2018-06-05

A magyar Airenek kedvenc dala

Április 25-én tettem közzé egy kétfordulós felhívást, amellyel célom volt, hogy megtaláljuk a mi, magyar Airenek kedvenc dalát Lee Seung Gitől. Az eredményeket kielemeztem, íme!


Az első fordulóban azt kértem, hogy legfeljebb 10 dalt jelöljetek, ami valami miatt kedves a számotokra. Ebben összesen négy fő tudott választani a sok-sok jobbnál jobb dal közül. Az alábbi módon oszlottak meg a jelölések:

1 jelölést kapott dalok: Difficult words to say, Dont worry dear, I love you from now on, I’ll give you all, Just once, Just one more time, Last word, Let’s go for a journey, Like a flower, Meet him among them, Only more yearning, Return, Shouting, Slave, Thorn, Time we have spent together, To J, Why are you leaving, Will you marry me

2 jelölést kapott dalok: Please, Tonight, White lie

3 jelölést kapott dalok: And goodbye, Because you’re my woman, Love taught me to drink, Meet someone like me, Smile Boy


A második fordulóba a 2, illetve 3 jelölést kapott dalok harcoltak tovább a dobogóért, valamint megtoldottam egy-egy egyéb lehetőséggel is a választható dalok listáját, ha valakinek a kedvence nem lenne felsorolva. Az e célból készített kérdőívet már valamivel többen, összesen 12-en töltötték ki, az ő szavazataik alapján hirdetek most eredményt.

A 3. helyen végzett az egyéb kategória.


Ez így elég furán hangzik, igaz? Valójában a három szavazat három különböző dalra jutott, ezek az Invite, az I love you from now on és a Losing my mind. Hogy igazságot tegyek, a második legtöbb szavazatot kapott dalt hirdetem ki a harmadik helyre, ez pedig a Love taught me to drink és az And goodbye. Mindkét dal két-két szavazatot kapott.




A második hely ennél egyértelműbb, a szavazatok 25%-ával a Because you're my woman a magyarok második kedvence.


És nem maradt más hátra, mint hogy megnevezzem a győztest. Nem meglepő és mégis az, mert ez is a Because you're woman. :)

A lezárás előtt pár órával még négyes holtversenyben ált a Please, a Smile Boy, a Love taught me to drink és a Because you're my woman, de végül mégiscsak kiemelkedett egy dal.

Köszönöm mindenkinek, aki részt vett ebben a kis játékban, és külön köszönöm, hogy mindenki csak egyszer szavazott!

A kapott eredményekből is sok következtetést lehet levonni. Ezek közül az egyik az alacsony részvételi szám alapján, hogy sokan kevésbé ismerik Lee Seung Git, az énekest. Leszerelése óta inkább a színész Lee Seung Gi került előtérbe, Hwayugi, Goonghap, és majd a Vagabond, de ő egy olyan csodálatos ember, aki énekesként is kiemelkedik, a karrierje is így kezdődött 14 éve ezen a napon, azzal a dallal, amit a magyarok kedvencévé választottatok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése