2017-08-19

NJttW 18. rész - Rendkívüli küldetés! Találjátok meg Kyeongmo PD-t!

Kedves Blogolvasók!

Türelemmel vártátok, hogy folytatódjanak a xiani kalandok? Nem kell tovább várni, megérkezett a 18. rész!

Erre már utaltam a Chuseok Special-ről szóló bejegyzésnél is, ugyanis ha emlékeztek, a special lényegében ebbe az epizódba illeszthető be kronológiailag. Láthatjuk, ahogy birtokba veszik új szállásukat, ahol Seung Gi elkészítette a hagymaolajos rament. Apropó, kaptam pár visszajelzést, hogy páran kipróbálták a receptet, örülök, hogy nekem is részem lehetett abban, hogy egy új ételt kóstolhassanak meg.

De vissza a 18. részhez. Egy újabb turisztikai célpontot vehetünk szemügyre egy kicsit közelebbről, a xiani Muszlim Negyedet.

Jobbra: Közel-Kelet, balra: Xian
Xian jelentős város volt a kínai történelemben, valamint a világkereskedelemben, a Selyemút keleti kapujának is nevezhetjük. Emlékeztető egy korábbi bejegyzésből:
"A Selyemút keleti végében, főként a kereskedelemnek köszönhetően fejlődött nagy metropolisszá, ahol óriási tevekaravánok érkeztek Európa és Ázsia országaiból, és indultak ismét útnak, hogy Kína termékeivel hódítsák meg a világot." (Mikaz)
A kereskedők között sok nép megfordult, páran új hazájukat találták meg a kínai városban, vagy a jobb kereskedelmi kapcsolatok kiépítése miatt döntöttek a letelepedés mellett. Nyugatról (a mi szemszögünkből a Közel-Keletről) érkeztek a muszlimok is. A ma Kínában élő muszlimok az ő leszármazottjaik. Xianban külön városrészük van, ami egy nagyon híres turisztikai célpont is egyben. Az egyik legismertebb szakasza a kb. fél km hosszú Muszlim utca, ahol üzletek és ételes standok sorakoznak egymás mellett.


Egy ilyen látványos és sok finomságot kínáló hely természetesen csak úgy vonzza a turistákat. Valószínűleg nappal is nagy a tömeg, de estefelé annyi ember mászkál az utcán, hogy egy gombostűt sem lehetne elejteni.

Egymillió (!) ember szombat este a Muszlim utcában
Hát nem tökéletes helyszín egy küldetéshez? Természetesen egy sárkánygömbért.


A feladat nagyon egyszerű... Meg kell találni a képen látható Kyeongmo PD-t...


Lehetséges egymillió ember közül kiszúrni egyet? Megtudhatjátok, ha megnézitek a 18. részt, amit részben a képernyőfeliratok tesznek igazán szórakoztatóvá.


Jó szórakozást!

------------------------------
Videó: kshowonline.com
Angol felirat: V
Magyar felirat: az angol szöveg alapján készült némi javítással és kiegészítéssel. Ellenőrizte: Mikaz.

3 megjegyzés:

  1. Szia Kati! Köszönöm a hétvégi dupla élvezetet. Szegény fiúknak nagyon nehéz volt ebben az ember áradatban megtalálni valakit, akit nem is nagyon ismertek, ráadásul még átváltozott is. Tényleg olyan sokszor a feladat, amit eleve nem lehet teljesíteni,de hát így érdekes a játék.
    Mikaznak is köszönöm a kiegészítéseket. :)

    VálaszTörlés
  2. Szia Kati!Köszönöm az újabb részt,nagyon élveztem.Mikaznak is köszönöm az érdekes és értékes megjegyzéseket.Hatalmas nyüzsgés volt az esti órákban.Hihetetlen mennyi kóstolni való,kinek-kinek mi ízlik
    nehéz lenne választani belőle.Talán a tengeri herkentyűket mellőzném pedig Seunggi nagyon szereti.A fiúknak is nagy meglepetés volt ez a nagy tömeg,sajnos nem is lett sárkánygömb a jutalom,na de fel a fejjel,majd a következő részben.

    VálaszTörlés
  3. Szívesen mindenkinek! Sajnos nem ígérhetek minden hétvégére duplázást, jelenleg nagyon sok a munkám, de igyekszem rendszeresen jelentkezni valamivel. Ó, a folytatásban közelebbről is szemügyre vehetjük az ételeket, és lesz egy jó kis játék is. Előzetesnek elég ennyi?

    VálaszTörlés