2019-07-20

A nagy projekt (azaz [Felirat] Famous Princesses 1. rész)


Hatalmas fába vágtam a fejszémet. Már több, mint egy éve annak, hogy rászántam magam, de mivel tudtam, hogy egyetemre megyek, félretettem ezt a tervet egészen mostanáig. Elkezdtem fordítani...

Két évvel ezelőtt volt egy bejegyzésem, amelyben felhívtam a figyelmet egy 2006-os sorozatra. Akkor egy külföldi rajongónak köszönhetően a sorozat minden része, mind a 80 elérhetővé vált. És nemcsak elérhetővé, letölthetővé vált, hanem még angol felirat is van a videón. Ugye már tudjátok, melyik sorozatról beszélek?

Ez a Famous Princesses, vagy Infamous Chill Sisters címen is ismert. A sorozat, amelyben Lee Seung Git is láthatjuk, mielőtt színészként is népszerűséget szerzett magának a Brilliant Legacy főszereplőjeként.


El kell mondanom, valóban nagy feladat a felirat elkészítése, ugyanis csak a beégetett felirattal tudok dolgozni. Időzítés, fordítás, mindez rám vár. De legnagyobb örömömre nem dolgozom egyedül,  mikaz segítségének köszönhetően jobb és pontosabb feliratot készíthetünk majd a sorozat részeihez.

Tudom, ez már régi sorozatnak számít, de jó hír, hogy a részek az Avistaz-on keresztül még mindig elérhetőek (összesen 54,48 GB). Az oldal használata regisztráció kötött, így valószínűleg nem mindenki tud onnan lementeni. De nem kell aggódni, mikazzal erre is megtaláltuk a megoldást. A részeket közös összefogással felhőtárhelyen keresztül is megosztjuk, így könnyebb lesz a videók beszerzése is.

Nézzük, mi is ez a sorozat...
A történet középpontjában a Na család áll, a volt katona édesapa, Na Yangpal (Park In Hwan), aki katonai fegyelemmel irányítja és neveli családját. Felesége, Mungja (Kim Hae Sook), akivel négy lányuk van. Ők a hírhedt Chill nővérek.
A legidősebb lány, Deokchill (Kim Hye Sun) egy vakrandin ismerkedett meg egy férfival, akihez - habár nem fűzték érzelmek - mégis hozzáment. Született két gyermekük, de az életük nem volt teljes, és mindketten másnál keresték a boldogságot. A nő lebukott férje előtt, aki emiatt a válást választotta.
A két középső lány egy ikerpár, de semmi hasonlóság sincs köztük. Seolchill (Lee Tae Ran) beteljesítette apja vágyát és a katonai pályát választott, de a szerelem elkerülte. Pedig a seregbeli beosztottja teljesen oda van érte.
A másik lány, Michill (Choi Jung Won), a család fekete báránya, akivel csak a baj van. Elítélhető másodállással keresi meg a pénzét, és közben beleszeret a nővére legjobb barátjába, akibe Seolchill titokban szerelmes. Emiatt a köztük lévő konfliktusok csak tovább nőnek.
A legkisebb lányt, Ttengchillt (Shin Ji Soo) is katonai iskolába szánja az apja, aki emiatt mindent megtesz, szorgosan tanul tanárától, a jogi iskolába járó Hwang Taejától. Ez csak a látszat, a szórakozás és az együtt töltött idő sokkal fontosabb számukra. Ám a túlzott bizalom miatt a lány teherbe esik tanárától, ezzel megbonyolítva mindkettejük életét. Ezt a tanárt alakítja Lee Seung Gi.

Letöltési lehetőség:

Mint utaltam rá, a sorozat összesen 80 rész, ami nagyon hosszú. Úgyhogy sok időbe fog telni, amíg eljutok a feliratok elkészítésével is a 80. részig. De meg fogom csinálni. Nem ígérem, hogy hetente hozok új részt, nem ígérem, hogy rendszeresen lesznek új feliratok, de ha türelemmel vártok, előbb-utóbb eljutok az utolsó részig. Megsúgom, a számítógépemen "5 éves terv" a mappa neve, ahol a szükséges fájlok megtalálhatók. Még ha egy-két év alatt nem is sikerül a végéig kivitelezni, úgy hiszem, öt évre azért mégsem lesz szükség hozzá.

Jó szórakozást kívánok az első részhez, aki pedig inkább gyűjtögetni szeretne, legyen türelemmel.

Az első rész felirata már elérhető a D-Addicts, illetve az Ázsiai feliratok oldalakon keresztül is.



13 megjegyzés:

  1. Szia Kati! Tudtam ez az a fa melybe belevágtad a fejszédet.Előre is köszönöm a fordítást.Türelemmel ki fogom várni,hisz a fordítás nélkül nem is tudnám megérteni.Sok sikert és kitartást a "fa felaprításához"
    A mai FM-ről gyorsan felkerültek a képek.Milyen szeretettel fogadták Seunggit,aki most is remekül nézett ki.Kár,hogy ilyen messze vagyunk.

    VálaszTörlés
  2. Kati! Örülök, hogy sejtésem beigazolódott, és belevágsz ennek a hosszú sorozatnak a fordításába. Hálásan köszönöm Mikaznak is a segítségét, tudom Ő is nagy Seunggi rajongó. A beégetett angol felirat miatt ez az egyedüli módja, hogy pontosabban megértsem a történetet. Köszönöm nektek!

    VálaszTörlés
  3. Ezek szerint nem voltam elég titokzatos az utalásaimmal. :D
    Igen, nagyon nagy munka lesz, de összetett erővel megoldjuk és végigvisszük ezt a projektet. Csak sok-sok idő kell hozzá.

    VálaszTörlés
  4. Kedves Kati, időnk mint a tenger, ráadásul van is mit nézni mást is, így időközben ahogy jönnek a részek majd én is csatlakozom. köszönöm az első résztKellemes nyarat, és vidám munkálkodást kívánok! Kata58

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Kata! Köszönöm a biztatást, amikor csak időm engedi, foglalkozom a következő résszel, hogy ne kelljen olyan sokat várni a folytatásra.

      Törlés
  5. Nagy köszönettel tartozunk,hogy ilyen fiatalon időt szakítasz ránk!Köszönöm!BINGOOO

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is örömet jelent, hogy egy újabb sorozat válik elérhetővé magyarul, és még nagyobb öröm, hogy ilyen sokan érdeklődnek iránta. Nem hiába dolgozunk vele. :)

      Törlés
  6. Kedves Kati és Mikaz! Köszönöm, hogy lefordítjátok ezt a hatalmas sorozatot. Én a maratonozók táborába tartozom és majd a fordítás vége felé fogom elkezdeni nézni a sorozatot amikor már kb. lehet tudni a befejezés elérkezését. Jó munkát kívánok hozzá. Üdvözlettel: Marcsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük! :)
      Még megjósolhatatlan, hogy mikor közelítünk a végéhez, de jelenlegi becslésem alapján kb. két év múlva. Találkozunk 2021-ben!

      Törlés
  7. Az elsőn túl vagyok.Tetszett.Bírtam!A szereposztás kiváló.Lee Tae Ran pedig Na Seolchil, Choi Jung Won meg Na Michil szerepében figyelemre méltó.Más sorozatokból őket megkedveltem,ezért várakozással tekintek a folytatás elé.
    BINGOOO

    VálaszTörlés
  8. Kedves KATI és MIKAZ !Láttam azt,hogy a 2. résszel már készen is vagytok.Köszönöm a feliratát NEKTEK ! BINGOOO

    VálaszTörlés