2020-11-30

Egy kis kitekintő a Sing Again c. műsorra

Van egy bejegyzés, amelyet már egy ideje tervezek és jó ideje tartozok vele. Még ha egy kicsit megkésve is, de most végre van időm arra, hogy a Sing Again műsorról is írjak, elsősorban a műsorvezető miatt.
 
 
Nyáron hallottunk róla először, hogy a JTBC csatorna egy új variety-t tűz műsorra, amelynek középpontjában a zene lesz, pontosabban szólva olyan énekesek, akik egykoron már megpróbálkoztak a zenei karrierrel, de a várt sikerek elmaradtak, egyslágeres előadók lettek vagy  még ennyi sem jutott nekik. A Sing Again készítői egy újabb lehetőséget akartak adni ezeknek az énekesnek, így létrehozták ezt a műsort.

A show koncepciója nagyon hasonlít egy hagyományos zenei tehetségkutatóhoz, vannak versenyzők, vannak zsűritagok és van egy műsorvezető, aki miatt az Airenek figyelmét is felkeltette a Sing Again. Ugyanis Lee Seung Git kérték fel a műsor házigazdájának.

"Azért döntöttem úgy, hogy megjelenek a műsorban, mert nagyon tetszett az elképzelés. A forgatás során azt vettem észre magamon, hogy elmerültem a versenyzők történeteiben. Alig várom, hogy a közönség is újra érdeklődjön a nagyszerű énekesek és a dalok iránt."

A Sing Again-ben 71 tehetséges énekes küzd azért, hogy újra vagy most először kijárjon neki az öt perc (vagy annál is több) hírnév. Nevüket nem tudjuk, de a koreaiak számára a műsorban elhangzó dalok egy része ismerősen cseng, egykori kedvencek voltak. Ezek az énekesek most egy újabb esélyt kaphatnak, hogy sikeresek legyenek.

Sorsukról a 8 tagú zsűri dönt, akik közül 4 fő az igazi veteránokat, további 4 pedig a fiatalabb, de ugyancsak tapasztalt vonalat képviseli. A zsűritagok: Yoo Hee Yeol, Lee Sun Hee, Kim Ea Na, Kyuhyun a Super Juniorból, Sunmi, Lee Hae Ri, Song Mino a WINNERből, illetve eredetileg Jeon In Kwonnal vált volna teljessé a zsűritagok névsora, de őt - minden bizonnyal alapos okkal - Kim Jong Jin váltotta le.

Habár Lee Seung Gi a műsorvezető posztját tölti be, egy interjúban megkérdezték tőle, mik lennének a szempontjai, hogyan vélekedne, ha ő is a zsűrit erősítené:

"Szerintem az lenne a mércém, hogy akarom ezt a személy hallani újra énekelni? A meghallgatások csak rövid időt hagynak a döntésre, ezért úgy hiszem, a legtöbben az első versszak után jutnak erre a döntésre. [...] Lee Sun Heetől tanultam a zenét, ezért úgy hiszem, neki és nekem hasonló a mércénk a zenében. A fiatalok közül Kyuhyunnak és nekem hasonló a zenei ízlésünk, ezért úgy gondolom, hasonlóak az elvárásaink is."

Lee Seung Gi már korábban megjegyezte, akár ő lehetne a 72. számú versenyző, ugyanis olyan régen énekelt, hogy a mai fiatalok már nem is tudják, hogy ő is énekes. Szerencsére ezen a megítélésen még idén változtatott, hisz már hallhattuk a készülő album egyik számát, a The Ordinary Man-t és hamarosan a teljes albumot is megkapjuk.


"Valójában habár én is énekes vagyok, a mostani fiatalok számára én is egy ismeretlen énekes vagyok. Nem tudják. "LSG egy színész és variety szereplő." De most a gyerekek megtudják: "Ah, ez a hyung egy énekes volt." Szeretném tisztázni ezt a félreértést. A mostani Sing Again által, hogy az MC leszek, van valami, amit láthatnának. Nyilvánvalóan van. 17 év tapasztalatom van, 17 év."

A 17 év valóban hosszú idő, és elképzelhetetlenül sok munka van amögött, hogy Lee Seung Gi idáig eljutott, nemcsak a zene, hanem a szórakoztatóipar több területén is.

"A boldogság, amelyet zenekészítés során érzel, nagyon rövid ideig tart. Rengeteget dolgozol a felvétellel, azon gyötrődsz, hogyan fejezd ki a dal érzéseit, és csalódsz, ha a dalt nem promotálják megfelelően. Ezt mind elviseled és utána, egy rövid pillanatig érzed az örömet. A versenyzőknek nehéz lesz, de remélem, meg fogják érezni annak a pillanatnak az édességét a Sing Again során."

Minden kezdet nehéz és Lee Seung Gi számára az az időszak érzelmileg nagyon megterhelő volt, erről vallott a MITH 143. részében:

Visszakanyarodva a bejegyzés eredeti témájához, a Sing Again sajtótájékoztatóját november 16-án, az 1. részt megelőzően tartották meg, amely teljes egészében visszanézhető:

Az ezt megelőző hónapokban ajánló videókkal igyekeztek felhívni a nézők figyelmét a műsorra, köztük található pl. az, amikor Lee Seung Gi a Still Beautiful c. számot adta elő Yoo Hee Yeol zongorakísérete mellett:

 

Vagy amikor ők ketten megmérkőztek, hogy ki készít jobb, fülbemászóbb dalocskát a műsorhoz. Mérete miatt ezt ⮞innen⮜ lehet lementeni magyar felirattal.

Sajnos nekem nincs lehetőségem, hogy élőben kövessem a Sing Again eseményeit, és eddig úgy tűnik, angol felirattal sem lehet visszanézni, de a videókba belenéztem, igazán érdekes műsor és Lee Seung Gi itt is nagyszerű műsorvezető. Valóban minden területen megállja a helyét, hogy Yoon Jong Shint idézzem: "Műsorvezető vagy, variety műsorokat forgatsz és színészkedsz is. És még énekelni is akarsz? Tényleg buzgó vagy."

----------------------------
Képek:  jtbc.insta, hook_entertaiment
Forrás: Soompi
Angol fordítás: Soompi, leeseunggi.canada, VIU és a JTBC angol felirata alapján
Videó: YT

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése