2018-06-05

Új sorozat a láthatáron: Vagabond

Vagabond. A sorozat, amely ill. a vele kapcsolatos pletykák már hónapok óta foglalkoztatják az Aireneket. Nem is ok nélkül: jó pár hete felröppent egy olyan pletyka, hogy Lee Seung Git láthatjuk majd a főszerepében, de korábban csak annyit erősítettek meg, folynak az egyeztetések. Az utóbbi időszakban pedig lényegében már tényként kezelték a hírt, nem is alaptalanul, de hivatalosan csak ma, a 14. évforduló napján erősítették meg: a Vagabond sorozat főszerepét Lee Seung Gi vállalta el.
(A titkolózásban nem túl jók a koreaiak, a hivatalos bejelentés előtt szinte 100%-ra biztosan tudtunk a Hwyaugiról, vagy a Jipsaburól, hogy csak az elmúlt 8 hónap nagyobb bejelentéseit említsem.)

 A Vagabond egy kém-akciódráma lesz, amelyben Lee Seung Gi a kaszkadőr Cha Gunt alakítja, aki egy túlzottan is magabiztos személyiség, és a harcművészet szakértője, összesen 18 fekete övvel rendelkezik különféle harcművészeti ágakból, mint a taekwondo, jiujitsu, kendo, stb.

A történet indulását egy repülőgép szerencsétlenség indítja, amelyben Cha Gun unokaöccse is az életét veszti. Csakhogy ez nem egy sima baleset volt, valami sokkal nagyobb van a háttérben, az eset mögötti összeesküvés során az ország legnagyobb korrupciós ügyére akad a főhős. Aki persze nem egyedül nyomoz.

A női főszerepet Suzy fogadta el, aki Go Hae Ri bőrébe bújik majd. A hölgy a nemzeti hírszerző hivatal munkatársa, aki apja halála után szeretne a 7. szintre lépni, hogy jobban támogathassa anyját és testvérét, és valószínűleg ennek az elhatározásnak köszönhetően kerül titkosügynökként az ügy közelébe.


 Lee Seung Gi és Suzy 2013-ban a Gu Family Book során dolgozott együtt, ahol szintén a főszerepeket vitték. Az újra egymásra találásuk okán sokan nosztalgiával tekintenek a GFB sorozat utolsó részére, és egy kicsit annak folytatásaként tekintik a Vagabondot. Erről persze szó sincs, ez egy különálló produkció lesz. Nem is akármilyen!

A sorozat költségvetése az eget verdesi, 25 milliárd wonba fog kerülni. Ezzel nemcsak bekerült a 7 legdrágább koreai sorozat közé, de egyből a második helyet foglalta el. (Csak a Mr. Sunshine előzi meg 30 milliárd wonnal.) A magas költségek köszönhetőek annak is, hogy a sorozatot nemcsak koreai helyszíneken, hanem a tengerentúlon, többek között Portugáliában és Marokkóban forgatják majd. Gondolom a hírt meghallva, a helyi érdekű Airenek már készülődnek. (Hazánkban már több koreai sorozatot készítettek, ide is jöhetnének.)

A sorozat rendezésével Yoo In Shiket bízták meg, aki már dolgozott együtt Seung Givel a You're all surrounded forgatásánál. Ez máris sok jót ígér. A fogatókönyvet Jang Young Chul és Jung Kyung Soon írják.

A Vagabond első hivatalos olvasópróbáját a napokban, jún. 2-án tartották, de nagyon óvatosak voltak a résztvevők, még véletlen sem árultak el részleteket az akkor még nem megerősített főszerepeket illetően. De az éles szemű rajongók fontos nyomot találtak, az olvasópróbán Samdasoo ásványvizet ittak.

A sorozat előre leforgatott dráma lesz, így viszonylag sokat kell rá várnunk, de gondoljunk arra, hogy ez a színészek számára kényelmesebb munkatempót jelent, nem kell kapkodniuk, hogy biztosan elkészüljenek a vetítés napjára. Az előzetes tervekhez képest némi csúszásban vannak, valószínűleg hosszabb ideig tartottak az egyeztetések, mint arra számítottak. A forgatás hamarosan kezdődik, a sorozatra pedig 2019 tavaszáig kell várnunk. Várakozásban már jók vagyunk, de megéri, mert amire várunk, az mindig nagyon jó. :)

Várakozunk, közben figyeljük majd a híreket és készülődünk, hogy egy újabb remek sorozat megszállottjai legyünk.

Vagabond 2019 tavaszán az SBS csatornán!

------------------------
Kép: shin_sung_rok, kctn_imbc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése