2020-04-05

A közösségiről - 14. hét

Lássuk, mi minden került megosztásra a Facebook-on ezen a héten!

Master in the House
A hét egyből egy meglepetéssel kezdődött, Lee Seung Gi az SBS esti hírműsorában sportműsorvezetőként debütált! Ez csak egy egyszeri alkalom, a Jipsabu egy jövőben látható részének keretében nyílt erre lehetősége. Az alig egyperces bemondói karrier az alábbi videóban látható: https://www.youtube.com/watch?v=NMDhMB_LYOE
Valamint a bemondó is osztott meg közös képeket a saját oldalán: https://www.instagram.com/p/B-XDi9Enf5Q/
Sorozat?
Április 2-án (szerencse, hogy nem 1-jén, mert még tréfának hisszük) több oldal is egy készülő sorozatról számolt be:
"A mai nap híre, hogy Lee Seung Git a tvN egy új sorozatának lehetséges főszereplőjeként emlegetik. A Hook Entertainment is megerősítette, hogy folynak az egyeztetések, de döntés még nem született. Azért érdemes megjegyezni, hogy az új sorozat jelenleg Mouse címen ismert, a forgatókönyvíró Choi Ran (Black, God's Gift - 14 Days). A történet főhőse egy Jeong Ba Reum nevű fiatal nyomozó (őt alakítaná LSG, amennyiben rábólint a szerepre), akinek az élete egy baleset következtében megváltozik. A történet központi kérdése: mi lenne, ha előre ki tudnánk válogatni a pszichopatákat?
A sorozatot az év második felében tervezi műsorra tűzni a csatorna. A megerősítésig vagy cáfolásig várjuk a további híreket."

Hook Insta
A múlt heti bejegyzésben írtam a Hook Instagramján indult játékról, amelyre ápr. 2-ig lehetett jelentkezni, másnap pedig az oldal kihirdette a nyertesek névsorát: https://www.instagram.com/p/B-hEp-UpN2b/

Netflix
Két, az elmúlt időszakban megjelent netflixes tartalmú cikkben is megemlítik LSG-t.
"Egy lényeges mondat az írásból: tárgyalnak a partnerekkel a Vagabond lehetséges 2. évadjáról. 
És ha már a T(w)ogether variety-t is megemlítették, hamarosan az is bemutatásra kellene kerüljön. Tavaszra ígérték."
2.) A Netflix 10 legjobb koreai drámája köztük a Hwayugi és a Vagabond: https://www.prestigeonline.com/my/pursuits/art-culture/10-of-the-best-korean-dramas-on-netflix/
Egy hirtelen ötlettől vezérelve és látva a listát, egy kis játékra invitáltam az oldal követőit.
"Játszunk? A felsorolt 10 sorozatból csupán kettőt nem láttam. Akinek van kedve, tippelje meg, melyik kettő lehet az. Segítségként elárulom, hogy nem a Vagabond vagy a Hwayugi az. A helyes választ adó jutalma sem marad el. Nagy nyereményt nem tudok felajánlani, de aki sikeresen eltalálja, annak kérésére lefordítok egy Lee Seung Gi dalt (egyébként is hiányolják páran, én is régen foglalkoztam dallal). A választott dallal kapcsolatban feltétel, hogy még ne legyen magyar felirata, illetve legyen hozzá angol fordítás. A többiről majd később.
Határidő: vasárnap este 20 óra"
Értem én, hogy 10, de ténylegesen csak 8 sorozatból is nehéz kitalálni, hogy mit nem látott valaki, de azt hittem, ennél többen játékos kedvűek. Csupán két válasz érkezett, a kemény mag két képviselőjétől. Habár egyikőjük válasza sem pontos, mégis tudok nyertest hirdetni. Ugyanis a listában felsorolt 10 sorozatból a mostanában véget ért Itaewon Class-t és a Hotel del Luna-t nem láttam még. Egy fél helyes válasz érkezett, így megvan a nyertes. Részben azért, mert a két tipp közül az egyik helyes, részben pedig azért, mert olyanok vettek részt ebben a kis játékban, akikről tudom, hogy sok eddigi kezdeményezésemben kivették a részük, megérdemelt a jutalom.

5 megjegyzés:

  1. Szia Kati!
    Köszönöm, mint az egyik "kemény mag" aki csak félig találta el a feladványt,de így is esélyt kaptam, hogy Lee Seung Ginak egy újabb dalát magyar fordításban élvezhessem. Nem lesz könnyű a választás, de igyekszem. Azt hiszem a "Grumble" még nincs lefordítva. Nekem nagyon tetszik.
    https://youtu.be/9JNROmA1_68 Ezen a videón van angol felirat.
    Vagy egy másik ezen spanyol felirat van, ha átfedéssel meg tudod csinálni.
    Mi a véleményed?

    VálaszTörlés
  2. Lemaradt a másik link: https://youtu.be/4MHVYznUZWA

    VálaszTörlés


  3. És még egy: https://youtu.be/8rEnjBn7XKc

    VálaszTörlés
  4. Kedves Gabóci!
    Jegyeztem a kérést, köszönöm, hogy el is küldted az angol feliratos változatot. Nem tudom megjósolni, hogy mikorra lesz meg, de igyekszem.

    VálaszTörlés
  5. Kati! Már a remény is szívmelengető. Köszönöm.

    VálaszTörlés