2020-05-11

Újdonságok a hivatalos honlapon

Akik hozzám hasonlóan rendszeres látogatói a leeseunggi.com oldalnak, azok az elmúlt napokban felfedezhettek néhány változtatást, új menüpontokat a honlapon, de eddig nem lehetett ezeket megtekinteni. Ma viszont egy frissített honlap fogadta az oldal látogatóit.

Úgy gondoltam, hasznos lehet mindenki számára, ha egy helyre összegyűjtöm az újdonságokat.

Képek
Az első szembetűnő változás, hogy új képeket láthatunk a nyitóoldalon, vagy pl. az About részeknél.





Jogosultságok
Azt már eddig is tudtuk, hogy nem minden regisztrált teljes jogú tag. Akik a honlap 2018-as megújulása idején regisztráltak, azok minden probléma nélkül hozzáférhettek a honlap bármelyik menüpontjához, aki viszont lecsúszott a megjelölt határidőről, az csak bizonyos részeket tud megtekinteni. Most viszont a honlap készítői is tisztázták, hogy a felhasználók milyen jogosultságokkal rendelkeznek, illetve hogy hogyan lehet teljes jogú taggá válni.

1. szintű jogosultság - nem regisztráltak
Egyszerű látogatóként, valamint belépés nélkül csupán az első két menü, az About és Biography, valamint ezek almenüjeinek megtekintése lehetséges.

2. szintű jogosultság - regisztrált felhasználó
Regisztrációt követően (ehhez korábban már készítettem egy útmutatót) résnyire nyílik az ajtó, ugyanis a megtekinthető részletek köre kibővül a Multimedia menüvel.

3. szintű jogosultság - teljes jogú felhasználó (AIREN)
Az oldal minden tartalmához hozzáférnek, írhatnak üzenetet, a Freeboardban nyithatnak új témát, valamint hozzászólhatnak a beszélgetésekhez.

Az AIREN felhasználói szinthez két feltételt szabtak meg:
1.) 10.000 pont gyűjtése a honlapon
2.) a webmester e-mailcímére írva ki kell fejteni, hogy miért lettél rajongó

Pontgyűjtési lehetőségek:
- regisztráció - 1.000 pont (egyszeri)
- belépés - 500 pont (naponta egyszer)
- aktivitás az alábbi menüpontokban:
To Seunggi
- üzenet írása - 10 pont
Airen Zone, Freeboard
- témák olvasása - 50 pont
- új téma nyitása - 100 pont
- hozzászólás írása - 50 pont
Airen Zone, Airen Storage
- bejegyzések olvasása - 50 pont
- hozzászólás írása - 50 pont

A pontokat a honlapon rendezett eseményeknél veszik figyelembe. Az elmúlt másfél évben eddig csak egy ilyen esemény volt, amikor a legtöbb ponttal rendelkező tagok jutalomban részesültek, illetve ekkor volt lehetőség arra, hogy bárki teljes jogú felhasználóvá válhasson.

A pontokat a Mypage-nél (Login/Logout melletti menü) lehet ellenőrizni.

From Seunggi
Az oldal legfrissebb bejegyzését az oldal kezelői írták, miszerint:
"Kérlek, védjétek meg az értékes From Seunggi oldalt. Ha találtok valahol a hivatalos honlapon kívül From Seunggi üzenetet, tudassátok velünk. A tengerentúli rajongóknak a From Seunggihez később egy fordítást fogunk feltölteni. Köszönjük!"

Ezt sajnos úgy értelmezem, hogy nem lehet fordítást közzétenni máshol, pl. itt a blogban.😢  Egyrészt megértem, mert ezek az üzenetek a valódi Aireneknek szólnak, egy kicsit kiváltságos helyzetben lehetünk, amiért csak a miénk, ugyanakkor hiába mellékelnek angol fordítást, nem tud mindenki angolul (és most nemcsak a magyarországi rajongókra gondolok). Remélem, erre találnak valami jó megoldást és akkor nekem sem kell őrlődnöm a fordítást illetően.

Airen Storage
Elég rendszertelenek voltak a friss tartalmak ezen az oldalon, volt, amikor naponta, sőt naponta több képet osztottak meg itt, máskor pedig hetekig semmi. A bizonytalanságnak véget kívánnak vetni, ugyanis a tervek szerint hetente kétszer biztosan lesz valami ránk váró bejegyzés az Airen storage-ban.
Keddenként az aktuális tevékenységekhez kapcsolódó képek, videók kerülnek majd ki az oldalra, csütörtökönként pedig régebbi (reményeim szerint) eddig nem látott anyagokkal lehet felidézni a korábbi eseményeket. Az oldal szerkesztői bónusz alkalmaknak is hagynak helyet.
A legnagyobb változás, hogy a korábbi szigorú tiltások helyett új szabály lépett életbe: az Airen storage tartalmait ezentúl meg lehet osztani. De három dologra oda kell figyelni:
1.) Tilos leszedni, levágni a Hook Entertainment logóját a képekről, videókról.
2.) Forrásmegjelölés alkalmazása.
3.) A képek nem használhatóak fel személyes nyereség céljából vagy tisztességtelen módon.

Airen Zone

Az oldal két új aloldallal bűvölt. Az első a 신고/제보, amely felület a rosszindulatú tartalmak jelentésére szolgál. Akadnak olyanok, akik abban lelik élvezetüket, hogy másokat próbálnak meg besározni, rossz színben feltüntetni, ilyen rosszindulatú támadások Lee Seung Gi irányába is történtek. Sokan bújnak az internet álcája mögé, de a rajongók összefogásának köszönhetően - akik többszörösen jelezték a problémát a Hook irányába is - a megfelelő személyek foglalkoznak az ilyen ügyekkel és remélhetőleg sikeresen megállítják a folyamatot. Ha jól tudom, eredményeket már értek el és megköszönték a rajongók ebben nyújtott segítségét.
A második pedig egy Q&A (Kérdések és válaszok) szekció, ahol az oldallal kapcsolatban lehet kérdéseket feltenni, javaslatokat megfogalmazni, amelyre - terveik szerint - 1-2 héten belül reagálnak. Az első nap máris 11 kérdés, kérés érkezett hozzájuk.

Nektek hogy tetszik az megújult oldal? Remélem, hasznotokra van ez a kis összefoglaló az újdonságokról és örömmel látogattok vissza minden nap Lee Seung Gi hivatalos honlapjára, a leeseunggi.com-ra.


---------------
Képek: leeseunggi.com
 

5 megjegyzés:

  1. Köszönöm Kati a fordítást, bár nagyjából értelmezni tudtam őket. Egyetértek az újításokkal és remélem a jövőben több újdonságot fogunk kapni LSG-ról.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az újítások alapján az Airen storage-ban várni fog minket legalább egy kép, ha csak rágondolok, máris várom a reggelt. Ami az egyéb tevékenységeket illeti, csak LSG legutóbbi üzenetére tudok utalni: "Ha nem lenne a koronavírus, különbözőbb tevékenységeket tudnék nektek mutatni,[...] később egymás után megmutatom ezeket az Aireneknek!" A türelem vajon mit terem?

      Törlés
  2. Kati! Lenne egy kérdésem, hátha tudsz válaszolni rá. 2018-ban regisztráltam LSG hivatalos honlapjára, minden információhoz hozzáfárek. A kérdésem tulajdonkppen az lenne, hogy a saját oldalon a kapcsolatom mégis "nem regisztrált". Mi lehet az oka. Lehet, hogy a Q&A szekcióban kellene megkérdeznem?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megnéztem, és azt hiszem, tudom, mi zavarhatott össze. A pontok alatti sorra gondolsz? Az nálam is "nem regisztrált"-nak jelzi, de ha megnézed az előtte lévő szót, annak a jelentése "kapcsolatok/elérhetőségek", szóval valami más adatot hiányol. De azt nem tudom, mi lehet.

      Törlés