2023-12-30

Felirat - Famous Princesses, 64. rész

03.30. - javítás miatt a felirat cserélve

Kedves Sorozatnézők, Gyűjtögetők!
Ezennel meghoztam a sorozat folytatását, ami egyben az idei év utolsó felirata tőlem.



Ebben a részben sem unatkozunk, a sorsok vagy így, vagy úgy, de tovább alakulnak. Viszont még szerencsére elég rész van vissza ahhoz, hogy akár 180°-os fordulatot vegyen bármely szereplő élete.

Mindent megtaláltok a szokott helyeken:


Így év végéhez közeledve hadd vessek számot a fordítással kapcsolatosan.
2023-ban 24 rész magyar felirata készült el, ez pontosan tízzel több, mint az előző évben. Csak érdekességként: a fordítást 2019 nyarán kezdtem el, abban az évben csupán 6 részig jutottam, majd 2020-ban 9 rész került lefordításra, 2021-ben már 11, tavaly pedig 14. A konkrét számok engem sokkoltak, azt tudtam, hogy lassú vagyok, de sose számoltam meg, hogy mennyire.
Idén a legrövidebb idő két rész között júliusban telt el, csupán 4 nap, a leghosszabb idő pedig november-december idején. Az egy 41 napos várakozási idő volt.
Oly sokszor mondtam már köszönetet azért, amiért türelemmel vártok, nem követelőztök, és most se győzöm eléggé hangoztatni, hogy mennyire jólesik ez a hozzáállás, és hogy ennyire türelmesek vagytok velem szemben. Persze akad kivétel, és tudom, nem megfelelően kezeltem a helyzetet, amiért ezennel elnézést kérek.
Külön köszönet illeti mikazt, aki idén is segítségemre volt a feliratok jobbá tételében. Ha megkérdeznétek, azt mondaná, csak apróságokat javít a szövegben, de szerintem némely apróság elég nagy hiba (pl. túl gyakran hagyom le a tárgy ragját). A segítsége nélkül nem is biztos, hogy vállalkoztam volna egy ekkora munkára.
Nincs megállás 2024-ben sem! Ezen a hétvégén kicsit önző leszek, a sorozatot félreteszem egy-két napra, de utána fordítok tovább. Azt azért tudnotok kell, hogy szerdán már vissza kell térnem a munkához, ami azt is jelenti, hogy a feliratozásra sem jut majd annyi időm, inkább csak hétvégente, de igyekezni fogok, hogy ezt a maradék 16 részt minél előbb hozhassam. Reálisan nézve remélhetőleg a nyáron a projekt végére érek. Addig legyetek továbbra is ugyanilyen türelmesek! Köszönöm!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése