2018-01-05

Jipsabu sajtótájékoztató



A mai napon megtartották a Jipsabu, vagy angol címmel Master in the House variety sajtótájékoztatóját, amit akárki követhetett élőben a V Live-on keresztül. Már ha valaki felkelt hajnali 3-kor. Én nem, mert ma a munka várt, de biztos voltam benne, hogy minden visszanézhető lesz. Igazam volt.


Először is arra a videóra hívnám fel a figyelmet, ami a hivatalos sajtótájékoztató előtt készült, a négy szereplő meglepetésként a várószobából jelentkezett be szintén a V Live-on keresztül. Aranyosak voltak, Lee Seung Git szinte elbűvölte az élő közvetítés technikája és az is kiderült, hogy nem mindenki volt tisztában a neten használt rövidítésekkel. Folyamatosan figyelték a szívecskék számának alakulását is (a V Live-on élő közvetítés során szívvel lehet kifejezni a tetszést), a végén a 2 milliót is meghaladták.
A videó már nem elérhető, de nem kell csüggedni, van más forrás is, a LSGKWA fórumában (regisztráltaknak), vagy tryp oldalán (a jelszó megadása után) meg lehet tekinteni.

Utána következett a sajtótájékoztató, amit a V Live oldalán már vissza is lehet nézni.





Többek között elhangzott Lee Seung Gi véleménye, gondolatai a műsorról:
"A Jipsabu forgatási formája teljesen más, mint azoké a variety műsoroké, amelyekben benne voltam.
Már maga a téma más. Nemcsak arról szól, hogy magunktól forgatjuk a variety show-t. Ehelyett az a célunk, hogy végül szerezzünk valamit a mesterrel való találkozástól azáltal, hogy megtapasztaljuk a napirendjét és életstílusát.
Aggódom, mert nincsenek játékok vagy meghatározott  beszélgetős részek az epizódokban.
Mivel ez az első alkalom, hogy egy megfigyelő típusú variety show-ban szerepelek, még nem szoktam hozzá. Még amikor forgattunk is, folyamatosan azon aggódtam, hogy ez hogyan lesz megszerkesztve és leadva a TV-ben. Csak amikor megnéztem az első részt, akkor kezdett kirajzolódni előttem, hogyan is néz ki ez a műsor.
A  régi stílusú variety-khez vagyok hozzászokva, ezért az a kényszeres elképzelésem, hogy a nevetésnek állandó forrása van és nem lehet semmilyen szünet.
De rájöttem, hogy annyit változtunk az idő alatt attól kezdve, hogy először találkoztunk a mesterrel egész addig, hogy elhagytuk a házát. Szerintem jó lenne ennek a változásnak a folyamatára figyelni."

Valamint még egy érdekességet osztok meg veletek, ezt Yook Sung Jae mondta:
"Lee Seung Gi folyamatosan a seregbeli tapasztalatairól beszél, ezért néha nem tudok bekapcsolódni. Alapos figyelemmel meghallgatom a történeteit, mert úgy érzem, van valami, amit megtanulhatunk a tapasztalataiból, de szerintem többet tudunk tanulni, ha befejezné a seregről való beszédet."

Mi lehet, hogy szívesen hallgatnánk a történeteit, de ha a többiek leállítják... Mint az alábbi videóban is:

YSH: Seung Gi! Látod a jelzőlámpát ott?
LSG: Igen.
YSH: Onnantól abbahagynád a katonai szolgálatról való beszédet?


Egyébként a show első része már több oldalról is elérhető. Letölthető torrentről, vagy megnézhető online itt, itt, itt vagy itt is.

(Erről a képről a Nád a házam teteje dal jutott az eszembe. 😅)

Hogy miért érdemes megnézni a műsort? Még ha semmit vagy keveset is értetek belőle, a variety egy olyan műfaj, ami felfedi a szereplők valódi személyiségét, így még jobban megismerhetőek, megszerethetőek. Még Lee Seung Gi is invitálta a nézőket az SBS év végi díjátadóján december 30-án.
"Először is újra köszönetet szeretnék mondani az SBS variety osztályának a lehetőségért, hogy a leszerelésemet követően az első variety projekt, amelyben visszatérhetek, ez a személyes, nagyon egyedi jelentőséggel bíró vasárnapi variety műsor.
Mindenki, miután kényelmesen aludtak ma este, holnap, azaz vasárnap 18:25-kor a Jipsabu első része kerül adásba. Rajtam kívül részt vesz még Lee Sang Yoon színész, a fiatal Yook Sung Jae, Yang Se Hyung, ezért kérem, mutassanak nagy érdeklődést.
A műsor az életről szól, ami tele van kérdőjelekkel és arról, hogyan találkozik a négy fiatal srác a mesterrel, maradnak nála éjszakára és felfedezik a mester életstílusát, nevetést hoznak. Kérjük, hogy minden héten nézzék."

Én így teszek, kérni sem kell. Vasárnap jön az újabb rész. Egy kis kedvcsináló:


Az elején lévő feliratok fordítása:
"Álmodtam
Gyorsan mosakodni
Odakint főzni és enni éjjel
Névsorolvasás reggel
Arról álmodtam, hogy visszamentem a seregbe
Ez egy álom?
Annyira ijesztő együtt élni a mesterrel, mint újra bevonulni a seregbe?"


-----------------------
Képek: SBS facebookja, SBS Star, képeken feltüntetve
Fordítások: Soompi alapján, angol felirat alapján, LSGKWA

4 megjegyzés:

  1. Kati! Nagyon köszönöm ezt a sok információt. Biztosan fogom nézni a műsort, még akkor is ha keveset értek belőle. Lehet, kérni sem kell, hogy mint most amit értesz belőle, ha csak részleteket is, oszd meg velünk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem ígérek semmit sem biztosra, de ha időm engedi, néhány részletet vagy érdekesebb pillanatot megpróbálok majd fordítani, összefoglalni, ha van rá igény.

      Törlés
  2. Köszi Kati ,jó kis összefoglaló volt.Én is nézem,sőt le is töltöttem.Az előző válaszodat olvasva :igen lenne rá igény,nagyon megköszönnénk.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. OK, ha módomban áll, készülök összefoglalóval.

      Törlés