2022-10-23

Felirat - Famous Princesses, 35. rész

Bizonyára a legtöbb Lee Seung Gi rajongó a vetítéssel együtt, a magyar felirat elkészültével együtt követi a The Law Cafe sorozat eseményeit. Már csak két rész maradt vissza, hamarosan búcsút kell vennünk Kim Junghotól, Kim Yuritól és a többiektől. Viszont ugye senki se felejtette, hogy van itt készülőben egy másik sorozat fordítása is? Habár ez nem mostani, de egy nagyon kedves történet. És már lehet is folytatni, hisz megérkezett a Famous Princesses 35. része is magyar felirattal.



Hadd áruljak el némi kulisszát a fordítással kapcsolatosan. Arra már többször utaltam, hogy egy angol hardsubos videóból dolgozom, az alapján készítem az időzítést és a fordítást. Utána pedig az Avistazon elérhető videóhoz igazítom az egészet. Ez általában egy pár kattintásos munka. De most nem így alakult. Kiderült, hogy a hardolt videó rövidebb, valahogy kihagytak belőle két rövidke részletet. Mindkét részlet kb. fél perc. Ezeket utólag kellett időzítenem, illetve angol felirat nélkül fordítanom. Megoldottam és talán senki se veszi észre, hogy mely jelenetekről van szó.

A kis kitérő után már mutatom is az elérhetőségeket!


A magyar feliratot ez alkalommal is mikaz nézte át és javította benne az elütéseimet. Köszönöm, hogy mindig számíthatok rá!

Folytatás hamarosan!

6 megjegyzés:

  1. Szia. Ha megadnád, honnan töltöd le a feliratosat, nagyon szívesen segítenék benne, hogy időzítve kigépelném az angol szöveget.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, de megtaláltam.

    VálaszTörlés
  3. Kedves Detti! Milyen kedves gondolat! Az hatalmas munka lenne! Sajnos hiába kerestem, nem találtam arra megoldást, hogyan lehetne kiszedni a hardsubnak legalább az időzítését, pedig két programmal is próbákoztam, de az egyik nem egynek vett egy szövegtáblát, hanem több kisebb szövegtáblaként érzékelte, azt módosítgatni majdnem ugyanannyi idő, mint a mostani módszerrel, manuálisan készíteni az időzítést, a másik program sokkal profibbnak tűnt, de minden betű után rákérdezett, hogy az mi, és még a ruha fehér részeit is betűnek gondolta. Csak felbosszantott. Neked esetleg van rá egy hatékony módszered? Vagy hogy gondoltad ezt a kigépelést?

    VálaszTörlés
  4. Már van benne rutinom, csináltam ilyet, bár nem megy gyorsan. Nincs rá hatékony módszerem, csak a gyakorlat. De ha ketten csinálnánk, gyorsabban haladnánk. Elkezdtem a 36. részt. Átküldeném Neked, hogy megnézd, jó lesz-e így.

    VálaszTörlés
  5. Ami a bemutatkozásnál szerepel e-mail cím, arra elküldhetem?

    VálaszTörlés
  6. Szia Kati! Elkészültem a 36. rész angol átiratával és elküldtem erre az e-mail címre: lsghungarianfanpage@gmail.com.

    VálaszTörlés