2020-04-26

Hírolvasó egy napra

Nem friss hír, mivel ténylegesen március 30-án történt, de mivel csak ma került adásba a Jipsabuban (Master in the House-ban), én is csak most készítek róla bejegyzést.


A Master in the House-ban kéthetente újabb mesterek tűnnek fel, többségében csak egy személy, de néha többen. Az április 19-én és 26-án látott részekben a csatorna, az SBS munkatársai voltak a csapat mesterei.

Lee Seung Gi, Yang Se Hyeong, Shin Sung Rok kiegészülve az új tagokkal (akikről múlt vasárnap még nem tudtuk, hogy állandó szereplői lesznek a műsornak), Cha Eun Woo idolénekessel és a mesterből tanonccá vált Kim Dong Hyun UFC harcossal betekintést nyertek az SBS műsorainak kulisszatitkaiba.


Az első műsor az Unanswered Questions (그것이 알고 싶다) címen futó oknyomozó műsor, amely a csatorna egyik legrégebbi és ezzel együtt legtöbb adást megélt műsora. Az öt fős csapat lelkesen és érdeklődéssel vett részt a következő adás előkészítésében, illetve többek között a műsor aktáinak rendszerezésében és egyéb háttérmunkákban, valamint kíváncsian hallgatták a műsor készítésének kulisszatitkait, történeteit.

Majd jött a következő állomás, egy nagyobb feladat, az SBS hírstúdiójának meglátogatása. A mesterek valószínűleg úgy gondolták, hogy élesben tanul a legtöbbet az ember, ezért kihívás elé állították a Jipsabu szereplőket: egyikük a híradó sportrészletének egyik hírolvasójává válhat egy rövid időre. Ehhez két egyszerű feladatot kellett csak jól teljesíteni: egy hír pontos és híradós stílusú bemondását, valamint egy nagyon rövid, egymondatos hír fejből való visszamondását. E két feladatot csak Lee Seung Gi teljesítette tökéletesen, de hozzá kell tennem, a fiatal Cha Eun Woo is csak egy aprót hibázott, de korrigált.

1. feladat:


2. feladat:



Nos, mielőtt láttuk volna a Jipsabu 116. részét, már tudtuk, hogy a megtiszteltetés és hatalmas feladat Lee Seung Ginek jutott, aki remekül helyt állt. Mindenki legnagyobb meglepetése, teljesen váratlanul őt láthatták a március 30-án sugárzott este 8 órás híradás sportblokkjának végén bemondóként. Viszont az odáig vezető út nem volt egyszerű.


Egy hírolvasónak több feltételnek is meg kell felelni, talán az egyik legfontosabb, hogy tisztán, érthetően beszéljen és a híradás során ne bakizzon. Hogy még nagyobb legyen a nyomás, tegyük hozzá,  hogy a híradó élőben megy, nincs második lehetőség, elsőre pontosan és jól kell mindent csinálni. Ki ne lenne ideges egy ilyen helyzetben?

A hír:


A híradás a Lotte Giants egyik sportolójáról szólt, aki betegsége után visszatért a baseball pályára és gyakorolt egy kicsit, illetve hazafutás is ütött.

Hosszabb videó, vagyis hírolvasás előtti és utáni érzések:


Büszkévé tesz, hogy olyasvalakinek szentelem ezt a blogot, aki minden helyzetben megállja a helyét, már-már tökéletesnek tűnik, de bármilyen kihívással is kell szembenéznie, 110%-ot ad bele, így csodálatos a teljesítménye. Nem hiába oly sok ember példaképe.

-----------------
Képek: leeseunggi.officail, sbs_jipsabu, yoonsang_88
Forrás: Soompi, Soompi

2 megjegyzés:

  1. Köszönöm Kati, nagyon jó összeállítás! A váratlan hírolvasásról már hallottam, de így értem is,hogy ez miért volt olyan nagyszerű teljesítmény. Igen, Lee Seung Gi mindig nagyszerű. S mégis milyen közvetlen mindenkivel, aki a környezetében van.

    VálaszTörlés