2021-02-23

Mouse - karakterismertetők

Nyolc nap van vissza a Mouse premieréig.  A várakozás izgalmával telnek ezek a napok, és a kíváncsiságunk enyhítésére vagy épp felkeltésére egyre több információ és kép lát napvilágot. A sorozat honlapját is egyre több tartalommal töltik fel, így jobban megismerhetjük a karaktereket is.

FIGYELEM! A lentebb leírtak bizonyos mértékben tekinthetőek SPOILERnek, ennek függvényében olvassatok tovább!

 

Jung Ba Reum

Kifogástalanul helyes megjelenéssel, udvarias viselkedéssel és természetes szociális képességgel született. A középiskolában a "Civil Hős Díjjal" jutalmazták, amiért fellépett az iskolai erőszak elkövetője ellen. Jung Ba Reum. Egy igaz minta fiatalember, aki a nevének megfelelően él. [a neve valódi igazságosságot jelent]
Jelenleg a Gu-dong rendőrállomás újonc rendőrtisztje. Névileg rendőr, de rendszeresen meglátogatja a környéken egyedül élő időseket, hogy segítsen a mosásban, ételt vigyen nekik, megjavítsa az elromlott bojlert vagy a fűtést, és megmasszírozza őket, valamit aranyos trükkökkel szórakoztasson. Ráadásul még a környék kóbor macskáit is eteti.
Ba Reum túlságosan is kedves és erős benne az igazságérzet, oly annyira, hogy az emberek azon csodálkoznak, létezhet-e ilyen ember a világon. Egy nap életét megváltoztató eseményeken megy keresztül, amikor egy pszichopatát vesz üldözőbe.

Ba Reum barátai:
Na Chi Gook: a középiskola óta ismerik egymást, ő is megkapta a "Civil Hős Díját". Jelenleg egy börtönben dolgozik börtönőrként, ahol az ország legveszélyesebb bűnözőit tartják fogva.

Goo Dong Goo: ugyancsak középiskola óta ismert barát, akinek nem sikerült a közszolgálati vizsga, így álmát akarja valóra váltani, miszerint filmrendező lesz, de valójában munkanélküliként tengeti a napjait. Az események rá is hatással vannak, Ba Reum szövetségeseként segíti az ügy megoldását.

Go Moo Chi: törvénytelen eszközöket is bevet, hogy elkapja a bűnözőket, forrófejűségének is köszönhetően a legtöbb letartoztatás kötődik a nevéhez, de nem érdeklik az ilyen címek vagy az előléptetés, egyetlen célja, hogy elkapja szülei gyilkosát és bosszút állhasson.

Go Moo Won: Moo Chi bátyja, a környék katolikus templomának papja. Ba Reumt is ismeri, tanácsaival segíti őt.

Oh Bong Yi: egy problémás középiskolás diáklány, aki nagymamájával él együtt. Kívülről keménynek látszik, de szíve mélyén mély fájdalom van. 10 évvel ezelőtt szörnyűségeket kellett átélnie, amelynek hatására felismerte, meg kell védenie saját magát, így elsajátította a különféle küzdősportok fogásait.

Bong Yi nagymamája: unokája érdekeit szem előtt tartva arra ösztönzi a lányt, hogy menjen feleségül Ba Reumhez, mert mellette biztonságban lesz. A nagymamának bűntudata van, mivel úgy hiszi, miatta történtek a 10 évvel ezelőtti események.

Choi Hong Ju PD: beceneve Sherlock Hong Ju. Megérzései sosem tévednek, pályafutása során számos újságírói díjat bezsebelt. Az eset felgöngyölítésében ő is részt vállal, és lassacskán felszínre kerülnek a múlt dolgai.

További szereplők:
Han Seo Jun: a legkiválóbb agyi idegsebész, akit személyisége miatt mindenki kedvel. Angliai tartózkodása során meggyilkolják a nőt, akit szeretett. Később Koreába visszatérve megismerkedik Ji Eunnel, akit feleségül vesz és közös gyermekük is született. Egy sorozatgyilkosság viszont mindent megváltoztat...

Song Ji Eun: Han Seo Jun felesége, egy virágüzlet tulajdonosa, aki sok időt áldoz a munkájára. Amikor megtudta, hogy gyermeke lesz, arra vágyott, hogy olyan legyen majd, mint a férje és hárman együtt boldogan élhessenek. Viszont egy nap minden megváltozott, álmai szertefoszlottak.

Song Yo Han: a sürgősségi osztály kiváló és sikereket elért orvosa, viszont nagyon rideg a személyisége, magányos farkas típus. A gyerekként megélt borzalmak egész életében kísértették.

Daniel Lee: Angliában, brit szülők gyerekeként nőtt fel. Han Seo Junnal jól ismerik egymást, akinek köszönhetően kibontakoztathatta tehetségét és genetikai kutatásokon dolgozhatott.

A rendőrség emberei:
Park Doo Seok csapatvezető: ismert gyilkossági nyomozó, aki az 1995-ös sorozatgyilkos ügy után visszavonul.

Bok Ho Nam csapatvezető: az 1995-ös sorozatgyilkos ügy után kerül a csapat élére.

Kang Ki Hyuk nyomozó: tapasztalt nyomozó, akinek nem teszik, amilyen módszereket Go Moo Chi alkalmaz.

Shin Sang nyomozó

Lee Min Soo nyomozó

 

-------------------

Angol ford.: Aireris, LSGfan, tryp96, Google

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése