2022-01-27

Felirat - Famous Princesses, 27. rész

Miközben sorban kapjuk a híreket Lee Seung Givel kapcsolatban - kilátásban van egy romantikus vígjátékban való szereplése, illetve egy újabb márka reklámarca lett - ne feledjük el, hogy  itt van a 2006-os Famous Princesses sorozat is, amelynek fordítása 2022-ben is folytatódik. Ma a 27. részt hoztam el nektek magyar felirattal.

Erre a részre akár mondhatjuk, hogy ez is egy romantikus vígjáték, ugyanis kapunk a romantikából is és a vidám, vicces pillanatokból is eleget.

Mint mindig, a videó és a felirat is elérhető egy helyen, itt.

27. rész, videó
27. rész, magyar felirat ld. itt

A felirat elkészülte miatt külön köszönet illeti mikazt, aki mindig lektorálja a szöveget, és egyúttal a kérdéses részleteknél kutatómunkát végez.

Hadd tegyek most néhány kiegészítést:

- üdvözlő étel: ekképpen került lefordításra az "ibaji", vagyis az az étel, amelyet az esküvő után a menyasszony családja készít és ad a férj családjának. További érdekességek itt (angolul).

- Choco pie: népszerű édesség, amely már az előző részekben is szóba került. Nekem az egyik kedvencem, koreai/ázsiai üzletekben 6/12 darabos dobozos kiszerelésben lehet venni. Az eredeti változat szerint két piskótaszerű lap közé mályvacukor töltelék kerül, az egészet pedig csokival vonják be, de én már ettem csokis piskótásat, illetve vannak ízesített verziók is, egyszer banánosat láttam.
A sorozatban a laktanyában a közlegény is nagyon oda van érte, és ugyanez igaz, LSG-re is, aki a Jipsabu 200. részében azt mondta, hogy a Choco pie miatt még vallást is váltott. (Aki nem tudná, LSG a katonaság ideje alatt megkeresztelkedett, a katonák gyakran kaptak Choco pie-t nassolnivalóként.)

- 63 Building: a Yeouido-ban található épületből csodálatos kilátás nyílik Szöulra, a Han-folyóra. Az épület kedvelt találkahelye a fiataloknak, ahol esténként van egy lift fenntartva a párocskáknak, akik együtt élvezhetik a lenyűgöző éjszakai látványt és egymás társaságát. Bővebben az épületről az angol Wikipédián.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése