2023-12-31

Év végi összefoglaló 2023

Egy újabb év telt el, így itt az ideje egy 2023-as év végi visszatekintésnek.

Lee Seung Gi, mint magánember
Fontos pillanat minden ember életében, amikor megtalálja azt a személyt, aki mellett el tudja képzelni a jövőjét, akivel össze szeretné kötni az életét. Lee Seung Gi számára ez a személy Lee Da In, akivel idén áprilisban kötött házasságot. Örömüket pedig szerelmük gyümölcse teheti még teljesebbé, hamarosan megszületik első közös gyermekük.

(Kép: byhumanmade)


Lee Seung Gi és a Human Made
Az ügynökség idén már aktívabban beindult, mint a korábbi időben. Egyrészt a Youtube csatorna továbbra is működik Lee Seung Gi neve alatt, habár egyelőre nem folytatódik a Human Table sorozat, de helyette kaptunk egy egyórás road movie-t (magyar felirattal), amelyben többek között tanúi lehettünk egy dal születésének. Lee Seung Gi első V-log bejegyzését is megtekinthettük (magyar felirattal), amely még mutatja a kezdeti hibákat, de kíváncsian várjuk a folytatást, ha alkalom adódik rá. A két hosszabb videó mellett néhány csodás covert is meghallgathattunk.


Idén elindult Lee Seung Gi megújult honlapja is, amelynek teljes tartalmához előfizetőként lehet hozzáférni, de ezért cserébe többek között képeket, hosszabb-rövidebb videókat láthtatunk és Lee Seung Gi bejegyzéseit is olvashatjuk. Továbbá az ügynökség több közösségi média oldalon is hozott létre saját felületet, hogy ezáltal is többekhez juttathassák el a híreket.

Lee Seung Gi idei munkái
Ami a zenét illeti, lényegében csak egy új dalt ismerhettünk meg, de több feldolgozást is hallhattunk Lee Seung Gitől. Jövőre ünnepeljük debütálásának 20. évfordulóját, a kerek szám tisztelére egy album készül a háttérben, úgyhogy már nem kell sokat várnunk néhány új dalra.
Az idei év nem bővelkedett filmes hírekben, egyelőre türelmesnek kell lennünk, hogy Lee Seung Git egy újabb drámában láthassuk, de amit tavaly írtam az About Family c. filmről, az idén is igaz, annyi különbséggel, hogy már tudjuk, hogy a film premierére valószínűleg februárig kell várnunk, bár ezt hivatalosan még sehol se erősítették meg.
Viszont Lee Seung Git láthattuk néhány variety-ben. Számomra nagyon érdekes volt a Brothers Ramyeon, amelyben Kang Hodonggal és Bae In Hyukkal közösen egy japán városban a koreai rament népszerűsítették. 
A Bro and Marble pedig igazán jó szórakozást jelentett, amely egy a Monopoly-hoz hasonló játékot vett alapul, és ahogy az egy jó koreai variety-ben szokás, valósághűbbé tették a játékot, amelynek helyszíne Dubai volt.
Lee Seung Git idén is többször láthattuk műsorvezetői szerepben. Egyrészt az SBS felélesztette a Strong Heart c. beszélgetős variety-t. A JTBC csatorna pedig a Sing Againhez hasonlóan tavasszal az együtteseknek adott újabb lehetőséget a Peak Time c. műsor keretében, amelynek házigazdája Lee Seung Gi volt, ahogy a most futó Sing Again 3. évadának is.
A TV képernyők után forduljunk a színpad irányába. Lee Seung Gi 2023-ban The Dreamers Dream - Chapter 2 címen ázsiai és amerikai koncertturnéra indult, illetve több kisebb fellépést is elvállalt.
2024-ben sincs megállás, már most tudjuk, hogy pl. ő lesz az egyik házigazdája a Seoul Music Award-nak, illetve januárban Európába látogat, a franciaországi Lille-ben megrendezett Seollal Festival egyik sztárvendége lesz.
És mint arra utaltam, 2024-ben ünnepeljük Lee Seung Gi debütálásának 20. évfordulóját. Remélem, izgalmas év elé nézünk.

A blog
Ebben az évben ezzel együtt 90 bejegyzés készült el, ez jelentősen kevesebb mint tavaly, sőt a második legkevesebb bejegyzést hozó év volt ez. Kevesebb volt a téma, illetve nekem se sikerült mindenről írnom, amiről szerettem volna bejegyzést készíteni, utólag pedig nem lett volna már aktualitása.


Az idei top 3 leglátogatottabb bejegyzése között magasan vezet az esküvőről szóló hír, második helyre került egy Famous Princesses epizódhoz készült írás, míg harmadik a tavalyi KBS Drama Awards-ról szóló bejegyzésem, amikor Lee Seung Gi elnyerte a Nagydíjat.


Fő projektem továbbra is a Famous Princesses fordítása, amelyből 24 rész készült el idén. 


Egyéb nagyobb, említésre méltó fordítás nem készült, csak néhány kisebb. Viszont végre látható eredménye is van az évek óta tartó koreai nyelvtanulásnak, ha van hangul felirat, egy-két rövidebb tartalom esetében bátorkodtam közvetítő nyelv nélkül is fordítani.
Amit idei jelentős mérföldkőnek tekintek, hogy a blog Facebook oldala elérte, sőt azóta meg is haladta az 500 követőt. Jelenleg 525 főt számlál a rendszer.


Ilyenkor mindig érdekes ránézni a blog statisztikájára is. A számláló alapján az elmúlt egy évben összesen több, mint 22.000 látogatója volt az oldalnak, de ez csalóka, ugyanis jobban megnézve "csupán" kb. 6.500 megnyitás történt Magyarországról. Felteszem, akadhatnak külföldi tartózkodási hellyel rendelkező olvasók is, de nem lehetnek olyan sokan, hogy ekkora különbséget idézzenek elő a számokban. Úgyhogy számomra ez a 6.500 megtekintés a reális szám. 




2024-ben se hagyom abba a blog szerkesztését. Elsődleges célom a Famous Princesses fordításának befejezése, még 16 rész vár a sorára. Illetve ha végre bemutatják és idővel elérhetővé válik, akkor tervezem az About Family feliratának elkészítését is.
A projekt lezárása utáni időre is már van ötletem. Hasonlóan nagy munkába nem fogok kezdeni, de talán tudok majd valami olyat hozni, ami sokatokat érdekelni fog. 
És természetesen igyekszem naprakészen hozni a friss híreket. Ha nem is készül mindenről bejegyzés, Facebook-on írok pár sort - amit az is láthat a jobb oldali sávban, aki nincs fenn a közösségin - a heti összefoglalókban minden lényegesebb hírt, IG posztot és egyebet igyekszem összegyűjteni.
Ugye tudjátok, hogy olvasók nélkül egy blog se működhet? Köszönöm, hogy itt vagytok, hogy figyelitek az oldalt, olvassátok a bejegyzéseket, like-oljátok a Facebook posztokat. Remélem, 2024-ben is velem maradtok.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése