2020-02-29

A blog születésnapja

Ez a nap is eljött! A blog megalakulása óta első alkalommal ünnepelhet szülinapot. Nem, nem egy éves a blog, hanem pontosan négy, de 2016. február 29-én tettem közzé az első, bemutatkozós bejegyzést, ezért csak a szökőévekben szülinapozhat a blog.




Hogy a négy év sok vagy kevés, mindig csak nézőpont kérdése. De az biztos, hogy eseményekkel teli időszak volt mindez. Nem tekintem át a kezdetektől az azóta történteket, hisz szinte minden év végén készítek egy év végi áttekintőt, illetve minden eddigi írás megtalálható a blog archívumában.

A kezdet kezdetén három célt fogalmaztam meg, lássuk, ezeket mennyire sikerült megvalósítani:
1.) Kíváncsi vagyok, hány Lee Seung Gi rajongó van hazánkban, jó lenne, ha minél többen összegyűlnénk, információt cserélnénk, megosztanánk „kincseinket”.
Pontos számot még ma sem tudok mondani, hogy hány hazai rajongója lehet Lee Seung Ginek, de nem is a számok számítanak, hanem az, hogy vannak hűséges rajongók, akik nap mint nap nyomon követik Lee Seung Gi tevékenységeit, és a távolból támogatják őt.
2.) Tudom, hogy sokan nem/csak egy kicsit tudnak angolul, így hiába a nemzetközi, angol nyelvű oldalak, a hírek nem jutnak el mindenkihez. Ezen szeretnék segíteni, ha tehetem, magyarítom számotokra, amit csak lehet.
A fordítás a mai napig kiemelt cél a blogban, de ahogy azt elképzeltem és ahogy mindezt sikerül megvalósítanom, nem állnak olyan közel egymáshoz. Szeretnék sokkal több mindent lefordítani, hogy mindenki ugyanúgy élvezhesse pl. a variety-ket, mint az, aki megérti angol felirattal. Csakhogy az idő a legfőbb akadályozóm ebben. Néha úgy érzem, mindent megteszek, máskor pedig úgy, hogy többre is képes lennék.
3.) Egy kis lökés hatására úgy döntöttem, közkinccsé teszem mindazt, amin eddig, illetve ezután fogok dolgozni, persze minden Lee Seung Givel kapcsolatos.
Ez lényegében szorosan összefügg az előző ponttal, ugyanis legfőképpen fordításokon dolgozom. Ami pedig ez idáig elkészült, mind megtalálható a blogban. Bízzunk benne, hogy sok más anyag kerül még mellé.

Az évforduló egyben remek alkalom a megújulásra is. Ezt tudatosan szeretném véghez vinni és első körben szeretném megismerni a véleményeteket. E célból készítettem egy rövid kérdőívet, örülnék neki, ha minél többen szánnátok rá pár percet és megválaszolnátok a kérdéseket. A kitöltés anonim módon és önkéntes alapon történik, aki él a lehetőséggel március 10-e 18 óráig teheti meg. Előre is köszönöm mindenkinek!

Egy újdonsággal már holnap találkozhattok az oldalon. Annak érdekében, hogy ne kelljen senkinek se kételkednie a fordítás folytatását illetően, a jobb oldali sávban néhány naponta jelezni fogom, kb. hol tartok a fordítással, illetve ezt kiírom a Facebook-ra is.

A blog elsősorban Nektek szól és Nektek készül, így bármikor szívesen fogadom az észrevételeket, véleményeket, javaslatokat. Bízom benne, hogy még sokáig olvasóim maradtok, de legfőképpen Lee Seung Gi rajongói, a magyar Airenek közösségének tagjai. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése