2016-04-29

Hírek az ejtőernyős kiképzéssel kapcsolatosan


Az utóbbi öt hétben Lee Seung Gi újabb kiképzésen vett részt ezúttal már a SWC katonájaként. A kiképzésről keveset tudunk, de beszámolók szerint nagyon nehéz, rengeteget futnak, egy összehasonlítás szerint normál ember 3 év alatt fut annyit, mint ők 3 hét alatt. És a kiképzés részét képezi az ejtőernyős ugrás is. Nincs kivételezés, Lee Seung Gi is teljesítette a teljes kiképzést.
A rajongók valószínűleg az ejtőernyős ugrások miatt aggódtak a legjobban, mert mind tudjuk, Lee Seung Ginek tériszonya van. Vannak helyzetek, amikor az ember úrrá tud lenni a félelmeim, mert nincs más választása. Ugye emlékeztek még a Love Forecast végén a vidámparkos jelenetre?



A képen a szöveg:
"Valójában, mivel tériszonyom van, 50 méterre felmenni nagyon ijesztő volt. Később sokat beszélgettünk arról, hányszor mentem. Számomra, amikor túl voltam 30 meneten, már nem volt jelentősége."

Mindig az első lépés, vagy ez esetben az első ugrás a legnehezebb.
Ezekre április utolsó hetében került sor. A kiképzés során 4 ugrást kell véghez vinni, kettőt 300 méter magasból hőlégballonból, majd egyet 730 méterről gépből, és végül 500-600 méteres magasságból helikopterből ugorva.

1. és 2. ugrás:
300 méterről hőlégballonból. Vélemények szerint ballonból ugrani a legfélelmetesebb, mert az viszonylag csendes, és az elrugaszkodástól megremeg az egész ballon, amit a következő ugrók is megéreznek.
Az alábbi kép a második napon készült. Ha valaki megtalálja Seung Git, kérem, szóljon nekem is! :)


3. ugrás:
730 méterről egy C-130 Hercules típusú gépből. LSG népszerűségét jól mutatja, hogy koreai híradások is említést tettek az ugrásokról.
2016.04.27-én egy műsorban még előtte beszámoltak a hírről. Ezt az alábbi oldalon tekinthetitek meg koreaiul: 16-04-27-inside-current-issue-people A számunkra érdekes rész 5:48-6:54 között van.
Másnap már a KBS csatorna is hírt adott LSG ejtőernyőzéséről, szintén koreaiul, de ehhez készült egy angol nyelvű fordítás is, amit most magyarul közlök:


Fokozott érdeklődés kíséri a különleges erőket, amelyhez kapcsolódóan Song Joong Ki játszott egy drámában, és ahol a való életben az énekes-színész Lee Seung Gi van, aki az ejtőernyős kiképzésen vett részt.
Lee Seung Gi, aki februárban vonult be katonának, a különleges erőknél ejtőernyős kiképzést kapott. Habár őt adminisztrációs feladatokra osztották be, ezen a kiképzésen az egység minden katonájának részt kell vennie. Noha Lee Seung Ginek tériszonya van, 730 méteres magasságból kiugrott egy repülőgépből és biztonságosan teljesítette az ejtőernyős kiképzést.
Bár a katonai szolgálat magától értetődő kötelesség, vannak olyan hírességek, akik vitatott helyzetben vannak a katonasággal kapcsolatos kérdésekben. Már részről azok a hírességek, akik őszintén teljesítették a szolgálatot több szeretetet kapnak, mint korábban. Yoo Seung Ho viszonylag fiatalon vonult be és Oh Jung Hyuk énekes, aki késleltette a kiképzés időpontját, jó példák erre.
Reméljük, továbbra is rendszeresen láthatjuk a hírességek bátor oldalát.

Az SBS csatorna sem maradt el a hírrel, ehhez szintén van fordítás:


Az énekes-színész Lee Seung Gi, aki februárban vonult be katonai szolgálatra és utána a koreai sereg különleges erőihez osztották be, sikeresen teljesítette egy repülőgépből az ejtőernyőst ugrást 730 méter magasból április 27-én. Az alap ejtőernyős kiképzés sikeres teljesítése szükséges ahhoz, hogy valaki a különleges erők katonája legyen. Habár korábbról ismert, hogy Lee Seung Ginek tériszonya van, mint egy bátor katona, sikeresen teljesítette a 730 méteres ugrást a társaival együtt. Lee Seung Gi biztonságosan fejezte be az ejtőernyős kiképzést, ami április 11-én kezdődött és amelynek záró ünnepsége ma lesz.

4. ugrás:
500 méterről egy CH-47 típusú helikopterből. Ez utóbbit egy lelkes rajongó megörökítette, de egyelőre csak ezt az egy képet osztotta meg velünk. Vajon melyikőjük lehet Seung Gi?


A kiképzést záró ünnepség ma reggel volt, ahol LSG is megkapta az ejtőernyős jelvényét.


Gratulálok a szép teljesítményhez, csak így tovább! 화이팅! ^^
----------------------------------------
Képek:
1. Lee Seung Gi Forever, angol fordítás: EliseMin / English translation by EliseMin.
2. gall.dcinside.com
3. Official Fan Cafe
4. Twitter, @nisaadisit

A videókat angol szövegét LSGfan készítette. / English translation by LSGfan.

3 megjegyzés:

  1. Kati, jól összefoglaltad az ejtőernyős kiképzés híreit. Köszönöm, hogy magyarul is olvashattam azokat. Büszkén viselheti az ejtőernyős jelvényt. A "nemzet kisöccséből" igazi férfivá érik, a szülei nagyon büszkék lehetnek rá.
    Gratulálok és további jó szolgálatot kívánok, tudomásom szerint mint hírszerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gabóci, jól tudod, LSG a hírszerzésnél lett beosztva.

      Törlés
  2. Jó volt olvasni kedvencünk teljesítményéről.Szívből gratulálok és nagyon büszke vagyok arra,hogy sikerült mind a három ugrása ami hatalmas kihívás és próba volt a számára.Biztosan boldog a család is,hogy Seunggi ilyen szép eredményeket ér el.

    VálaszTörlés