2021-03-11

Tájékoztatás

Kb. másfél napja őrlődök azon, mint és hogyan legyen, szükség lesz-e a poszt megírására. A józan ész nyert, úgyhogy ezennel minden kedves blogolvasót, Famous Princesses fordításra várót tájékoztatok a fejleményekről.

Nem akarok hosszú magyarázkodásba fogni, de hogy megértsétek az okokat, kicsit a háttér mögé kell engedjelek titeket. A megszigorított járványügyi intézkedések mindannyiunk életére hatással vannak. Aki már régóta követ, valószínűleg tudja, aki pedig nem tudott róla, az most megtudja, hogy egy iskolában vagyok (elsősorban) könyvtárostanár. Középiskola, tehát november közepe óta nincs diák az iskolában, ennek ellenére én minden nap rendesen bejártam dolgozni, tettem-vettem, rengeteg belső könyvtári munkát elvégeztem, amire egy normális tanév idején korlátozottak a lehetőségeim.

Hétfőtől a szigorítások hatására már egyáltalán nem mehet diák az iskolába, nem lehetnek még kiscsoportos felkészítések, illetve szakmai gyakorlat sem. Ez a változás dominóeffektusként az én munkavégzésemre is hatással van, jelenleg - hogy úgy fogalmazzak - más területen van szükség rám. Az új, tőlem lényegében elég messze álló feladatkör rengeteg energiát kivesz belőlem, pár nap után is néha úgy érzem, zombiként töltöm az itthon töltött időt. 

A másik elem, hogy jelentkeztem egy online továbbképzésre még a változások előtt, amire elég sok feladatot kell majd megoldani, mindezt az új és számomra fárasztó tevékenységek mellett. Épp emiatt nem bírok a fordítással foglalkozni. Szégyellem magam és sajnálom, hogy ezt kell mondjam, de nem tudom, mikor leszek képes befejezni a 17. rész magyar feliratát. Szerettem volna elkerülni, hogy nyilvánosan írjak a nehézségeimről, de nem lett volna tisztességes csendben ülnöm, amikor tudom, hogy vannak, akik várják a folytatást.

Tudom, mindannyiunknak nehéz ez az időszak, és talán csak nyafogásnak, kifogásnak tűnhet az indoklásom, nem is kérem, hogy megértsétek, de szerettem volna, ha tudjátok, nem hanyagságból nem készült még el a következő rész felirata.

Viszont azt az egyet megígérhetem, a tavaszi szünetben elkészülök vele, aztán ha én is többet tudok a munkahelyi dolgokról, tervezhetek a továbbiakra is.

Tudom, mindig ezt kérem, de legyetek türelemmel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése