2020-02-23

Felirat - Friday Joy Package, 1. rész (részlet)

Frissítve!

Facebook-on utaltam rá, hogy ezen a hétvégén megpróbálom a Lee Seung Gi rajongókat kiengesztelni egy kicsit. Mi mással is tenném, mint egy újabb műsorral és annak feliratával!

Különös, mégis hogy lehetséges, hogy csak egy fél mondatot szenteltem eddig a tvN csatornán látható Friday Joy Package c. variety-re? Itt az ideje, hogy egy kicsit közelebbről megismerjük mindannyian.


A 금요일 금요일 밤에, vagy röviden 금금밤, amit angol címe szerint Friday Joy Package-nek ismerünk egy új típusú koreai variety, amelyet január 10-e óta láthatunk a tvN-en. A műsor egyik PD-je Na Young Seok, akinek nevét - többek között - az 1N2D-ből vagy a New Journey to the West-ből ismerjük. A show újszerűségét a koncepciója adja, ugyanis ez egy omnibus jellegű műsor, ami lényegében arra utal, hogy a műsort különböző szegmensekből rakják össze egy egésszé. Nem tudom, hogy a műfaj elnevezésének van-e magyar megfelelője, nem sikerült ráakadnom, angol nyelvterületeken fordul elő inkább.

Tehát a műsor részletekből áll össze, a kb. másfél órás epizódon 6 ilyen részlet osztozik, ezek egyike Lee Seung Gi nevéhez kötődik.


A szegmensek:
  • Igazi gyári tapasztalat - Lee Seung Givel
  • A fantasztikus tudomány világa - Kim Sang Wookkal, Eun Ji Wonnal, Jang Do Yeonnnal és Song Min Hoval
  • A fantasztikus művészet világa - Yang Jung Mooval, Eun Ji Wonnal, Jang Do Yeonnal és Song Min Hoval
  • Lee Seo Jin New York, New Yorkja - Lee Seo Jinnal
  • A barátom otthonának nagyon különleges és titkos receptje - Hong Jin Kyunggal
  • Drukkolunk nektek - Han Jun Heevel és Park Ji Yoonnal

Ahogy arra a részletek címe is utal, mindegyik az élet vagy a műveltség egy-egy területét érinti, és egy-egy alkalommal kb. 15 percnyi időben mutatják be az adott epizód témáját. Bevallom őszintén, többet én sem tudok, mert csak Seung Gi részletét szoktam megnézni. Sajnos az élőről lemaradok, ami minden pénteken koreai idő szerint este 9:10-es kezdéssel látható, vagyis magyar idő szerint 13:10-től, de a műsor készítői promócióból ötöst érdemelnek. A műsor után nem sokkal már visszanézhető több részlet a Youtube-on, valamint folyamatosan képekkel csinálnak a nézőknek kedvet az Instagram-jukon keresztül.

Lee Seung Gi gyárlátogatásairól és az ottani munkavégzésről szóló részei nagyon érdekesek, nemcsak Seung Gi miatt, hanem érdekes megnézni, mennyi munka, odaadás, odafigyelés, milyen precizitás áll egy-egy termék előállítása mögött. Emellett szórakoztató is. Lee Seung Gi sokat dolgozik, megtapasztalja az egyes munkafolyamatok nehézségeit, de tudjátok milyen? Akármit is csinál, 100%-ot ad bele.

Sok lesz a szöveg...
Nemrég a tvN a már említett Youtube csatornára feltöltötte a műsor első részéből Lee Seung Gi részletét végig angol felirattal, én pedig nem tudtam neki ellenállni. Ezzel készültem ma nektek. (A fordításhoz a YT-videó felirata mellett a Kshow123 nevű oldalon található verziót is felhasználtam.)

A videót a YT-ról tudjátok lementeni, szerintem a legtöbbeteknek van erre már egy megszokott módszere, de ha valakinek nehézségei adódnak vele, szóljon.

Frissítés! 🔻🔻🔻
Most jut eszembe, hogy elfelejtettem megadni a videó pontos elérhetőségét! Elnézést a szétszórtságomért, nem kell keresgetni, a YT videó itt tekinthető meg, ehhez illik a felirat időzítése: videó
🔺🔺🔺

A feliratot pedig a lenti linkről tudjátok lementeni. Elérhető srt és ssa formátumban is, utóbbi mögött fekete háttér, hogy kitakarja a képernyőfeliratokat, ha azok zavaróak lennének.

felirat (srt)
felirat (ssa)


Az első epizód helyszíne Beolgyo, ahol a szívkagyló kifogásától előkészítésén át a csomagolásig végigkövethetjük a munkafolyamatokat. Érdekesség, hogy Seung Gi már másodszor látogatott el ide, korábban, 2009-ben a 1N2D egyik forgatása során (76-77. rész) szemcsés kagylót gyűjtött ugyanitt.

Örömmel folytatnám a további részekkel, de a tvN még nem tett fel más részt angol felirattal a YT-ra...



---------------------
Forrás: Wikipédia - FJP
Képek: fridayjoypackage

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése