2017-06-17

Ajánló - Famous Princesses / Infamous Chill Sisters

2006-ban a KBS2 csatorna műsorra tűzte a Famous Princesses / Infamous Chill Sisters / 소문난 칠공주 című sorozatot. A sok név és arc között feltűnik egy nagyon helyes fiatalember is, Lee Seung Gi. Habár színészi karrierjében a Brilliant Legacy főszerepe hozta meg számára az áttörést, a 80 részes családi drámában nyújtott szerepe is nagyon jelentős, mivel elindította őt a színészi pályán.




A történet röviden: a Na család áll az események középpontjában, a volt katona édesapa és felesége, valamint 4 lányuk. Ők a hírhedt Chill nővérek.
A legidősebb, Deokchill egy vakrandin ismerkedett meg egy férfival, akihez - habár nem fűzték érzelmek - mégis hozzáment. Született két gyermekük, de az életük nem volt teljes, és mindketten másnál keresték a boldogságot. A nő lebukott férje előtt, aki emiatt a válást választotta.
A két középső lány egy ikerpár, de semmi hasonlóság sincs köztük. Seolchill beteljesítette apja vágyát és katonai pályát választott, de a szerelem elkerülte. Pedig a seregbeli beosztottja teljesen oda van érte.
A másik lány, Michill, a család fekete báránya, akivel csak a baj van. Elítélhető másodállással keresi meg a pénzét, és közben beleszeret a nővére legjobb barátjába, akibe Seolchill titokban szerelmes. Emiatt a köztük lévő konfliktusok csak tovább nőnek.
A legkisebb lányt, Ttengchillt is katonai iskolába szánja az apja, aki emiatt mindent megtesz, szorgosan tanul tanárától, a jogi iskolába járó Hwang Taejától. Ez csak a látszat, a szórakozás és az együtt töltött idő sokkal fontosabb számukra. Ám a túlzott bizalom miatt a lány teherbe esik tanárától, ezzel megbonyolítva mindkettejük életét. Ezt a tanárt alakítja Lee Seung Gi.

Néhány pillanatkép a sorozatból:











A sorozat az Avistaz oldalról is letölthető, vagy megtaláltam pl. a Doramaxon is - bár nem tudom, hogy a linkek élnek-e még - , de nincs hozzá semmilyen felirat. A legmegszállottabbak legfeljebb a DVD-t megvásárolva ismerhették meg a sorozatot, vagy youtube-os részleteket nézhettek. Eddig. Egy lelkes francia rajongó, ShiefaLi hatalmas jóindulatának köszönhetően most még többen hozzájuthatunk a sorozat epizódjaihoz, ugyanis időt és energiát nem sajnálva, minden  részt feltöltött és elérhetővé tett a Mega oldalán. A linkeket az Everything LSG oldalon osztotta meg Tryp közreműködésével, így hozzánk is eljutott a nagylelkű tett. Hatalmas köszönet ennek a két embernek!
A részeket a következő oldalakon találjátok:


A felirat angol hardsub. Tudom, nem beszél mindenki angolul, de akkor is érdemes begyűjteni a részeket - akár felirattal, akár anélkül - , sokszor csak a képek magukért beszélnek. És sosem lehet tudni, hogy valaki lefordítja-e majd magyarra. Bárki is vállalkozik majd rá, nem kis fába vágja a fejszéjét. Már maga a sorozat 80 részes, igen hosszú. Jelenleg nézem a sorozatot, és nem tökéletes a felirat, vannak benne hibák. Sajnos elérhető időzítés sincs, legalábbis nem tudunk róla, így ezt is meg kell oldani valahogy. Akadályok, de nem leküzdhetetlenek.
Tudom és Ti is tudjátok, a LSG magyar rajongói oldal szerkesztőjeként sok mindent lefordítottam már, és folyamatosan dolgozom valamim, de reálisan gondolkodva jelen helyzetben ez a sorozat meghaladja a lehetőségeimet. Talán majd egyszer, ha a csillagok is jól állnak.

2 megjegyzés:

  1. Szia Kati!Köszi az ismertetőt,tényleg kár,hogy eddig még nem vállalta be egyetlen fordító sem.A 80 rész sok egy kicsit,de ettől hosszabb sorozatokat is fordítottak már le.Talán majd egyszer,ahogy mondtad.Lassanként én is töltögetem hiszen kedvencünk szerepei közé tartozik,sok apró részt már én is láttam és olyan aranyos benne.Remélem angol tudás nélkül is megértem a történetet ebben most nagy segítséget adtál.Üdv.Csilla

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha van rá igény, azt meg tudom oldani, hogy összefoglalom jobban a tartalmat. Én most tartok majdnem a sorozat felénél, úgyhogy erről egy későbbi időpontban lehet szó, akár nyilvánosan a blogon, vagy hogy a spoilerezést elkerüljem, magánban.

      Törlés