2017-06-25

NJttW 11. rész - Túra a xiani városfalon

Elnézést, most egy kicsit később jöttem a következő résszel, de nem kell aggódni, nem marad el, itt is van!

Egy valamire való turista beiktat a napirendjébe egy-egy városnéző túrát, igaz? De ha erre egy variety műsor keretében kerül sor, akkor nem a hagyományos értelembe vett városnézésre kell gondolni. Kedvenc Na PD-nk mindig megtalálja a módját, hogyan tegye érdekesebbé az egyszerű mászkálást is. A mai látnivaló a xiani városfal.



A monumentális építményt a város védelmére emelték több száz évvel ezelőtt, de az idő alig fogott rajta. Ez Kína legrégebbi és legnagyobb városfala, amely négyszög formában őrzi a régi városrészt, ahova a négy égtájnak megfelelő kapukon lehet bejutni. A fal több méret magas, a tetején 12-14 méter széles úttal, amit másfél-két óra alatt körbe lehet járni a helyszínen kölcsönözhető biciklikkel.



A fal egyfajta határvonalat képez Xian régi és modern városrésze között. A környéken több ámulatba ejtő látnivaló is megtekinthető.

Egy ilyen nagyobb túra előtt érdemes egy kiadós reggelit elfogyasztani, amit ki nem hagynának hőseink, egy kis üzletben pillanatok alatt eltüntetik a finom falatokat.


Az újabb részt alább tekinthetitek meg, jó szórakozást hozzá!


(Megjegyzés: néhol a felirat lehet, hogy nem látható elég ideig, ez ellen nem tudtam tenni mivel az angol szöveg időzítését vettem alapul. Elnézést kérek ezért!)

Jövő héten folytatás, és ahogy láthatjátok majd az előzetesben, Kína egyik leghíresebb látnivalójához fognak ellátogatni a fiúk.

------------------------------
Videó: kshowonline.com
Angol felirat: V (Naver Corp. Entertainment)

2 megjegyzés:

  1. Szia Kati!Köszi az újabb részt.Én is szívesen végigkerekeztem volna a falon.Biztosan szép élmény lett nekik is.

    VálaszTörlés
  2. Kati köszönöm az újabb élményeket.

    VálaszTörlés