2016-07-28

Gyeryong Katonai Fesztivál

A Gyeryong Katonai Fesztivált (계룡 군문화축제) szinte már hagyományosan rendezik meg minden év októberében Dél-Koreában, és mióta megláttuk az esemény plakátját, idén a mi figyelmünket sem kerülheti el. Lee Seung Ginél jobb reklámarcot keresve sem találhattak volna.

De mi is az a fesztivál?

Szöultól kb. egy órányi autóútra rendezik meg Gyeryongban 2016. október 2-6. között.

Tulajdonképpen egyedülálló eseménynek tekinthető, mert az egész a katonaság, a koreai katonai erők köré épül, így az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a katonai életbe. A látogatókat színes programok várják, mint légi bemutatók, katonai járművek, helikopterek és páncélozott autók, tankok, fegyverek és egyéb eszközök kiállítása, harcművészeti bemutatók és egyéb kulturális, valamint zenés előadások, fellépések, koncertek. Ez utóbbit illetően nagyon reméljük, hogy Lee Seung Gi is feltűnik. Vagyis abban már biztosak lehetünk, hogy lesz egy szereplése, amikor nonsani általános iskolás diákokkal együtt lép színpadra. A gyakorló gyerekekről találtam egy bejegyzést a fesztivál blogján, talán a szerencsések is köztük vannak?

A fesztivál részletes programjára utaló jeleket még nem találtam, hiába bogarásztam a hivatalos honlapon is, de meg nem erősített információk szerint Lee Seung Git október 2-án, 3-án láthatják a szerencsések. Nagyon bízom benne, hogy egy kedves olvasóm is közöttük lesz.

A fesztiválról még érdemes tudni, hogy minden nap 10 és 21 óra között várják a látogatókat minden korosztályból, a korábbi években átlagosan 900.000-en voltak kíváncsiak az eseményre, valami azt súgja, hogy idén talán magasabb lesz a nézőszám. A rendezvény ingyenes.

Tájékozódni a hivatalos honlapról lehet (http://www.m-festival.org/), amelynek lesz angol felülete is, de egyelőre csak koreaiul érhető el.

1 megjegyzés:

  1. Köszi Kati!Már ez is valami hír a fesztiválról,remélhetőleg lesz a gerjongi hivatalos oldalon majd valami programismertető is.Még van 2 hónap addig.

    VálaszTörlés