2019-10-29

Vagabond Voyage Tour Szingapúrban (2019.10.26.)

Az elmúlt három szombaton három különböző helyszínen, három különböző országban találkozhattak az Airenek Lee Seung Givel a Vagabond Voyage Tour keretében. Most legutóbb Szingapúr adott otthont a rajongói találkozónak.
(A 10.12-én tartott fülöp-szigeti rajongói találkozóról én is írtam, a taiwaniról elég kevés információ derült ki.)


Maga az esemény most is ugyanúgy zajlott, mint a Vagabond Voyage Tour korábbi állomásain. Nyitásként A Because you're my woman hangzott el, majd a képek elkészülte után jött a beszélgetős rész három téma köré építve: rajongói találkozó, Perro, Vagabond.


Lee Seung Gi megjegyezte, hogy a zsúfolt időbeosztása miatt (három egymást követő szombaton rajongói találkozó) úgy érzi magát, mintha egy idol lenne.

Elmondta, hogy a családja a múlt hónapban Szingapúrban töltött el egy rövid időt.

Elmesélte, hogy szereti kipróbálni a helyi ízeket, felkeresni az adott hely híres éttermeit, és Szingapúrban is volt szerencséje megkóstolni a mantau-nak nevezett gombócokat. Ugyanakkor a reggelit ki szokta hagyni, és sokszor ebédre is csak salátát eszik és turmixot iszik.

Azt is elmondta, hogy a rajongói találkozók előtt is rendszeresen edz, így tervezte azon a reggelen is, de UFC harcosokkal volt tele az edzőterem, ezért inkább csak jógázott.

Perrot úgy jellemezte, mint egy kutyabőrbe bújt embert, ugyanis ha megszidja, azt megérti, és a kutyus észreveszi, ha Seung Gi fáradt ahhoz, hogy vele játsszon, ilyenkor türelmesen vár.

Természetesen a Vagabonddal, annak forgatásával kapcsolatosan is kiderült még néhány érdekesség.

Lee Seung Gi személyes kedvenc jelenete az első részben látható üldözéses jelenet.


Elárulta, hogy a fiatal és szőke Cha Dalgun által összetört tégla valójában styrofoamból készült.

Egy 4-5 perces jelenetre akár 6 órán keresztül is készültek, próbáltak. A Vagabond forgatása sokkal nehezebb volt, mint bármelyik másik drámáé a veszélyes mutatványok és a fizikai erőnlétet megkövetelő jelenetek miatt.

A Lee Seung Gi által legveszélyesebbnek tartott jelenetben be kellett törnie egy üveget: "Azt hiszem, a jelenet nem került adásba, de volt egy jelenet, ahol üveget kellett törnöm. Cukorüveg volt, de féltem, hogy a szilánkok megsértik az arcom, ugyanis az arcom fontos, nem? Nem féltem a sérülésektől, de féltem, hogy az arcom megkarcolódik."
(Nem lehet, hogy arról a jelenetről van szó, ami szintén az első részben volt?)

Újfent szóba került, hogy Marokkóban nagyobb odafigyeléssel fogadták, mint annak idején Matt Damont (aki szintén Marokkóban forgatta a Bourne-filmek valamelyikét): "Meglepett és meghatott, hogy ott is vannak, akik ismernek. A filmben a történet és a szójátékok a koreai kultúrával vannak átitatva és lenyűgözött, hogy a világ minden tájén vannak rajongók, akik megértik ezeket és mindent."


A csókjelenetekről: "Ha úgy csókolózol, ahogy általában szokás, azt nem lehet lefilmezni." "Őszintén [a filmes csókban] nincs benne sok érzelem, ezért nem vagyok biztos benne, hogy mit mondjak róla, hogy jó volt vagy sem." Viszont fontosnak tartja a jelenet előtti fogmosást.


És egy kis előzetes: "Nincs több csókjelenet, de... hogy is mondjam? Nem tudom elmagyarázni. Meztelen vagyok és Suzy fel van öltözve. Nem tudom, hogy magyarázzam el." ((Olvastam egy elméletet, hogy az előzetesek alapján még mire számíthatunk a sorozatban, és lehet, hogy igaza van annak, aki leírta az egyik elméletet?))

Meg szokta nézni a saját sorozatait, a Vagabonddal kapcsolatban pedig elárulta, hogy sokszor ő sem tudja, hogyan fog folytatódni. Ezt érthető, hiszen nem lineárisan, hanem összevissza vették fel a jeleneteket.
Az eseményen némi játékra is sor került. Az első játékban Lee Seung Gi kosárlabda tudományát csillogtatta meg, amennyiben 10 labda a kosárba ment, 10 szerencsés rajongó aláírt posztert kaphatott. Az első pár sikeres dobás után a mellé mentekről megbeszélték, hogy az volt a gyakorlás.


A másik, csapatjátékban Lee Seung Gi két fal közé állt, és a falak másik oldalán álló rajongóknak telepatikus képességeiket bevetve kellett kitalálniuk, hogy a kivetítőn mutatott mozdulatok közül Lee Seung Gi melyiket utánozza.

Ez alkalommal sem hagyták ki Lee Seung Gi séf különleges, helyben készült ételét. Seung Gi most előrelátó volt, a múltkori FM során nem működött rendesen az indukciós főzőlap, így a sajátját hozta el az eseményre. A menü pedig egy tojásos toast szendvics volt, amibe került egy kis só. Meg még egy kicsi. És talán még egy kicsi. Szóval kissé sós lett, de ki nem enné meg, ha Lee Seung Gi készíti? (Arra emlékeztek, amikor a Jipsabuban is elsózta az ételt?)


 Viszont megtudtuk, hogy a tteokbokki mellett a galbi-jjim-je (koreai párolt rövid marhaborda) is egészen jó.

A rajongói találkozón résztvevők hallhattak egy rövid részletet a Because you're woman trot verziójából, Lee Seung Givel közösen nézhették meg a rajongók által készített videót, és a nap zárásaként egy minikoncerten vehettek részt, ahol elhangzott a Return és a Delete, majd a tempót és a hangulatot felpörgetve a Smile Boy és a Let's go for a journey.
(Talán nem mindenki tudja,) Lee Seung Gi énekesként debütált, és elmondta, hogy épp ezért még mindig akkor a legidegesebb, ha a rajongói előtt kell énekelnie a színpadon.


Because you're my woman:


Smile Boy (és a végén egy kicsi a Let's go for a journey-ből):



Let's go for  journey:



Most egy kis szünet, már ami a rajongói találkozókat illeti, mert biztos vagyok benne, hogy Lee Seung Gi naptára sokkal zsúfoltabb annál, mint amit a honlapján keresztül láthatunk. Folytatás november végén Malajziában.

-----------------------------
Képek: allkpop, kkboxsg, Seoulhype, hellokpop, kpopmap



2 megjegyzés:

  1. Kati, de jó volt hallani ezeket a dalokat! Köszönöm az összeállítást!
    Már nagyon hiányzik énekesként. Sokat érett az előadói stílusa, sőt a hangja is. Tökéletes ez a srác!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, ha tetszett. Én is hiányolom énekesként, de most a Let's go for a journey után határozottan kijelentettem, hogy a következő projektje mindenféleképpen egy album (vagy legalább kislemez) legyen.

      Törlés