2022-11-26

A Hook botrány

Előrebocsátom, igyekszem ezt a bejegyzést a lehető legtárgyilagosabban megírni.

Az elmúlt napokban én is gyűjtögettem az információkat, igyekeztem megemészteni, feldolgozni mindazt, ami a héten nyilvánosságra került. Ezek alapján készül ez a mostani írásom.

A szórakoztatóiparban fontos szerepet töltenek be az ügynökségek, ők egyengetik a sztárok útját. Lee Seung Gi rajongójaként jól tudjuk, hogy ő a Hook Entertainment köteléke alá tartozik. Egy kis ügynökségről van szó, amely igazán nagy és jól ismert nevekkel dolgozik együtt: többek között Youn Yuh Jung, Lee Seo Jin, Park Min Young. Hosszú évekig úgy tűnt, hogy ez egy jó hely, baráti, családias a légkör. Lee Seung Gi is számtalanszor "Hook Family"-ként utalt az ügynökségre, annak elnökére és tagjaira. Épp ezért taglózott le a hír, miszerint Lee Seung Gi egy wont nem kapott a zenejéért járó nyereségből, hovatovább elhitették vele, hogy a rajongói hiába vannak, nem veszik az albumait, így lényegében csak veszteséget termel a zenei karrierjével.

De lássuk a részleteket!

Én egy november 10-ei hírrel kezdeném a történet ezen szálát, amikor arról lehetett olvasni, hogy a Hook Entertainment épületében megjelent a rendőrség, pontosabban szövetségi ügynökök és több órán keresztül vizsgálódtak, ugyanis sikkasztás gyanúja merült fel. A hírek alapján feltehetően Park Min Young ex-barátja, Kang Jong Hyun miatt vizsgálódtak a Hook épületében. Az SBS az alábbiakat fűzte a hírhez: "Mostanában három olyan vállalatra csaptak le, amely kapcsolódik Kang Jong Hyunhoz. Bennfenntesek szerint a Hook razziájának semmi köze hozzá, hanem belső problémák miatt történt."
Akkor még nem tulajdonítottam nagy jelentőséget az információnak, úgy gondoltam, ez nem lehet hatással a sztárokra, de elsősorban Lee Seung Gire, a vizsgálódás és a gyanú még nem jelenti azt, hogy valóban gondok lennének. Utólag olvastam róla, hogy nagy erőkkel szálltak ki, illetve a hosszas helyszíni vizsgálódás arra utalhat, hogy találtak bizonyítékokat.

Aztán november 18-án már arról olvashattunk, hogy Lee Seung Gi hivatalos úton kérte a pénzügyi adatok átlátható közzétételét. Ezt a Hook is megerősítette közleményében:

"Jó napot! Itt a Hook Entertainment.
Szeretnénk a hírekben megjelent kérdéssel foglalkozni, miszerint LSG, az ügynökségünk sztárja tartalomigazolást küldött a Hook-nak.
A Hook megkapta a tartalomigazolásra vonatkozó kérelmet LSG-től és felülvizsgálja a kapcsolódó adatokat és ennek megfelelően készít választ.
A Hook keményen dolgozik azon, hogy a két fél közötti félreértések nélkül, békés úton megoldja a problémát.
Továbbá elnézésünket szereznénk kifejezni, amiért nem tudtuk megmagyarázni a helyzetünk a Hook-kal kapcsolatos médiában közölt sorozatos eseményekkel kapcsolatosan.
A felmerült probléma komolysága miatt jelenleg nehéz bármit is mondani a problémáról, és amint valamelyest rendeződik a dolog, egy közleményt adunk ki az üggyel kapcsolatosan.
Köszönjük."

Én személy szerint azt gondoltam ekkor még, hogy ez egy óvatosság érdekében hozott lépés Lee Seung Gi részéről. Mivel bő egy héttel korábban felmerült a sikkasztás gyanúja, ő csak szeretett volna tisztán látni, és ezért nyújtotta be a kérelmét a Hook felé. Gondoltam én!

Aztán november 21-án robbant a hír: Lee Seung Gi semmit nem kapott az elmúlt 18 évben a zenéje után. A Dispatch nevű koreai hírportál hozott le egy hosszabb írást, amelynek részleteit angolul is olvashatjuk a Koreaboo oldalán. Ebből tisztán kiderül, hogy 2004-es debütálása óta, miközben 27 albuma - beleértve a rendes albumokat és a single-ket is - és 137 dala jelent meg, Lee Seung Gi egyetlen egy wont se kapott a zenéje után. Ami még felháborítóbb, hogy veszteséget hozó énekesnek könyvelték el, elhitették vele, hogy az igaz, hogy sokan szeretik a zenéjét, de a rajongói ennek ellenére nem veszik az albumait, rengeteg pénz megy el a promócióra, így semmi nyereségük nincs a zenéjén.

A Hook általi csúnya megtévesztés a The Project album megjelenése után, 2021 januárjában kezdett kiderülni, amikor tévedésből Lee Seung Ginek küldtek egy üzenetet, amely az alábbi pénzügyi adatokat tartalmazta:

"The Ordinary Man: 63.823.490 won
The Project: 169.784.100 won

Összesen: 233.607.590 won
Produkciós költségek: 200.000.000 won

Különbözet: 33.607.590 won"

Nem kell jó matekosnak lenni ahhoz, hogy lássuk, a különbözet jelenti a nyereséget, amelyet a single és a 7. album hoztak. Mivel ilyen - látszólag - először fordult elő karrierje során, Lee Seung Gi ennek örömét egy szakmabeli kollégájával is megosztotta:

"LSG: Hyung, azt hiszem, a digitális eladásokkal is pénzt keresek. A 200 millió wonos produkciós költség után is 33,6 millió wont kerestem.

XY: Miről beszélsz? Szerinted én mennyi jogdíjat kapok? Te rengeteg pénzt keresel. Nem fizetnek neked?

LSG: Úgy van. Mindig azt hallom, hogy veszteséges énekes vagyok.

XY: Milyen feltételek vannak a Hook-kal kötött szerződésedben? Miért nem fizettek neked?"

Mivel a hírek alapján a kezdetek óta így van, számomra úgy tűnik, hogy ez egy terv része volt. A Hook, annak elnöke kihasználta a fiatal, debütálásakor még csak 17 éves srácot, aki mit se tudott a show business-ről, rábízta magát a Hook embereire. Miért is ne bízott volna bennük, hisz tanárnője, Lee Sun Hee is az ügynökség egyik pártfogoltja. Ahogy olvasgattam a cikkeket, felmerült bennem, hogy később miért is nem vált számára furcsává, hogy annak ellenére, hogy több dala is a sikerlisták élére került - most csak a Return-t emelném ki, amely hat egymást követő héten birtokolta az első helyet - és láthatóan a mai napig nagy népszerűségnek örvend énekesként is, mégsem hoz pénzt a házhoz, ha énekel. De rájöttem, túlságosan is megbízott a Hook-ban, a Hook Family-ben, illetve a 18 év során folyamatosan megtévesztették, hazugságokkal traktálták.

A véletlen viszont segíthet felfedni az igazságot és lehull az álarc a Hook elnökéről is.

A Dispatch cikkéből olyan részletek derültek ki, minthogy Lee Seung Gi 2004-es szerződése alapján a nyereséget 4:6 arányban osztják meg Lee Seung Gi és az ügynökség között, a Hook kapja a nagyobb részt. Ezt 2009-ben módosították 6:4 arányra, ekkor már Lee Seung Gi kapta a nagyobb hányadot, 2017-től pedig 7:3 arányban osztozkodtak a nyereségen. Látszólag minden rendben, ha a híresség kapja a nagyobb összeget, csakhogy egyrészt a cikk alapján a szórakoztatóiparban sokkal inkább jellemzőbb a 8:2 arányú megosztás, másrészt a vádak alapján a Hook máshogy értelmezte a számokat, és a nyereség 100%-a az ő zsebükben landolt, ami nem kevesebb, mint 9,6 milliárd won. És ez csak az, ami a zenei tevékenységéért járt az elmúlt 18 évben. És ebből Lee Seung Gi semmit se látott.

Az üzenetet követően Lee Seung Gi érdeklődött az ügynökségénél a dolgokról. Egy közeli ismerős (más források szerint a menedzsere) elmondása alapján az alábbi válaszokat kapta:
2021 júniusában egy vacsora során, amikor Lee Seung Gi édesanyja is jelen volt, a fejéhez vágták, hogy ő egy veszteséges énekes.
2022 augusztusában arra hivatkoztak, hogy magasak a produkciós költségek, hisz ajándékokkal kell elhalmozni a média igazgatókat.
Nemrégiben pedig egy megbeszélés során került szóba a pénzügyi kérdés, ekkor a számviteli csapat egy tagjára irányították a felelősséget, akit állítólag kértek, hogy csinálja meg, de az illető nem akar dolgozni, így nem csinálta meg.

Továbbá a rajongókat is okolták, amiért semmi nyereség: "Seung Gi, a rajongóid nem veszik meg az albumaidat. Nincs pénzük, de sok mindent akarnak. Sok pénzt kerestél más projektek által. Gondolj a énekesi karrieredre úgy, mint a rajongóknak nyújtott szolgáltatásra."

Ha a fentiektől ökölbe szorult a kezetek, a következőktől az asztalra is fogtok csapni.

A Dispatch birtokába került egy hangfelvétel, amelyen feltételezhetően a Hook elnöke, Kwon Jin Young hallható egy megbeszélés során. (Érdemes meghallgatni, nem kell látni és érteni, a hangból érezni lehet mindent.) Alább ennek fordítása olvasható a Koreaboo angol szövege alapján (a beszélgetés tartalmaz néhány durva kifejezést, mivel cenzúrázva volt, beleillő, nem túlságosan trágár kifejezést használtam helyette):

"CEO: Olyan típusú ember vagyok, aki amikor igazán dühös, akkor nagyon nyugodt és logikus lesz. Nagyon kemény leszek. De ahhoz nagyon dühösnek kell lennem. Ha nem vagyok olyan dühös, csak annyit mondok: "Hé, rohadék!" Úgy, hogy még én magam is megijedek. Fiatal korom óta ez egy betegség nálam. Annyira ijesztővé és érzéketlenné tudok válni, hogy az emberek azt mondanák, hogy gyilkossá és egy igazán gonosz emberré válok. Nagyon ijesztővé válok és most kezdek ilyen lenni. Most, hogy nem fogja vissza magát és a nyilvántartásunkat kérte, úgy tűnik, tényleg nem fogja vissza magát.
E: Nem, ez nem így van.
CEO: Fogd be, fejezd be!

CEO: A nevemre esküszöm, hogy végzek vele. Azzal töltöm életem hátralévő részét, hogy megpróbálom Lee Seung Git megölni. Az az anyaszomorító! Esküszöm.
E: Kwon elnök...
CEO: Fogd be, fejezd be, amit csinálsz. Azzal fogom tölteni életem hátralévő részét, hogy megpróbálom megölni őt.

CEO: Hé, te! Kifelé! Te rohadék! Hé, eressz!
E: Rendben, elengedem.
CEO: Valóban meg fogom ölni.

CEO: Úgy értem, mi a baj a számviteli nyilvántartásokkal? És fogd be, innentől egy szót se szólj!

CEO (LSG menedzserének): Hé, hallgass meg! Hé, Park XX-nek kell megcsinálnia, de ő az, aki nem csinálta meg. Nem csinálta meg, mert az az őrült rohadék nem akar dolgozni. Nem adta át nekünk a nyilvántartásokat. Megmondtam, hogy bizonyítom, mi történt, akkor miért viselkedsz így? Ha? Ez az igazság."

A hangfelvétel második része a menedzser és az E-vel jelölt vezető közti beszélgetést tartalmazza:

"M: Tényleg nem tudom ezt tovább csinálni. Elmegyek.
M: Nem csinálom ezt tovább. Állítsd meg! Én minden tőlem telhetőt megtettem.
E: Tudom, tudom.
M: Nem tudod, mennyire keményen dolgoztam. Nem azért jött létre ez a találkozó, hogy ezt megbeszéljük? Mit csináltam rosszul?
E: Semmit se csináltál rosszul. Menjünk.

M: Az elmúlt 9 évben tényleg keményen dolgoztam.
E: Tudom, tudom.
M: Mit tudsz te? Mindig kiszúrt magának és mindenki előtt mondta, hogy Lee Seung Ginek vége. Hogy dolgozhatnék, amikor azt mondja: "Bölcsen válaszd meg, kihez leszel hűséges". Akkor kibírtam."

Ezen eseményeket követően személyesen a Hook elnöke (vagy az ő nevében valaki) sajtóközleményt adott ki:

"Jó napot!
Itt a Hook elnöke, Kwon Jin Young.
Mostanában rossz történetek jelentek meg rólam és az ügynökségünkről a hírekben, függetlenül attól, hogy igazak-e, szégyellem magam.
Minden a hanyagságom és diszkrécióm hiánya miatt történt, amiért szégyellem magam és bocsánatot kérek.
Indokolt megerősíteni az igazságot a sajtóban terjedő és sajtó által közölt történeteket illetően, de ahogy a korábbi sajtóközleményünkben említettük, a megértésüket kérjük, ugyanis jelenleg a tények ellenőrzésének szervezési szakaszában vagyunk, és tartózkodunk a helyzetünkről szóló állásfoglalástól, mivel ezt törvényesen lehet kezelni.
A jövőben, amikor megerősítést nyernek a szempontok, amellyel akár a Hook-nak, akár nekem jogilag foglalkoznom kell, nem hátrálunk meg vagy kerüljük el a dolgot, vállaljuk a felelősséget.
A Hook és én minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy ez ne legyen kihatással az ügynökségünk sztárjainak promóciójára és még óvatosabbak leszünk, hogy ne történjenek további esetek, amelyek aggodalmat okoznak.
Köszönöm."

November 24-én a Lee Seung Gi jogi képviselője által megfogalmazott közleményt olvashattuk, amely a fentieket erősítette meg:

"Jó napot! Itt LSG jogi képviselője.
Először is, elnézést kérünk, hogy sokaknak aggodalmat okoztunk a LSG és ügynöksége közt fennálló probléma miatt. LSG nevében szeretnénk kifejezni álláspontját a legutóbbi, zenéjéért járó rendezetlen fizetésről szóló hírekkel kapcsolatban.
Ahogy arról beszámoltak, LSG a jogi képviselőjén keresztül nov. 15-én a rendezetlen fizetése miatt egy tartalomigazolást küldött a Hook részére. Kértük, hogy minden megjelent album terjesztése után, amelyben LSG részt vett, járó nyereséget feddjék fel és hogy az összeget, amelyet nem fizettek ki a zenéért, rendezzék és fizessék ki.
Debütálását követően LSG 18 évig a Hook kötelékében dolgozott. A szórakoztatóiparban végzett tevékenysége és a számlakivonatokat illetően LSG teljes mértékben megbízott a Hook-ban, követte őket. A Hook képviselői semmit se hoztak fel a zenéjéért járó fizetséggel kapcsolatban, nem is tudott róla, hogy a zenével nyereséget termel, és csak mostanában tudta meg az igazat, miszerint a zenéje profitot jelent, egy véletlen neki küldött üzenetből. Ezután LSG többször kérte a részletes elszámolást, de a Hook olyan hazug kifogásokkal állt elő, mint hogy ő egy veszteséges énekes és kerülte a részletek kiadását.
Ebben a folyamatban LSG sértő és fenyegető megjegyzéseket kapott az elnöktől és az ügynökségtől, amelyet kimondani is nehéz, így hosszas gondolkodás után úgy döntött, hogy jogi képviselőn keresztül egy tartalomigazolást küld, mivel elhatározta, hogy a zenéjéért járó fizetés rendezésén túl a bizalomra épülő kapcsolat nem folytatódhat Kwon Jin Young elnökké és a Hook-kal sem, akikre családtagként tekintett a hosszú időn keresztül, amíg együtt voltak.
Továbbá a LSG zenéjéért járó fizetségen túl azt is tervezzük, hogy alaposan kivizsgáljuk a Hook különböző jogi kapcsolatait, beleértve Kwon Jin Young elnököt és LSG-t. Ezért azt kérjük a Hook-tól, átláthatóan tárja fel a LSG szórakoztatóipari tevékenysége során keletkezett eladások és elszámolások részleteit a tartalomigazolás által, és őszinte választ várunk a Hook-tól.
Ami a jelenlegi ügyet illeti, hálásak vagyunk és elnézést kérünk attól a sok embertől, akik LSG-t támogatják, és érdeklődnek iránta. LSG minden tőle telhetőt megtesz, hogy ez ne legyen hatással a jövőbeli projektjeire és külön nyilatkozatot teszünk, miután alaposan kivizsgáljuk az igazságot."

A háttér feltárása érdekében figyelmet érdemelnek azok az üzenetváltások, amelyek az elnök és Lee Seung Gi menedszere között történtek:

2019.02.27.
20:10, M: Seung Gi hyung azt mondta, hogy egy szendvicset és kávét fogyaszt vacsorára, ezért 27.000 wonnal terheltem a vállalati kártyát.
20:31, M: Megérkeztem az irodába. Miután kitakarítottam az autót, hazamegyek.
20:42, CEO: Ha munka vagy vacsora után van, akkor győzd meg, hogy a saját kártyáját használja.
20:45, M: Értettem.

Dátum nélkül
16:40, M: Seung Gi hyung kérte, hogy vegyek neki egy energiaszeletet és harapnivalót az SSG-ben, ezért 29.800 wonnal terheltem a vállalati kártyát.
16:55, CEO: A személyes beszerzések esetében győzd meg, hogy a saját kártyáját használja.
17:01, M: Igen, sajnálom. Azt mondta, hogy a Little Forest forgatása során fogja megenni, ezért használtam a vállalati kártyát. A személyes dolgokhoz a saját kártyánk használjuk.
17:02, CEO: OK.

2020.10.28.
19:02, M: 14.500 wonnal terheltem a vállalati kártyát, hogy a felolvasás helyén pakoljak. Utána vacsorázni megyünk.
19:52, CEO: A parkolási díj egy őrület. Mondd meg neki, hogy ott csinálja, ahol lehet parkolni.
19:53, M: Igenis, értettem, elnöknő.

03.30.
9:47, M: Itt van Seung Gi beosztása. Azért most küldöm, mert tegnap este értesített róla. 11:30-kor fogorvos. 13-kor elviszem egy golfpályára Gyeonggi-doban és azonnal visszatérek az irodába.
11:54, CEO: Hányszor kell még elmondanom, hogy a golf a személyes tevékenysége?
11:55, CEO: Seung Gi azért ilyen, mert engeded neki.
11:55, CEO: Ha nem akarsz nemet mondani neki és csak a dongsengje akarsz lenni, lépj ki.
M: Sajnálom. Miután legutóbb mondta nekem, többet nem vittem el a golfpályára. Sajnálatos módon, Seung Gi hyung Namyangjuban hagyta az autóját, miután a személyes dolgait forgatta és taxival ment haza, ezért kért meg most erre. Megmondtam neki, hogy azonnal visszamegyek az irodába, miután elvittem őt, már úton is vagyok.

2020.10.17.
12:58, M: Megérkeztem a munkába. Elviszem a kocsit, hogy elvigyem Seung Gi hyungot.
13:08, CEO: Miután végeztél, tégy meg nekem valamit.
13:09, CEO: Hol a másik menedzser?
13:09, M: Elment edzeni.
13:10, CEO: Vidd a saját és a másik menedzser vállalati kártyáját a Burberry üzletbe. Kérdezd az üzlet alkalmazottait és fizesd ki a ruháimat.
13:10, CEO: 3 millió won, ezért vidd mindkét kártyát.
13:11, CEO: Mikor tudsz elmenni?
13:11, M: Értettem. Azt hiszem, 16 óra körül.
13:11, CEO: Az üzlet menedzsert is kérdezheted.
13:11, CEO: OK.
13:16, CEO: Gyorsan intézd el!

2021.04.02.
2:33, M: Munkára jelentkezem. Miután kikapcsolom a biztonságot a 4. emeleten, a beosztás szerint haladunk.
5:13, M: Megérkeztünk a forgatási helyszínre közel a Samsung állomáshoz. Miután elkészül, kezdi a forgatást.
6:10, M: Seung Gi csapatának reggelije 24.000 won.
11:34, M: Seung Gi és személyzetének ebédje 52.000 won.
12:05, CEO: Tegnap volt lemosva az autó, többet nem tehetünk.
12:05, CEO: Túl sok a kiadás, LSG-nek a saját pénzét kell használnia az étkezéseire.
12:06, CEO: LSG-nek napi egy étkezését saját pénzből kell állnia.
12:06, CEO: Ha túlléped a kártya limitjét, többé nem használhatod.
(A limit: 2.000.000 won.)
12:07, CEO: Jobb, ha rendesen csinálod.
12:07, CEO: Ez az utolsó figyelmeztetés.
12:21, M: Megértettem, elnöknő.

A Hook legutóbbi közleménye tegnap jelent meg, ez a következőkben olvasható:

"Jó napot! Itt a Hook Entertainment.
Először is szégyelljük magunkat és bocsánatot kérünk mindenkitől a mostanában folyamatosan megjelenő negatív hírek miatt, valamint a köztünk és LSG között fennálló probléma miatt. Leginkább LSG-től szeretnénk elnézést kérni, aki emiatt egy nehéz időszakon megy keresztül
Szeretnénk fejet hajtani és bocsánatot kérni azoktól, akiket Kwon Jin Young elnök helytelen szavai és tettei megbántottak.
Ahogy azt korábban említettük a Hook sajtóközleményében, jelenleg a LSG jogi képviselője által adott tartalomigazolásra válaszul adandó pontos adatok biztosításán és rendezésén dolgozunk. Sajnálatos, hogy a média nem ellenőrzött információkat közölt.
Amikor a Hook és LSG újabb exkluzív szerződést írt alá, miután 2021-ben megszűnt az exkluzív szerződésünk, mindkét fél ellenőrizte LSG elszámolásának részleteit, és rendeztük a pénzügyi kapcsolatot a cégünk és LSG között. Mindkét fél megállapodást írt megerősítve ezeket a tényeket.
Mindazonáltal LSG kérésére a Hook még egyszer szakértőkkel alaposan áttekinti a jelentős összegű nyereségelszámolást, amelyet a Hook fizetett LSG-nek.
Továbbá egy bizonyos médiafelület által mostanság megjelentetett jelentés LSG és a Hook szerződésének tartalmáról, pl. a nyereség elosztásának arányáról és arról, hogy a Hook sosem fizetett LSG-nek a zenékért járó bevételből, különböznek a valóságtól.
Jelenleg azt tervezzük, hogy tisztázzuk a dolgokat, javítjuk és felelősséget vállalunk a hibáinkért, ha bebizonyosodnak. Menedzsment vállalatként, amelynek meg kellene őriznie a kapcsolatot a művészeivel hit és bizalom által, még egyszer elnézést kérünk.
Továbbá Lee Sun Hee esetében mivel ő egy olyan előadó, aki a kezdetek óta a Hook-kal van, udvariasságból igazgatóként volt névlegesen megnevezve, de 2006-2021 között a Hook egyszemélyes vállalat Kwon Jin Young 100%-os tulajdonában, és Lee Sun Hee soha nem vett részt a vállalat vezetésében vagy a nyereség felosztásában
Ezzel együtt a Hook bejelenti, hogy nem toleráljuk a művészeink rágalmazását és találgatások miatti bántásukat ezzel kapcsolatosan, és határozott jogi lépéseket teszünk a jogi képviselőink által.
Köszönjük."

És hogy mennyire a pénz a legfontosabb a Hook elnökének, jól mutatja, hogy nemcsak Lee Seung Gi, de mások esetében is sóher volt. Lee Byeong Ho, akit a Human Made-ből jól ismerünk, a Captain Planet gitárosa, nemcsak a Youtube videók esetében dolgozik együtt Lee Seung Givel, hanem már a 6. album készítésekor is. "Lehangoltnak érzem magam, mióta olvastam a ma megjelent cikket Seung Giről. Miközben a cikket olvastam, elképzeltem, Seung Gi hogyan érezhette magát eddig. Gombóc van a torkomban. Miután a Seung Gi 6. albumán dolgoztam, az ügynöksége nem fizetett nekem. Akkor nehéz időket éltem meg. De mivel annyira kedvelem Seung Git, nem akartam nagy ügyet csinálni belőle. De valamivel később Seung Gi megtudta, hogy nem kaptam fizetséget az albumon végzett munkáért. [...] Azt hallottam, Seung Gi sokat sírt, amikor megtudta, hogy nem fizettek ki. Összetört a szívem, amikor ezt hallottam. Úgy tűnik, sok minden történt az elmúlt 18 évben, és igazán remélem, hogy Seung Gi nem sérül ezek rendezése során. És azt is remélem, többé nem bánnak vele igazságtalanul. Seung Gi egy nagyszerű előadó. Mint a zeneiparban dolgozó munkatársa drukkolok és imádkozom érte."

Erről sehol se olvastam, de az is beugrott, hogy Lee Seung Gi azt mondta, hogy a 7. album dalait ajándékba kapta. Vajon valóban így van? 

Az események kapcsán felröppentek olyan hírek is, miszerint az ügynökség legsikeresebb színésze, az Oscar-díjas Youn Yuh Jung felbontja a szerződését, amelyről egy bennfentes így számolt be: "Mivel jelenlegi ügynökségével szóban megújította a szerződését hosszú ideje tartó bizalmi alapon, az olyan drámai kifejezés helyett, mint hogy felbontja a szerződését, pontosabb lenne azt mondani, hogy készül arra, hogy elválljanak az útjaik az ügynökséggel, miközben a legjobbakat kívánja nekik." A szakításról szóló pletykákat a Hook határozottan cáfolta. 

De ha már a szerződés került szóba! Ugye jól emlékeztek arra, amikor 2021 májusában két váratlan hírről számoltam be egyszerre? Egyik arról szólt, hogy Lee Seung Gi otthagyja a Hook Entertainment, a másik pedig a kapcsolatáról. Úgy hiszem, nem véletlen egyszerre olvashattuk ezeket. Lee Seung Gi meglépte, hogy otthagyja az ügynökséget, akik a kapcsolatáról szóló hírrel sarokba szorították, kényelmetlen helyzetbe hozták. A Hook el is érte a célját, sokan fogadták kedvezőtlenül a hírt, mások elfordultak Lee Seung Gitől, aki kénytelen volt újfent leszerződni a Hook-kal. Ki tudja, hogy még mit tartogattak a tarsolyukban, mivel tartották Lee Seung Git sakkban?

Hosszúra sikerült az írásom, és gyanítom, még így se sikerült minden napvilágra került részletet, az üggyel kapcsolatos lényegesnek tűnő részletet belevennem. A különböző hírportálok apró eltéréssel ugyanazokat az információkat, fordításokat hozták le, igyekeztem most is többféle forrást felhasználni, többféle forrásból tájékozódni, hogy minél pontosabban álljon össze a kép. Hozzászólásban szívesen látom az észrevételeket a kimaradt, kihagyott részletekkel való kiegészítést. Úgy hiszem, lesz még írásom a témában,  bár szívesebben foglalkoznék kellemesebb témával.

Rajongóként egyet tehetünk, bízunk Lee Seung Giben és támogatjuk őt!

---------------------------
Forrás: Koreaboo, KoreabooKoreaboo, Koreaboo, Koreaboo
Soompi, Soompi, Soompi, Soompi, Soompi
SBS News

1 megjegyzés:

  1. Köszönöm Kati! Az összefoglalód olyan drámai, mint a koreai szórakoztató iparról szóló sorozatok történései. Ott is nehezen oldják meg ezt a kiszolgáltatott helyzetet, de általában happy end a vége. LSG látszólag nagyon naivan viselkedett, de ha belegondolunk, hogy a tanárnője is az ügynökség alatt dolgozott, érthető ez a bizalom. A menedzsere is kiakasztott, micsoda szolgalelkűség. Remélem LSG nem bízik meg benne a továbbiakban és szakít vele is, nemcsak az ügynökséggel.
    Hosszú út áll előtte, de szurkolok, hogy sérülés nélkül, jól jöjjön ki ebből a helyzetből. A tanárnő megszólalását is várom.
    ( Még én is vettem albumot a Lottéban, szóval rágalom, hogy a rajongók nem veszik az albumjait. Ha én turistaként vettem a fáradságot az - egyébként nem is drága - album felkutatására, miért ne vennék a hazaiak. Egészen más birtokolni így, képes összefoglalóval kiegészítve, mint letölteni bárhonnan. Az őszinte rajongó igyekszik támogatni ezzel is a kedvencét.)
    Köszönöm, nagyon igényes összefoglalót készítettél!

    VálaszTörlés