2016-05-13

Újabb rövid hírek összegyűjtve

Ez a hét sem telt el apró információk nélkül. Szerintem mind úgy vagyunk vele, hogy örülünk bármiféle újságnak, még ha nagyon kicsi is. Nos itt az idő, hogy egy kis összefoglalásban áttekintsük, mi mindent osztottak meg a rajongók egymással az interneten.

Először lessünk be a katonaság mindennapjaiba, ugyanis egy blogon közölt információk alapján Lee Seung Gi részt vett az SWC kiképzésének legnehezebb szakaszán, ami nem más, mint egy hosszú távú menetelés, amiről tudni kell, hogy az SWC katonák önkéntes alapon vesznek benne részt.
A táv térképen nézve "csupán" 400 km, de a valóságban több mint 500 km-t tesznek meg gyalog, teljes menetfelszerelésben. Ennek súlya 30-40 kg között van. A menet egy teljes hétig tart, a napi táv átlagosan 70 km, amit 18 óra alatt tesznek meg. Vagyis naponta csak 6 órát pihenhetnek, ebből 2 órát kapnak a háromszori étkezésre. És Lee Seung Gi mindezt az ejtőernyős kiképzés befejezése utáni héten tette meg.

Időközben Seung Gi túl van a 100. napon, az alábbi képet május 12-én tették közzé a Twitteren és Facebook-on, rajta sok hasznos információ olvasható. 

A felső sorban láthatjuk a bevonulás és a leszerelés dátumait, az alatta lévő sávból pedig kiderül, hogy június 1-én Lee Seung Git előléptetik őrvezetőnek. Az alsó részen további számadatok olvashatóak, mint a szolgálat teljes ideje (638 nap), a már letelt napok száma, a még hátralévő napok száma és napok száma az előléptetésig. (Ez utóbbi 3 adat már nem aktuális, mert hangsúlyozom, ezek május 12.-ei adatok.) Az alsó sor dátumai azokat a napokat jelölik, amikor Lee Seung Git a következő fokozatra léptetik elő: 2017. január 1-én tizedes lesz, majd augusztus 1-én őrmester. De amit mi a legjobban várunk, az 2017. október 31. Még 535 nap.

További hírmorzsa, ami köthető a katonasághoz, hogy Lee Seung Gi megkérte Han Hyo Jut, hogy küldjön neki néhány dedikált képet, amit a színésznő meg is tett. Ezzel az ajándékkal valószínűleg a katonatársainak kedveskedett.

Mindeközben az Airenek már nagyban készülnek Lee Seung Gi debütálásának 12. évfordulójára. Ahogy arról már én is hírt adtam, a tervek között szerepel egy olyan ajándék összeállítása, amivel az egész katonaságnak örömet szerezhetnek. Számomra nagyon tetszetős az ötlet, ugyanis az ajándék részeként a bázis könyvtári állományát is kívánják bővíteni, valamint a csomagban olyasmik lesznek, amik hozzájárulnak a katonák kikapcsolódásához, szórakozásához. A tervről már Seung Gi is értesült, aki háláját fejezte ki, illetve elismerését azoknak, akik keményebben dolgoznak, mint ő maga.

És végezetül némi bulvár jellegű szösszenet:
Az egyik koreai oldalon összegyűjtötték azt az öt koreai fiatalembert, akik tökéletes vő jelöltek. Lee Seung Gi is köztük van.
Az allkpop oldal pedig azokat a hírességeket szedte egy csokorba, akiknek nevében a "Seung" szerepel, mivel a koreai 승리 (seungri) szó jelentése nyerni. (Fontos megjegyzés, hogy az is számít, hogy kínai jegyekkel leírva mit jelent a név, és Lee Seung Gi esetében a hanja karakternek semmi köze sincs a győzelemhez, ebből a szempontból hibás az oldal gyűjtése.)
Ezen az oldalon pedig egy rajongó Seung Gi mosolyait rendezte egy bejegyzés alá képek formájában. Legyen tőle Nektek is mosolygós kedvetek. :)


--------------------------------
Források:
- kép: tryp96 Twitter oldala
- információk: tryp96.wordpress.com, Naver, uriseungjoo.tumblr.com, leeseunggi.com


3 megjegyzés:

  1. Wao! Kati, de örülök ezeknek az apró, de sok információt tartalmazó híreknek.
    Részben újdonságokat is megtudtam, másrészt a hiányos ill. téves értelmezéseim helyükre kerültek. A tériszonya miatt legjobban az ejtőernyőzéstől féltem, de kiderült, hogy volt ennél nagyobb erőt és kitartást igénylő kiképzés is, a nehéz terepen való hosszú távú menetelés. Az elért kiváló eredményei alapján biztosak lehettünk az előléptetésében. Két hét múlva lesz egy őrvezetőnk!!! Nagyon büszkék lehetnek rá a szülei, nagyszerű fiuk van, és persze büszkék vagyunk mi is.
    A bulvár hírekből legjobban a mosolygós fotók tetszettek, mert olyan jó rájuk nézni.Egyébként is most vannak a fagyos szentek -nagyon csúnya idő volt délután-, legalább egy kicsit jobb kedvre derítettek.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen az új híreket.Minden elismerésem Seungginak.Jó volt hallani róla.Minden küldetést amit bevállal precízen teljesíti,teljes odaadással.Büszkék lehetünk rá.

    VálaszTörlés
  3. A hírek megosztását illetően nem minden elismerés engem illet, ugyanis ha nem lennének olyan rajongók, akik angolra fordítják és megosztják a nemzetközi rajongókkal a koreai híreket, akkor nekem is sok időbe telne megértenem a legfrissebb információkat. Habár ezek csak valóban hírmorzsák, de én szorgosan gyűjtögetem őket, és ami fontos vagy érdekes, Veletek is megosztom. Valóban örülhetünk, mert csupa jót mondanak LSG-ről.

    VálaszTörlés