2016-12-12

Könyvtárszoba a SWC katonáknak

Az olvasás hasznos időtöltés. Nemcsak azért mondom, mert könyvtáros vagyok, hanem... Ez a blog nem egy könyves, olvasásnépszerűsítő oldal, így nem győzködök senkit sem a fenti állítás igazáról, biztos közületek is sokan tisztában vagytok ezzel, és akár hozzám hasonlóan faljátok a könyveket.
A könyvtár fontosságát a katonaságnál is elismerik, ezért a KB Bank támogatásával egy könyvtárszobát hoztak létre a 13. dandárnál. A KB Bank már 2015 óta támogatja ebben a formában a katonák szellemi fejlődését, szabadidejük kellemes és hasznos eltöltését.
Ha KB Bank, akkor Lee Seung Gi, és ha katonaság, akkor is Lee Seung Gi.

A források szerint december 9-én volt egy ünnepélyes megnyitó, amely esemény szerencsénkre a sajtó figyelmét sem kerülte el. Legnagyobb örömünkre néhány friss képet láthatunk kedvencünkről.




A könyvtárszobában több mint 600 könyv található, köztük valószínűleg főként a koreai irodalom jeles képviselőinek művei.
Már korábban beszámoltam róla, hogy az Airenek is célul tűzték ki, hogy egy könyvcsomag adományozásával járulnak hozzá a 13. dandár 75. zászlóaljának - tehát Lee Seung Gi egységének - könyvtárfejlesztéshez. Hosszú hónapokon keresztül gyűjtögették a jobbnál jobb műveket, sőt zenei CD-k is a csomagba kerültek, ami a legutolsó ismert információk alapján 1521 kötetet és 48 CD-t tartalmaz. Lee Seung Gi büszke lehet a rajongóira. Az adományozott könyvek listája nyilvános, a sok-sok koreai és japán szerző mellett olyan ismert szerzők könyvei is a katonai könyvtárba került, mint George Orwell, J. K. Rowling, Jane Austin, stb. A CD-ket illetően pedig talán nem meglepő, hogy Lee Seung Gi albumai is bármikor hallgathatóak.
Reméljük, a katonák is értékelik az erőfeszítéseket és örömmel veszik birtokba a könyvtárszobát.


------------------
Forrás: tryp96.wordpress.com, twitter.com, leeseunggi.com
Képek: tryp96.wordpress.com, LSG MX @Twitter

1 megjegyzés: