2020-12-31

Év végi bejegyzés

2020 nem egy szokványos év volt. Tavasz óta mindannyiunk hétköznapi életében változásokat okozott a koronavírus. Maszkot hordunk, fertőtlenítünk, távolságot tartunk akár még a saját családtagoktól, ismerősöktől, barátoktól is. A diákok és tanárok megismerkedtek a digitális oktatással, amely munkahelyen erre mód volt, home office-ra váltottak. Mindenhol tapasztalható a változás, mindenkit másként érint, de nincs olyan az országban, aki ne érezné ezt.
 
Amikor ilyen körülmények uralkodnak körülöttünk, néha jólesik elmenekülni a valóság elöl, kiszakadni a hétköznapokból egy rövid időre, amikor elfeledkezhetünk arról, hogy mi is zajlik a világban. Mindenki más módot választ erre, számomra Korea az "úti cél", legyen az akár film, zene vagy könyv formában.

Lee Seung Ginek idén is sokat köszönhetünk, hiszen egy percre sem hagyott minket unatkozni, jobbnál jobb műsorokkal és szebbnél szebb dalokkal tette és teszi kellemessé a mindennapokat. Lássuk, mi mindent kaptunk tőle 2020-ban!

Zene
Talán kronológiai sorrendben kellene haladnom, de számomra Lee Seung Gi énekesként a legkiemelkedőbb, az albumának megjelenése volt a legcsodálatosabb idei hír számomra.
5 és fél évet vártunk rá, hogy új dalokat hallhassunk Lee Seung Gitől, és meg is kaptuk ezt a négy gyönyörű dalt:
 
I Will

The Ordinary Man
 

The Dreamers Dream
 
Your Eyes, Hands and Lips.

Nem telhet el nap anélkül, hogy ne hallgatnám meg valamelyiket, vagy mindegyiket, megunhatatlan.
Nektek melyik a kedvencetek?

Variety
Azt hiszem, ez lesz a leghosszabb szakasz, mert Lee Seung Gi fáradhatatlanul dolgozik és szinte folyamatosan képernyőn van.

Először is a Jipsabu már három éve tölti ki a vasárnapjainkat. Habár a műsor 2020-ban több változáson is átesett, mára ezt már nem is érezni, én legalábbis elfogadtam az új szereplőket és ugyanolyan szórakoztatónak tartom a műsort, mint az elején. Pedig - őszintén megmondom - az első pár rész után nem voltam benne biztos, hogy ez hosszú életű lesz. Így ne legyen igazam máskor is!

Januárban indult a Friday Joy Package, egy több szakaszból álló variety műsor, amelyben Lee Seung Gi a különböző gyári munkák világát mutatta be a nézőknek. Tudom, ennek a fordítását nagyon csúnya módon elhanyagoltam, reméljük, hogy 2021-ben szorgosabb leszek.

Néhány hónappal később, nyáron láthattuk a Twogether részeit a Netflixen. A forgatás még tavaly történt, amikor minden akadály és félelem nélkül lehetett utazni. A képernyőn keresztül csodás helyeket járhattunk be a két utazóval, Lee Seung Givel és Jasper Liuval, akik a legszerencsésebb rajongóknak felejthetetlen élményt szereztek.
 
Ugyancsak nyáron kezdődött a Hometown Flex című műsor, amelyben Korea jelentős városait, nevezetességeit, specialitásait ismerhettük meg onnan származó híres emberek vezetése által. A sok érdekesség mellett rengeteget lehetett nevetni a részek alatt.

Egy picit kilóg a felsorolásból a Sing Again, ahol Lee Seung Gi a műsorvezető posztját tölti be. Ennek a részeit még 2021-ben is nézhetjük hétfőnként.

2021-ben vár ránk a Busted 3. évadja is, amelyben újra láthatjuk Lee Seung Git. Már nem is kell sokat várni, január 22-én válik elérhetővé a Netflixen.

Sorozat
2021-ben új sorozat szegez minket a TV képernyő elé. Lee Seung Gi a Mouse című drámában egy fiatal rendőrt fog alakítani, aki egy pszichopata sorozatgyilkos nyomába ered. Biztosan nagyon izgalmas és fordulatos lesz a történet. A forgatás már javában zajlik. A tervek szerint az év első felében kerül bemutatásra a Mouse a tvN csatornán.

A blog
Immár 5. éve, hogy igyekszem minden lényeges információt közzétenni ezen az oldalon. Ez a mostani lesz az 555. bejegyzésem.
2020-ban is különböző írások készültek: összefoglalók, beszámolók, sorozat-, variety- és dalfordítások. Ezen nem kívánok változtatni a jövőben sem, amiről csak lehet és tudok, írni fogok 2021-ben és a későbbiekben is. Nem akarok üres ígéreteket tenni, de abban bízhattok, ahogy az időm engedi, nem fogok tétlenkedni, rendszeresen jelentkezem majd. Cserébe csak azt kérem, hogy továbbra is támogassátok Lee Seung Git!
 
Év záró gondolat
Mint oly sokan, én is nagyon bízom benne, hogy 2021 jobb lesz, mint az idei év volt, és hogy hamarosan visszatérhetünk a megszokott hétköznapokhoz. Addig pedig mindenki vigyázzon magára, vigyázzunk egymásra!
A mai napon Lee Seung Gi honlapjára felkerült egy levél, amelyet sajnos semmilyen formában nem lehet megosztani. Ennek ellenére hadd idézzem az utolsó mondatot: "Az új évben legyünk egy kicsit egészségesebbek és boldogabbak."

Boldog új évet kívánok minden kedves blogolvasónak!

 

2 megjegyzés:

  1. Köszönöm az egész éves blogos tevékenységedet! Boldog új évet kívánok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Neked is boldog új évet! :)
      Remélem, sok bejegyzés készülhet idén is.

      Törlés