2020-03-14

Kérdőív - az én válaszaim

A blog 4. évfordulója alkalmából kérdőív formájában kértem ki a véleményeteket a blogról, valamint a hozzá kapcsolódó közösségi oldalakról. A Ti válaszaitokat már megismertem, hamarosan Ti is láthatjátok az eredményeket, addig viszont megmutatom, hogy szerkesztőként hogyan vélekedek a saját oldalamról.


Mióta ismered, követed a blogot?
Az én szemszögemből nem releváns a kérdés, ugyanis tulajdonosként már az első bejegyzés létrehozása előtt tudtam a blogról. Csak akkor még nem létezett....

Milyen rendszerességgel látogatod a blogot?
Nos, biztos azt gondolnátok, hogy minden nap, hm? De ez nem így van, én sem nézem napi rendszerességgel a saját oldalam. Nem is tudom pontos időkeretek közé határolni, inkább úgy fogalmaznék, hogy akkor jövök, ha van valami. Szóval az "amikor bejegyzés van" választ jelölném, ugyanakkor kiegészíteném, hogy akkor is jövök, ha hozzászólás van. Erről kapok e-mailes értesítőt is. De többször előfordult, hogy vissza akartam keresni valamit, és a blog ebből a szempontból jó információforrás.

És most jönnek a pontozós kérdések:
Mennyire vagy elégedett
- a blog tartalmával?
Nem tökéletes az oldal, biztosan vannak hiányosságai, szóval 4 pontot adok magamnak. Igyekszem minden fontosabb eseményről, történésről beszámolni, míg a kisebb dolgok (pl. képek) csak a közösségire kerülnek ki.

- a blog tartalmának időszerűségével?
Ha az előző 4 pont, akkor ez 3-nál nem lehet jobb. Próbálok naprakész lenni, de nekem is van munkám és magánéletem, így az eseményeknél előfordulhat néhány napos csúszás, ami igazából még kedvező is lehet, mert másnap mindig több a kép, a videó, az angol fordítások is elkészülnek akkorra. Szóval valóban gond lenne, hogy csak  1-2 nappal később írok valamiről?
Ugyanakkor a videófordítások (és ide most beletartoznak a rövidebb videók és a hosszabb projektek is) lassabban mennek, általában még időszerűek, de azért nem aznapiak.

- a bejegyzések gyakoriságával?
Nos, ez nemcsak tőlem függő dolog, ha nincs hír, nincs esemény, én sem feltétlen tudok miről írni. Úgy hiszem, a havonta 5-6 bejegyzés nem rossz szám, bár előfordult már olyan hónap, amikor 10 vagy annál több bejegyzés készült. És olyan is (a tavalyi tanévben), hogy csak egyetlen egy bejegyzés készült egész hónapban. Adhatok magamnak 4 pontot?

- a blog kinézetével?
Én erre 5 pontot adok, de... Mindig van de! Lényegében a kezdetek óta ugyanaz a design, időről időre változik a fejléc, felbukkan egy-egy újabb menüpont, tartalmi elem, de kevés a változás. Amiért ragaszkodom a mostani kinézethez, hogy ezt szoktuk meg, Ti is, én is. Ha gyökeresen megváltozna, meg kellene szokni, hogy mi hogyan alakult át, mi hova máshova került át, vagy épp tűnt el.

- a bejegyzések címkézettségével, címkéivel?
Nem tudom, mennyire használjátok a címkéket, én nagyon szeretem, talán ez a könyvtáros létem miatt is van, ahol tárgyszavak alapján (is) keresek, a címkék is hasonló funkciót töltenek be, és így könnyedén tudom szűrni az egy adott témában készült bejegyzéseket. Ez határozottan 5 pont.

- az olvasók számára biztosított visszajelzési lehetőségekkel?
Nem vagyok nagyképű, ha erre is 5 pontot adok? Mert több felületen is elérhető vagyok, írhattok hozzászólást, küldhettek e-mailt, vagy üzenetet a közösségiken. Nem vagyok a nap 24 órájában online, de ha látom, hogy valaki írt, igyekszem rövid időn belül válaszolni. Az üzenetekre, e-mailekre mindig válaszolok, és a hozzászólások többségére is szokásom reagálni.

Használsz közösségi oldalakat?
Igen.

A következő kérdést összevonom:
Ismered a blog Facebook, Twitter, Instagram oldalát?
Igen, hisz én vagyok a szerkesztője.

De a lényegesebb az értékelés, ezt már külön-külön.
Hogyan értékeled általánosságban
- a blog Facebook oldalát?
Mind közül itt vagyok a legaktívabb, képeket, videókat, híreket osztok meg itt. És nagyon sokan követik is, egy ideje 370 fő körül megállt a számláló, köztük vannak külföldiek is. A Facebook-on - mivel ez oldal, nem pedig csoport - nem tudom, hogy pontosan kik a követőim, de úgy hiszem, akadnak olyan hozzászólók, like-olók, akik csak látták a bejegyzést, szóval talán még többekhez eljut, amit ott csinálok. Az aktivitás ellenére nem adok magamnak maximális pontszámot, csak 4-et, mert az idő itt is érdekes tényező. Tudom, nem verseny, de a mi időnk szerint éjjel, reggel történteket, frissítéseket sokszor csak délután, este tudom megosztani a közösségin. És bár igyekszem mindent kitenni a Facebook-ra, lehet, hogy valamin mégis átsiklom, vagy nem tartom elég relevánsnak a megosztáshoz. Mindent lehet jobban csinálni.

- a blog Twitter oldalát?
Ha korábban van ez a kérdés, egy nagyon erős 3-ast adtam volna magamnak, de most csak 2-esre minősítem. Miért? A Twitterre a legelején is úgy tekintettem, hogy az az a platform, ahol a nemzetközi rajongókkal lehet felvenni a kapcsolatot. És a mai napig is rendszeresen nézem, követem, sok hírről, vagy egy-egy frissítésről onnan értesülök először, de részemről erősen lecsökkent az aktivitás. Nem tweet-elek, már a blogbejegyzéseket sem teszem ki (régebben pedig oda is kitettem a linket), kevés a reakcióm mások megosztásaira. Ennek oka, hogy a Twitteren többségében külföldiek követnek, míg én magyarul akarok közvetíteni, erre pedig a Facebook jobban megfelel.

- a blog Instagram oldalát?
Mintha nem is lenne, 1 pontnál többet nem kaphat. Felhasználóként lényegében nem használom, viszont a megosztásokat úgy érem el a leggyorsabban, ha követem a kiválasztott oldalakat, és sok képet szoktam kedvelni is.

Milyen tartalmakat látnál szívesen az oldalon?
Ha az olvasó oldaláról közelítem meg a kérdést, azt mondom, mindent! Legyen az hír, interjú, kép, videó stb., szeretnék róla tudni és természetesen megérteni is. Lee Seung Gi több területen is aktív, zene, színészet, variety, ezért mindig van lehetőség írni róla, vele kapcsolatosan, ha épp nincs aktualitás, akkor valami régi és érdekes, emlékezetes is előkerülhet.
Ugyanakkor blogtulajdonosként azt kell mondjam, ahhoz, hogy minden megtalálható legyen a blogon, főállásban kellene vele foglalkoznom. Ennek ellenére igyekszem, és úgy hiszem, minden tőlem telhetőt megteszek.

Mit változtatnál meg a blogon?
Személy szerint elégedett vagyok vele, áttekinthetőnek tartom, mindent megtalálok, amit keresek. Ami viszont még várat magára, hogy a már nem elérhető linkek mindegyikét kiszedjem az oldalról.

Bizonyos tartalmakat (képek, videók) csak a közösségin szoktam megosztani. Legyen ezekből a tartalmakból egy heti összefoglaló?
Mivel csak a Facebook oldala van aktívan használva erre már korábban találtam megoldást, a jobb oldali sávban láthatóak a bejegyzések, valamint az oldalt úgy is meg lehet nyitni, hogy valaki nincs regisztrálva a Facebook-ra. Szóval emiatt én nem ragaszkodnék a felvetéshez. Ugyanakkor figyelembe vettem a visszajelzéseket és ha a többség így akarja, elkezdtem a blogba is kitenni a Facebook-os tartalmakat.

Nemed?
Nő.

Korod?
31-40 között, de konkretizálhatom is. Ugyanabban az évben születtem, mint Lee Seung Gi, szóval 1987 egy nagyon jó év. De én még csak 32 éves vagyok. (Viszont a héten többen is középiskolai diáknak néztek... 😅)

Lakhelyed?
Magyarország

Bármi egyéb megjegyzés, észrevétel, javaslat, amelyet szeretnél velem megosztani?
Nincs. Ha mégis lenne, megbeszélem magammal...😆

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése