2018-09-01

Hidden Track No. V - augusztus

A V-live videómegosztón Hidden Track No. V névvel működik egy csatorna, ahol kezdő, de tehetséges zenészeket mutatnak be. Már a műsorsorozat második évadja követhető nyomon, amelyben minden második hónapban más-más híresség az ún. keyman, azaz kulcsember. Már több ismert személy vett részt a tehetségek bemutatásában és a felfedezés útján elindulni nekik. A műsorban már feltűnt az f(x) és a Red Velvet egy-egy tagja, az iKON nevű banda, a TWICE két énekesnője. Augusztus és szeptember hónapban Lee Seung Gi lett a keyman, akinek közbenjárásával ismerhető meg két duó, az 1415 és a Martin Smith.


Két hónap, azaz 8 hét áll a két duó rendelkezésére, hogy dalaikkal és tehetségükkel megnyerjék a nézők szívét. Ezt szinte szó szerint is lehet érteni, ugyanis a V-live videók során a szívecske gomb megnyomásával lehet a kedvenc duó felé kifejezni a szimpátiát, és amelyik csapat több szívecskét gyűjt, ők nyerik el a tisztet, hogy a check-out live során felállhassanak a színpadra.

Bevezető
Check-in Live

"Jó napot mindenkinek! Örvendek. Lee Seung Gi vagyok. Régen volt, hogy ily módon köszöntöttelek titeket a V-app-on keresztül. Márciusban az Actor&Chatter műsorban szerepeltem, hogy majd' öt hónappal ezelőtt egy filmet reklámozzak a V-app-on. Ma a V-app-on keresztül köszöntelek titeket, de nem az az oka, hogy bemutassak valami velem kapcsolatosat. Ma azért vagyok itt, hogy valaki mást mutassak be. A Naver Rookie Projektje a Hidden Track No. V, ahol tehetséges zenészeket találhattok. Ma kulcsemberként vagyok itt. Augusztustól szeptemberig, nyárból az őszbe, 8 hétig leszek itt. A V-app-on keresztül fogok köszönni. Amikor azt a szót halljátok, mestermű, mi jut az eszetekbe? Ha a festészetre gondoltok, gondolhattok Leonardo Da Vinci Mona Lisájára, vagy Vincent Van Gogh Csillagos éjére, vagy sok más mesterműre. Ha filmekben gondolkoztok, akkor A muzsika hangja, vagy A remény rabjai, vagy sok más mestermű lehet az. És ismét, néhány kedvenc drámát megemlítve, vannak, akik a nagyon szeretett dráma íróit, rendezőit, színészeit kedvelik, amely megmozgatta az életük és a történetük, hogy egy mesterművet hozzanak létre. Ők a zenészek, akik a saját dalaikat készítik és adják elő. Rögtön bemutatom őket. A Hidden Track No. V két csapatának zenészei és szövegírói. A Martin Smith és a 1415 duók."

1. rész (08.09.)
[Locker Guide] EP01 Music Maketh Miracle

Vagy a YT videó angol felirattal:


"A Kingsman c. filmben [magyarul Kingsman: A titkos szolgálat] Colin Firthnek van egy híres mondata: a szokások teszik az embert [a jelenet, ahol elhangzik]. Ma azt szeretném mondani: a zene csodát tesz. Lee Seung Givel töltünk együtt nyolc hetet a Hidden Track No. V-ben, hogy csodát tegyünk. Lássuk a két csapatot, akik velünk jöttek. A Martin Smith és a 1415 zenészei."
Habár már a check-in live során találkozhattunk velük, de hogy jobban megismerhetővé váljon a két duó, 10 szótagban kellett bemutatkozniuk, majd a tagok is bemutatkoztak egyesével, hogy felfedjék személyiségük. A videóban szó esik az öltözködésükről is, ugyanis: "A stáb kért tőlem valamit a forgatás előtt. Hogy úgy öltözzek, mint ahogy a Kingsman moziban tették."
Majd utána a műsor lényege is terítékre kerül:
"A nyolc hét alatt egy új dalt kell létrehozni. Időközben a két csapat dalait hallgathatjuk. [Ezekkel hétről-hétre jelentkeznek.] Leírtam kulcsszavakat a rejtett dalhoz(=Hidden Track), amelyet szeretnénk, hogy a két csapat elkészítsen."
Mindkét duó egy-egy papírdarabot húzhat, amelyen a Lee Seung Gi által felvetett kulcsszavak találhatóak. A 1415 kulcsszava a Hidden Trackhez a szerelem.


LSG: "Valójában ez nem a legjobb téma."

Míg a Martin Smith duó a kirándulás szót húzta.


"A kirándulás is egy jó forrásanyag."

A dallal szeptember hónapra készül el mindkét duó, addig pedig minden héten egy adott témára adnak elő dalokat, az augusztusi videók alább tekinthetőek meg.

2. rész (08.16.)
A linken a teljes V-live-os videó látható, szerintem érdemes meghallgatni a fiatalok zenéjét, de aki csak Lee Seung Gi részleteire kíváncsi, a YT videót ajánlom a figyelmébe.


"Jó napot! A Hidden Track No. V kulcsembere, Lee Seung Gi vagyok. Mindenki, a Martin Smith és a 1415. A 1415 és a Martin Smith. Élvezitek a 8 hetes zenei utazás a két csapattal? Két, tehetséges zenészekből álló csapat, de a végső check-out live fellépés csak az egyik csapatnak adatik meg. Az egyik téma a zenei párbaj a Martin Smith és a 1415 között. Kérem, szavazzatok annak a zenésznek a videójára, akit kedveltek. Az a csapat, amelyiknek több szívecskéje lesz, fog előadni a végső check-out live során. Martin Smith és 1415. 1415 és Martin Smith. Mi az első téma? <A dal, amely felébreszti az alvó szerelemsejtjeid>."

3. rész (08.23.)
1415
Martin Smith


"Jó napot kívánok mindenkinek. Lee Seung Gi vagyok. Hagyományosan ez a Hidden Track No.V legkönyörtelenebb részlete: A Produce No.V. A végső check-out live közeledésével élveztétek a múlt heti édes versengést a zenészek között? Nagyon várom, hogy mit mutatnak be ezen a héten. A nemzet hallgatóinak szeme és füle el van bűvölve. Vajon melyik zenész kerül be a végső check-out live-ba? Felfedjük a második témát: <Annak az egy különleges személynek a megkérése>. [...] Milyen volt? Ha megérintette a szívetek, érintsétek meg a szívecske gombot. Ne feledjétek, a végső check-out live színpadát a ti szíveitek határozzák meg. Találjátok ki, mely zenész ragadja meg a nemzet hallgatóinak szívét, maradjatok velünk a végsőkig. Szavazzatok a zenészetekre! Lee Seung Gi voltam. Köszönöm!"

4. rész (08.30.)
1415
Martin Smith


"Jó napot kívánok! A Hidden Track No. V kulcsembere, Lee Seung Gi vagyok. Martin Smith és 1415. 1415 és Martin Smith. Már egy hónapja, hogy a két csapat a feladatokat csinálja. Melyik zenészhez húz a szívetek? Egy jó zenei verseny, amely megragadja a nemzeti producerek szemét és fülét, két csapat zenészei között, hogy fellépjenek a végső check-out live színpadán, most kezdődik. Biztos vagyok benne, sokaknak gondot okoz az alvás a nyár hőhulláma miatt. Ezért az eheti téma: <aludj jól ASMR> Csak a saját hangjával zenei kíséret nélkül teher lehet egy énekes számára. Hogyan oldotta meg a Martin Smith és a 1415 ezt a problémát? Nézzük meg együtt!"

Folytatás szeptemberben!
-----------------------------
Angol: LSGfan és a YT videó angol felirata LSG MX-nek köszönhetően.
Forrás: V Rookie

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése