszer 500 pont
- új bejegyzés írása a Freeboard-ban 100 pont
- hozzászólás írása a Storage-ban és/vagy a Freeboard-ban 50 pont
- üzenet írása a To Seung Gi menünél 10 pont
 

A korábbiakkal ellentétben  csak olvasásért (Airen storage és Freeboard esetében) már nem jár pont. 
 
Fontos azt is megjegyezni, hogy azt látva, hogy a Freeboard-ot ellepték az üres, semmitmondó bejegyzések - mindent a pontok érdekében - azt alábbi szigorítások léptek életbe:
- a felmerülő témák kapcsolódjanak LSG-hez vagy az Airen-ekhez
- a nem megfelelő bejegyzések és a 3-szori folyamatos poszt törlésre kerül, valamint a szerző pontjait elveszik

Úgy hiszem, ezek a változtatások hozzájárulnak, hogy egy gondozott honlapot látogathassunk akár minden egyes nap. Mi is tartsuk be a szabályokat, védjük meg, ami fontos számunkra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése