2018-03-04

Goonghap vetítés előtti üdvözlés

Ez a mai menetrend. A Goonghap sztárjai néhány kedves szóval köszöntik a közönséget a fim vetítése előtt a felsorolt mozikban, termekben. Számoljunk! 8 mozi van megnevezve összesen 20 vetítéssel és teremmel. Ha az időpontokat is hozzánézem, azt kell látnom, hogy ez a beosztás nagyon fárasztónak tűnik, talán egy éjszakába nyúló Hwayugi-forgatás sem olyan kimerítő, mint egyik moziból, teremből a másikba átmenni. De ennek nyomát sem láthatjuk a színészek arcán, minden helyszínen mosolyogva mondanak köszönetet a nézőknek, akik vasárnap délutáni/esti program gyanánt egy szórakoztató film mellett döntöttek.

Nekünk persze nincs lehetőségünk ilyen csodás élményben részt venni, de a pillanatot sok-sok rajongó örökíti meg képeken, videókon, így egy kicsit mi is úgy érezhetjük, hogy ott vagyunk.






A tegnapi eseményen LSG nem tudott ott lenni, így a többi szereplő egy Seo Do Yoon kartonfigurával helyettesítette őt. Az ötlet remek. Emlékeim szerint még 2016-ban Shim Eun Kyung színésznő úgy nyilatkozott, hogy ha kell, egy kartonfigura LSG társaságában reklámozza a filmet (akkor még úgy gondolták, a katonai szolgálata idején mutatják azt be). És tényleg megtették, bár most a Hwayugi forgatásának befejezése akadályozta meg LSG-t a részvételben. Tömeggyártásban is készül a kartonfigura? 😏






Ma már nem volt szükség a kartonfigurára, LSG teljes valójában volt ott az eseményen, és személyesen köszönte meg a nézőknek a film iránti érdeklődést, a a támogatást, a sok-sok szeretetet.





Továbbá a sajtó, a CJ Entertainment és természetesen a rajongók képei, videói (ahelyett, hogy innen-onnan adnám meg a linkeket, tryp blogjához fordulok, aki - mint mindig - most is szorgalmasan, rendszerezetten összegyűjti az anyagokat):
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,

Mint látjátok, rengeteg kép van (és biztos lesz még utánpótlás). Ahogy nézem, a mozi vagy a színészek néhány aprócska meglepetéssel készült, amit a színészek adtak át random embereknek. A szerencsések! Nem tudtam kinézni, hogy mit kaptak, de egyes képeken egy kis csomag van megörökítve benne egy Goonghap szerencsesüti, filmes kártyák és még valami. Talán ez volt az ajándék? Vagy ez olyan filmhez vásárolható "menü"?
Megjegyzem, a színészek sem távoztak üres kézzel, a  rajongók is készültek kis ajándékokkal.
Volt olyan, aki a Hwayugit is szem előtt tartotta, így egy Yook Gong plüssel ült be a filmre, más pedig csak a kezét fotózta le; biztos sikerült valakivel kezet fognia.

A film sikerét mi sem mutatja jobban, hogy bemutatása óta minden egyes nap a leglátogatottabb, a legnézettebb film volt Koreában.

Mi továbbra is türelmesen várunk a filmre, még hetek, mire elérhetővé válik, addig pedig a koreaiak mellett az amerikaiak is irigyelhetjük, mert néhány ottani moziban is műsorra tűzik a Goonghapot, vagy hivatalos címén a The princess and the matchmakert.

De azért aki nyitott szemmel lépten-nyomon belebotlik részletekre, az interjúk során is sokszor látni egy-egy pár másodperces pillanatot, amit nem láttunk még pl. az előzetesekben. Valamint az interjúk is árulkodóak.

Figyelem, spoileres tartalom következik!

Egy helyen arról olvastam, hogy Seo Do Yoon és a hercegnő első találkozása egy véletlen összeütközés, aminek eredményeként a két szereplő szája összeér. Tekinthetjük csókjelenetnek?!
LSG ezt mondta erről: "Egy csókjelenetet illetően ha meggondolatlanul, csak érzelmekkel közelíted meg, hogy jól mutasson, ez az, amit nagyon sokan gondolnak, hogy tenned kellene, akkor az nem lesz olyan szép. Ezért figyelmet szenteltem neki és sokkal érzékenyebb voltam, így jól fog kinézni, amikor mások megnézik. ... Teljesen megértettem az első találkozásuk jelenetét. Ez egy ütközés és véletlen összeérés volt, de úgy gondolom, az efféle jelenet illik a Goonghap filmhez. ... Sokszor felvettük a jelenetet. Próbáltam az ijedt érzéseket és a szépséget is megragadni. Hong Chang Pyo rendező a melodrámákhoz szokott. Sokat  dolgoztunk rajta és sokáig vettük fel."


Egy másik beszélgetés során más apróságok derültek ki: LSG: "Seo Do Yoon megvédi a hercegnőt. De nehéz csak jövendőmondással eljátszani a szerepet, ezért kardot használok és lovagolok. Láthatjátok a szerepem férfias oldalát.... Egy komikus történelmi filmmel térek vissza. Már három éve. Olyan csodásan érzem magam, hogy újra a mozivásznon találkozunk. Ez egy tökéletes film. Nagyon izgatott vagyok miatta." Mi pedig izgalommal váruk.

A nézői reakciók többsége kiemeli LSG remek játékát, ezt partnernője is megemlítette egyik beszélgetése során: "Meglepődtem a szenvedélyességén. Buzgó a játékban és ez ösztönzött engem."

A filmet illetően LSG-ről, valamit a szereplők közötti remek kémia okán Hong Chang Pyo rendező is elismeréssel nyilatkozott: "Nagyon szerettem a humoros oldalát a férfias oldala mellett. Ilyen karakterre vágytam és hozzá nagyon jól illik. Szerintem fantasztikus párosítás."

Több interjú is készült az elmúlt időszakban, de legnagyobb bánatomra, ezek nincsenek lefordítva angolra, jelenleg csak az Entertainment Weekly c. műsor február 12-ei adásában elhangzottakat láttam angolul, és ha van angol, én készítem hozzá a magyar fordítást.


Ha nem lett volna elég a képekből, elárulom, lesz még folytatás, jövő hétvégén is hasonlóan zsúfolt menetrendre számíthatnak a szereplők.




----------------
Képek: CJ Entertainment FB, Newse, Naver
Forrás: soompi, starcast
Videó: youtube.com részlet+felirat

1 megjegyzés: