2018-03-09

Szemezgetés az interjúkból

Lee Seung Gi mindenhol minden mennyiségben. A napokban több interjú is készült vele, nemcsak a V-live-os, de sok oldal ez utóbbiból ragadott ki részleteket. Úgyhogy gyűjtőútra indultam az internet világában és igyekeztem a fellelhető érdekességeket összeszedni, hogy minél teljesebb képet kaphassunk, és ezt természetesen Nektek lefordítani.
Próbálom rendszerezni az információkat az összetartozó témák alapján, mert ennyi olvasás és oldal meglátogatása után már nem emlékszem, hogy mit hol olvastam.


Egyik, ami szóba került, örök kedvenc témánk, a katonaság, és újabb érdességeket tudhattunk meg. Minden koreai férfi számára igazi fordulópontot jelent a katonai szolgálat teljesítése, ezzel LSG is így van: "Legalább az életem felére hatással van."
Pedig eleinte akadtak nehézségei, kissé kényelmetlen volt a katonatársak között, de ez valahol érthető, egyikük sem tudta, hogyan közelítsen a másik felé: "Nem szeretem a kínos helyzeteket, de határozottan kínos volt a légkör. De amikor megpróbálsz túllépni a kínosságon, úgy tűnik, hogy olyas valaki vagy, aki ellenszegül. Nem veheted a kiképzést könnyedén, hanem komolyan kell venni."

 A Jipsabu legutóbbi részében Yoon Yeo Jung is megjegyzést tett arra, hogy LSG folyton a katonaságról beszél, ami leginkább YSH idegeire megy. LSG ezt így kommentálta az egyik interjúban: "Szeretném elhagyni, de két évet töltöttem ott és ez került az életem középpontjába, ezért nehéz hátrahagyni." Ki is használta a saját maga által szabott három hónapos időt, és a február végén rögzített 8-9. részben még sztorizgatott, de a következő részekben már nem teheti ezt meg. Hacsak...
Ha már Jipsabu és YSH neve is felmerült, akkor a riportert érdekelte, hogy mi is történt az alábbi esetben:


"Csak levettem a pólóm, mert ez olyan természetes volt abban a környezetben. A seregben töltött idő alatt két évig minden reggel póló nélkül edzettem. Ez egy természetes dolog, ami velem jár. De YSH szemében úgy tűnhetett, hogy az izmaimat mutogatom. De akkor is csinálom tekintet nélkül arra, hogy mit gondol."


Továbbá egy érdekes történetet is megosztott velünk: "Amikor a különleges erőkhöz helyeztek, ejtőernyős kiképzést kaptam. Abban az időben a Descendants of the Sun nagyon népszerű volt. Az egyenruha, amit Song Joong Ki viselt, csak egyetlen országban viselhető, és egy valaki az egységemből éppen oda kerülhetett kiküldetésre. Azt gondoltam, ez egy jel, hogy menjek. De miután megkérdeztem a parancsnokot, hogy mehetek-e, azt mondta, hogy szedjem össze magam és ne legyek nevetséges. ...
Jó, hogy nem mentem. Több kiképzésen vehettem részt a hadosztályomból és nagyszerű időt töltöttem ott csodálatos bajtársakkal."
Úgy látszik, nemcsak LSG-re volt varázslatos hatással a katonaság, ez kölcsönös érzés volt:
"A parancsnok megkért, hogy maradjak örökre a seregben, mert nagyon elszánt voltam a kiképzések során. Viccből még egy dokumentumot is írtak, hogy meghosszabbítják a seregben töltendő időt."

És hogy az egésznek milyen pozitív hatásai vannak?:
"Őszintén szólva, nagyon nehéz volt és olykor irritáló. De jó emlékeim vannak a seregbeli életről. Jó tapasztalat volt, és túljutottam a határaimon hála a megtapasztaltaknak. Szerintem sokkal férfiasabbá és energikusabbá váltam. Nem panaszkodom az időjárás vagy más nehéz helyzet miatt. És azt hiszem, egyenesebb lettem. Többé nem próbálom meg elrejteni az érzéseimet."


Egyesek a magánéletet érintően is tettek fel kérdést:
"Sosem volt rá példa, hogy valaki azt mondta volna, hogy érdeklődik irántam. Elbűvöl, amikor másoktól hallom, hogy vallomást tettek nekik. Én miért nem kapok? Nem tudom biztosan az okát. Talán túl nehéz megközelíteni. Nagyobb teret kellene adnom az embereknek. A telefonszámom a mellkasomra ragasztva kellene sétálnom."
"Ha lenne valaki, aki közeledik felém és az érzések kölcsönösek, akkor nyitott vagyok a randizásra. De jelenleg a munkámra koncentrálok. Nem arról van szó, hogy csak a munka és semmi randi, csak az energiám legtöbbjét a munkába fektetem."
Reméljük, nincs igaza a könyvnek és egyszer valóban rátalál a szerelem LSG-re is.


A sok munka egyike a múlt héten bemutatott Goonghap, aminek a reklámozása nem állt meg, ma is pl. a moziban köszöntötték a nézőket a film főbb szereplői. Úgy tűnik, ezúttal Shim Eun Kyungot kellett kartonfigurával helyettesíteni.


"Mindig ideges vagyok, amikor egy új film jelenik meg, mert nem lehet átdolgozni, vagy módosítani a bemutatása után. Értékelem, hogy sokan érdeklődnek a film iránt. Korábban egy vicces és kellemes filmben szerepeltem, de a Goonghap egy kicsivel komolyabb film. Szerintem ez az egyik oka, amiért az embereknek tetszik a film."

LSG a a katonaságnál töltött idő alatt sokat változott, ha a bevonulása előtt forgatott Goonghapban megnézzük, egész másnak tűnik: "Akkoriban nem törődtem a fizikai formámmal. Ráadásul a bevonulás előtt forgattunk, ezért sokat ettem és az arcom pufi volt. Most az erős fényhatások nélkül is megcsinálhatom, de ha ilyet mondok, YSH valószínűleg ledöbben."


A film forgatását kutatómunka előzte meg, így egy riporter arra volt kíváncsi, hogy LSG magánemberként is elmenne-e egy jóshoz, ha lenne barátnője: "Találkoztam egy jövendőmondóval, és először egészen pontos volt. Úgy tűnt, minden egyes apró dolgot tud rólam. De a végén azt mondta, hogy jól kell előkészítenem a megemlékező szertartást a nagymamámnak. Úgy tűnt, nem tudja, hogy a  nagymamám még életben van. Ha lenne barátnőm? Nem, nem mennék el jövendőmondóhoz. Ami a fontos, azok az érzéseim."

Leszerelése óta folyamatosan aktív, sorozat, variety, reklámok. De vajon melyik az igazi munkája?
"Régebben gyötrődtem ezen, de többé nem teszem. Szerintem előadó vagyok. A 30-as éveimben járok és szerintem a legfontosabb, hogy járjam a saját utam."
"Túl nehéz, ha azt kérik, válasszak a színészet, éneklés és a variety műsorokban való megjelenés között. Mindnek vannak előnyei és hátrányai, és hogy mit akarok csinálni, az a helyzettől függ."

De a listáról még egy pont kipipálatlanul áll, az éneklés:
"Nagyon szeretnék énekelni. Műsorvezetőként részt vettem egy év végi zenei díjátadón és amikor az énekeseket láttam énekelni a színpadon, jobban szerettem volna énekelni, mint műsort vezetni. Szeretnék előkészülni egy megjelenéssel az idén. De nem tudom, hogy oldható meg. Az időbeosztásomon múlik."
Személy szerint nagyon remélem, hogy így lesz, mert mind közül nekem az énekes LSG áll a legközelebb a szívemhez.

Az egyik beszélgetés során arról érdeklődtek, hogy mely kollégájával dolgozna együtt szívesen a jövőben?
"Sokan vannak. Ami engem illet, szeretnék IU-val dolgozni. Tetszik az érzékenysége. És szeretném, 
ha dalszöveget írna nekem valamikor a jövőben."
Emlékeztek, hogy az énekesnő az SWC nyári koncertjén is fellépett Psy-jal együtt?


"Az egész egység megőrült akkoriban. ... Kapcsolatba léptem Psy-jal és megkértem, hogy lépjen fel, és ő beszélt IU-val is. Könnyedén beleegyezett, hogy eljön, ezért nagyon hálás voltam."


De nemcsak LSG-vel készült interjú, hanem a Hwayugi női főhősével, Oh Yeon Seoval is, és mivel sokat beszélt LSG-ről, a vele való munkáról, az ő interjújából is elhoztam néhány gondolatot:
"1987-ben születtem, Seung Gi 1987 elején. Valószínűleg sokkal kényelmesebb lett volna egymással, ha találkozunk az iskolában, de mivel a munka során találkoztunk, így különleges kapcsolat alakult ki, ahol udvariasan utalunk egymásra, és a tegeződés-magázódás egy keverékét használjuk a beszélgetéseink során."
Mint már előtte sokakat másokat, a színésznőt is lenyűgözte LSG munkához való hozzáállása: "Szenvedélyes és lelkes személy. Nagyon szorgalmasan dolgozik a forgatáson."
"Oh Gong karakterét a Hwayugiból valóban nem könnyű eljátszani. De ő folyton mosolygott és próbálta viccessé tenni a dolgokat. Annak ellenére, hogy nagyon sok minden volt az időbeosztásában, igyekezett ragyogó és pozitív légkört létrehozni a színen. ... Sok Oh Gong szeretetet kaptam a forgatás során."
Pedig a körülmények nem voltak mindig kedvezőek, az idei koreai tél különösen hideg volt tartósan mínusz 10 fok körüli értékekkel.
"Az elmúlt tél nagyon-nagyon-nagyon hideg volt. Seung Gi egy szőrmekabátot viselt a Hwayugibam de az egyáltalán nem meleg, annak ellenére, hogy nagynak tűnik. Kisebb lett, ahogy múlt az idő."
"Még jégeralsót sem hord. Én több réteg ruhát vettem fel, még ha nagyobbnak is látszódtam, annyira hideg volt. ... Amikor megkérdeztem Seung Gitől, hogy hogy bírja elviselni a hideget, azt mondta: 'A seregben voltam.' Ritka napokon felvett egy jégeralsót azt mondva, hogy túl hideg van, de ezeket az eseteket egy kézen meg lehet számolni. Szerintem nagyon fantasztikus."


Végezetül pedig a színészek kedvenc jelenteit már megismerhettük, egy másik riport alkalmával a legemlékezetesebbre volt kíváncsi a kérdező: "Meglepett, hogy a világon mindenki nézte a drámát. Ha egy felejthetetlen jelenetet kellene választanom, akkor az a csókjelenet lenne." De vajon melyik? :)





-------------
Forrás: soompi, soompi, allkpopSBS News, kpopbehind,Lee Seung Gi Singapore, soompi, soompi
Képek: CJEnMMovie, 42psy42, tvN Facebook, Naver

7 megjegyzés:

  1. Kedves Kati! Sajnos vége a Hwayuginak, hiányérzetet hagyva maga után.Még napokig kavarognak a gondolatok a fejemben, emésztve a történéseket. A sorozatot újra és újra fogom nézni, míg nem jön a GoongHap. A Jipsabu is egy szórakoztató műsor, de igazából én is vágyom egy új dalra, netán albumra.
    Jó volt olvasni az összefoglalódat az aktuális történésekről magyarul, nemcsak a sokszor nevetséges Googles fordítással. Köszönöm.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bennem ma tudatosult, hogy holnap már nem a megszokott módon zajlanak a napjaim, (és nem az áthelyezett munkanap miatt, hanem) mert nem lesz Hwayugi. De le van mentve, le is van fordítva, így kényelmesen el lehet venni, és ott és akkor nézni, amikor kedvünk tartja.
      A Google fordítóban ne bízz! Szótárnak jó, néha arra is, hogy megértsünk vele szövegrészleteket, de a valódi tartalmat soha semmilyen gép nem fogja visszaadni.

      Törlés
  2. Kedves Kati. Nem tudom mióta vezeted ezt az oldalt, de nagyon köszönöm a munkád!! :) Talán 1 éve kezdtem el nézni Koreai sorozatokat és őszintén a Hwayugi lett a kedvencem! Nagyon várom hogy itthon is nézhető legyen LSG új filmje bár félek, hogy amelyik online filmeznézős oldalra regisztrálva vagyok oda nem fogják fel tölteni 😁😫 Köszönöm 😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Adrienn! Örülök, hogy ennyire nagy hatással volt Rád a Hwayugi, nekem is a kedvenceim között van, és nemcsak LSG miatt. Ha LSG is felkeltette az érdeklődésed, ajánlom a többi sorozatát is, és hallgasd meg a dalait (ha még nem tetted meg), csodálatos a hangja.
      A Goonghapot mind nagyon várjuk már, valahonnan biztos elérhető lesz. Online filmnézős oldalakat illetően nem tudom, mire számíthatunk, de ha eljön az ideje, minden lehetséges elérhetőségét megadom a filmnek, bízom benne, valamelyik Neked is megfelel majd.
      A blog már kétéves, közel 300 bejegyzéssel, érdemes kutakodni az archívumban, sok dalfordítást találsz, vagy a New Journey to the West részeit is. Keresgethetsz a jobboldali sávban lévő blogarchívumban, vagy a lap alján lévő címkefelhőben. Kellemes böngészést! :)

      Törlés
  3. Szia Kati!Köszönöm a részletes összefoglalót.A katonaság sok pozitívuma mellett Seunggi bizony sok nehézséget is tapasztalt.Milyen nehéz is lehetett ismert sztárként bekerülni jóval fiatalabbak közé és beilleszkedni.Szerencsénkre a hozzáállása miatt ez a borzasztó hosszú katonai szolgálatot remekül teljesítette,pozitív szellemi és fizikai "utóhatással".Úgy sajnálom,hogy egyedül van és borzasztóan sokat dolgozik,mi persze ennek nagyon örülünkA jövőbeni munkáját illetően,nagyon várom egy új dal megszületését,talán IU-val közösen valóra is fog válni.Addig is míg nem lesz letölthető a Goonghap,marad még a Jipsabu, a Hwayugi újranézése kis szünetekkel ismétlődve,akár a többi sorozatainál.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csilla! Nagyon szépen fogalmaztad meg a gondolataid. Most várunk egy kicsit, mindenkinek kell egy kis szünet, de a felsorolásból (Jipsabu, Hwayugi, többi sorozat) kihagytad a dalok mindennapi hallgatását. ;) Nálam most is LSG szólt.

      Törlés
    2. Hahaha!Igen kimaradt a dalok hallgatása,de ez nálam természetes minden nap ezért is feledkezhettem meg,hogy odaírjam.Nálam a kocsimban,a konyhámban mindennapos,főzés közben jobban mozog a fakanál Seunggi dalainak ütemére.:)

      Törlés