2017-09-27

Lee Seung Gi egy katonai magazinban

09.28. --> a fordítás javításával frissítve, valamint képpel és még néhány apró olvasói összefoglalóval az interjúról

A HIM Military Culture Magazine, vagyis katonai kulturális magazin valószínűleg eladási rekordokat fog dönteni, ugyanis a mostani, 2017 októberi számában egy hét oldalas összeállítás látható Lee Seung Giről, interjúval és képekkel.

(A kiemelés tőlem származik.)

"Lee Seung Gi különleges ajándéka a különleges erőktől
Különleges fotóktól kezdve, ahol Lee Seung Gi, a különleges erők őrmesterének méltósága, erőssége és ereje érezhető,  az őszinte interjúig, itt minden megtalálható"

 
A lap 26-án jelent meg, egy máris felkerült egy-két bepillantós kép az internetre.


És egy nagyítás:



És a személyes kedvencem (csak mert könyvtáros vagyok...😊)

A kép felirata (remélem, nem értettem félre -- Dehogynem!): "A végéig nincs vége. Nincs szükségem célra. Sokat teszek az egész pillanatig. Nem bolyongok céltalanul. Még sokat kell tanulnom, amíg leszerelek."
(Talán nekem sem kellene próbálkoznom a koreaiból való fordítgatással...)



Egyelőre ennyi, de szerintem bővülni fog még a képgyűjtemény, ahogy a rajongók hozzájutnak az újsághoz. Amit egyébként bárki megvehet magának, pl. az alábbi oldalról. (A linkért köszönet Csillának.)

És hogy ne maradjatok olvasnivaló nélkül, egy részletet már le is fordítottak nekünk, ami... Nos, olvassátok el! (Ha egy kicsit zavaros, azért lehet, mert az angol fordítás csak nyersfordítás, de próbáltam kihámozni belőle a valódi mondandót.)

09.28. - Valóban zavaros volt, de kaptunk egy jobbat, így hát én is javítottam a fordítást, ezáltal pontosabb lesz a sztori.

"Mit csináltál az első vakációd alatt?
Az első hely, ahova elmentem, a kórház volt. A katonák alapvető légi kiképzést is kapnak a különleges erőknél. Azután mentem vakációra, hogy megkaptam az alap légi kiképzést, de úgy egy hónapja lehettem az egységnél. 10 nappal a kiképzés után volt. Részt akartam venni a kiképzésen, ezért kivettem a szabadságom, ahogy kész voltam és visszatértem az egységhez. Akkoriban volt a karateoktatás, ami a hegyekben zajló tréning volt.


Általában a légi kiképzés után mehetünk eltávra, de akkoriban az egységem egy nagy, egy hónapos tréning közepén volt. Miután végeztem a légi kiképzéssel, még 10 nap hátra volt a tréningből. Nagyon részt akartam venni azon a tréningen, ahogy befejeztem a légi kiképzést, ezért töröltem az eltávot és visszatértem az egységemhez. Elmentem a hegyekbe ugyanazzal a felszereléssel, amit a légi kiképzésen használtam.
Valójában a testem lüktetve fájt akkor, de úgy gondoltam, nem lehet nagy gond. Fájt, mert a karate légi kiképzés során olyan izmokat használunk, amit normál esetben nem. A hegyi edzés, amiben részt vettem, azt jelezte, hogy a lüktetés nem a hegyek miatt volt. Általában a legfiatalabb megy fel a hegy csúcsára, hogy enni- és innivalót vigyen fel. 

A hegyi tréning megterhelő volt, miközben elviseltem a lüktető fájdalmat. A hegyre felmenet általában a legfiatalabb [értsd a legalacsonyabb rendfokozatú] viszi az enni- és innivalót a csapatnak.
31 éves vagyok, de én voltam a legfiatalabb. Nehéz volt, de büszkévé tett, és élveztem. Miután véget ért a tréning és a csapat visszatért az egységhez, fájdalom volt az oldalamban. Görcsölt. Könnyedén vettem. De később annyira rosszul voltam fájdalmas volt, hogy nem tudtam hajolni sem, ezért elmentem a kórházba, és kiderült, a bordám eltört. Valóban nem tudtam. Szóval az első vakációm során az első célállomás a kórház volt."


Frissítés!
Máris bővült a képgyűjtemény, és azóta még tovább bővült:



Egy olvasósból kérek szépen egy nagyon jó minőségű felvételt, kinyomtatnám magamnak...




Valamint egy olvasó rövid összefoglalása az olvasottakról:
- Az SWC kiképzése a legnehezebb az egész koreai seregben.
- A tréning része, hogy feltörik a befagyott víz tetején a jeget, és 5 percig ki kell bírniuk a jéghideg vízben. (Nekem erről miért a 1N2D téli mártózásai jutnak eszembe?! Csak a körülmények egy kicsivel extrémebbek.) Amikor kijönnek a vízből, a lábuk kék és lila színűre váltak.
- LSG pontosan ugyanazt a kiképzést kapta, mint bárki más a bajtársai közül, de ebben sokan fognak kételkedni.

-------------------
Képek: dclsg, miogkim, LSG MX, Janö, peaksoungmi, leeseunggi_iku
A részlet angol fordítása: LSG MX, majd Tryp. Másik fordítás alapja: LSGfan
Összefoglalás angolul: simeunice

7 megjegyzés:

  1. Kati! Nagyon jók a képek,de remélem az interjút is fogjuk látni, olvasni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha...
      1. lesz egy jó minőségben elérhető változat az oldalakról a neten, amiről elolvasható a szöveg
      2. lesz angol fordítás
      3. lesz elég időm az angolt lefordítani magyarra

      Törlés
  2. Köszi Kati a gyors fordítást.Egyre izgatottabbak a LSG rajongók,így természetesen mi is.Szuper jók ezek a képek.Nagyon jól néz ki Seunggi,szerintem nagyon szép katona és férfi,minden elfogultság nélkül.Szegény jól megjárta az első szabadságon.Mi is nagyon büszkék vagyunk rá remekül teljesített.Ez az 1 hónap már gyorsan fog telni.Gondolom most elfoglalt lesz a katonai
    fesztiválra való felkészüléshez,a fesztivál 6 napos.Az is egy szép búcsú,ha csak nem lesz még a végére valami újabb meglepetés,mint ez a magazinban való interjú és a gyönyörű képek.Az előző posztodban írtad nem tudod mire értettem a borítékolást.Arra,hogy biztosan részt fog venni a katonai fesztiválon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már a munkában láttam... vagyis nem igazán láttam az első képeket, de tudtam róluk, és biztos voltam benne, hogy hazaérve még több vár. Mivel a bloggal a célom a magyar nyelvű közvetítés, természetes, hogy amint olyan forrásba botlom, ami közérdeklődésre adhat okot, azt fordítom, ha van rá időm. Én is remélem, hogy lesz az interjúnak angol változata is, és ha lehetőségem lesz rá, én sem tétlenkedem.

      Törlés
  3. Kati! Egy az ízlésünk nekem is ez a kép a kedvencem, ez a háttérképem is.
    Lehet,hogy nem a legjobb minőség, de csak ennyire tudtam nagyítani.
    Ez 2462 × 1638-os.
    https://kephost.com/images/2017/09/28/22045855_1641404022600456_7017465310235783826_n-crop.jpg

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés