2018-07-09

Ajánló - Noonas over flowers

Mi jut eszedbe, ha a következőket hallod: Lee Seung Gi, Na PD, utazás.
Egy lehetséges tipp: 1 night 2 days.
Nem, nem, nem kell olyan messzire menni az időben.
New Journey to the West?
Ez a válasz sem jó, mert amit keresünk, időben a kettő között volt.
Akkor csakis a Noonas over flowers lehet az.
Igen, erről van szó.

A Noonas over flowers / 꽃보다 누나 egy utazós variety show, amelyet 2013-ban adott a koreai tvN csatorna. A műsor eredetije a Grandpas over flowers volt, amelyben négy idősebb ismert színész egy távoli országba utazott egy fiatal kísérővel. Hamarosan elkészítették a show női változatát négy középkorú színésznővel, ők Lee Mi Yeon, Kim Hee Ae, Kim Ja Ok, Yoon Yeo Jeong. Kísérőjük pedig nem más, mint az egyetlen és legjobb Lee Seung Gi.



Az ötfős csapat a stábbal együtt egy tíznapos hátizsákos túrán vett részt, Törökországon keresztül Horvátországba látogattak. Ugye milyen közel voltak hozzánk!?

Lássuk, ki a négy hölgy, akik Lee Seung Gi útitársai voltak.

Yoon Yeo Jeong 

Az 1947-es születésű színésznő volt a legidősebb a csapatban, de fiatalos hozzáállással vett részt az utazáson. Úgy hiszem, őt nem nagyon kell bemutatnom, ha máshonnan nem, a The King 2 Hearts-ból mindenki ismerheti, ahol a képzeletbeli Korea leghelyesebb hercegének, később királyának édesanyját alakította. Emellett több más filmből és sorozatból is ismerős lehet az arca, pl. az utóbbi években szerepelt a Can you hear my heart?, a The producers, vagy a Dear my friends sorozatokban, illetve a Salut d'amor és a Canola című filmekben. Emellett a variety műfajával is közelebbi kapcsolatba került, saját nevével fémjelzett show a Yoon's Kitchen, a tvN csatornán már két évadot megért, valamint láthattuk őt a Jipsabu mestereként is.
További információk róla:  Wikipédia (angol), Asianwiki
Az utazás során az egyik emlékezetes momentum vele kapcsolatban, amikor elromlott a hajsütővasa, de Lee Seung Gi előtt nincs lehetetlen, egy minden szempontból tökéletes újat vásárolt neki.

Kim Ja Ok

Az 1951-ben született Kim Ja Ok, az utazó társaság második tagja már nincs közöttünk, 2014-ben betegség után elhunyt. Az út során csendes, megfigyelő típusú ember érzetét keltette, aki képeket készített a környezetéről, és jegyzeteket írt saját magának, hogy ily módon örökítse meg az érzéseit, gondolatait.
A színésznőt szintén több filmben és sorozatban láthattuk már, ezek közül a Bad housewife és a Coffee Prince, amit kiemelnék.
Továbbiakért látogassátok meg: Wikipédia (angol), Asianwiki


Kim Hee Ae

Kim Hee Ae 1967-ben született. Kétgyermekes édesanya, a műsor során is sokszor volt anyás szerepe. Lee Seung Givel jó kapcsolatban volt, számomra legemlékezetesebb jelenet, amikor a színésznő egyedül indult sétára, de eleredt az eső. Seung Gi aggódott miatta, és a híresen rossz esernyővel a kezében elindult, hogy megkeresse őt a megbeszélt helyen. Jó volt látni mindkettőjük boldog arcát, amikor biztonságban újra egymásra találtak.
Továbbiak: Wikipédia (angol), Asianwiki, Dramawiki



Lee Mi Yeon

A 1971-es születésű színésznő volt a legfiatalabb noona. Fiatal, de gondoskodó, aki odafigyelt a társaira. Egyszerű és praktikus gondolkodása van, az első perctől igyekezett hozzáilleszkedni a kiránduláshoz.
Színészként több filmben és sorozatban is látható, mint az Empress Myeongseong, a The Great Merchant vagy a Reply 1988, valamint a színházkedvelők is találkozhattak vele a Faust darabban. Sokszínűségét tovább jelzi, hogy albuma is jelent meg és műsorvezetői szerepben is látható volt már.
Továbbiak: Wikipédia (angol), Asianwiki


Ez a 10 napos kirándulás egy meghatározó élmény volt Lee Seung Gi számára is, ugyanis nagy teher nehezedett a vállára, egyedül foglalt szállást, találta meg az oda vezető utat, segített a noonáknak bármiféle probléma orvoslásában. A kezdi csetlések-botlások során sokat tanult és a végére sokkal talpraesettebb, határozottabb lett. Igazi jellemfejlődés figyelhető meg. Érdemes megnézni!

A részek LSG MX nevű rajongónak köszönhetően egyben is elérhetőek a megadott linkeken. A videók minősége nem mindig a legjobb és az első részek formátuma .flv, ezt nem támogatja minden videólejátszó, VLC-vel biztosan működik. A részek angol hardsubbal vannak ellátva, bár néhol hiányos a felirat.

Részek:

Az alábbi oldalon szintén elérhetőek a részekre mutató videólinkek, de habár a minőség jobb, a videók 5 darabban vannak feltöltve: http://noonasoverflower.blogspot.com/2014/01/watch-noonas-over-flower-engsub.html

Kellemes szórakozást a kiránduláshoz!

-----------------------------
Képek: IMDB, Asianwiki, Dramawiki

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szépen köszönöm a letöltési lehetőséget,éltem is vele.A hölgyekről is sikerült megtudni sok mindent.Bár csak részleteket láttam korábban a sorozatból,de nagyon felkeltette az érdeklődésemet akkor,általad pedig teljesül a vágyam bármikor megnézhetem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó szórakozást hozzá! Nekem is kedvem támadt újra megnézni, bár most vannak elmaradásaim is...

      Törlés