2019-10-06

Vagabond interjúk 6.

Nincs megállás! Hétről hétre jelennek meg az újabb és újabb hosszabb-rövidebb interjúkat tartalmazó videók, amelyeket szinte kivétel nélkül ellátnak angol felirattal. Micsoda szerencse, hogy a Vagabond a Netflixen is látható, így az angol felirat segít a megértésben. Én is igyekszem minden elérhető anyagot lefordítani magyarra, hogy azok is élvezhessék, többet tudjanak meg a sorozattal kapcsolatban, akik nem tudnak angolul. Ez alkalommal két videót és két cikket hoztam (bár ez utóbbinál szinte teljesen ugyanaz volt a szöveg).


Nézzük előbb a fülöp-szigeteki riporter kérdéseire adott válaszokat:


S: Van benne egy kis romantika is.
LSG: Kb. egy kanálnyi.
S: Talán két kanálnyi.

[K: Milyen újra együtt dolgozni?]
LSG: Szerintem sokan kíváncsiak, hogyan éreztük magunkat, hogy újra együtt dolgoztunk. Valójában nem gyakran esik meg, hogy azzal a színésszel dolgozz együtt, akivel korábban is dolgoztál. Nagyszerű volt. Már ismertük egymást. A közben eltelt évek során mindkettőnk színészi karrierje beérett, így sokkal egyszerűbb volt együtt leforgatni a jeleneteket.
S: Évek elteltével újra találkozhattunk egy nagyszerű sorozat kedvéért. Nagyon örültem, hogy újra láthatom őt. Kényelmesebbnek éreztem a helyzetet forgatás során és remek csapatot alkottunk.
[K: Milyen volt Marokkóban és Portugáliában forgatni?]
S: Kb. másfél hónapot töltöttünk Marokkóban. Eleinte kissé kínos volt, nehéz volt alkalmazkodni és néha kényelmetlen volt. De ahogy telt az idő, egyre otthonosabbá vált. És úgy éreztem, jobban tudok koncentrálni. Sok energiát kaptam. Bárhova néztél, nagyon festői volt, ezért képes voltam jobban elmerülni a színészi játékban.
LSG: Számomra ez volt az első alkalom, hogy ilyen hosszú időre tengerentúli forgatásra mentem. Mivel ott éltem, ott ettem és ott forgattam, képes voltam jobban koncentrálni és elkötelezni magam az eltérő helyen való forgatásra, összevetve azzal, amikor Koreában forgattam.
[K: Úgy tűnik, a szerepetek fizikai erőnlétet igényelt. Hogy készültetek?]
LSG: 2-3 hónapig minden nap egy akcióiskolában edzettünk. Nem nevezném ezt nagy előkészületnek, de alapjában véve fel kellett készítenem a testem az akcióra, ezért sokat készültem erre.
S: Sokan gyakoroltunk az akciójelenetekre a forgatás előtt. Edzettünk és együtt mentünk egy nem túl magas hegyet megmászni, ami közelebb hozott minket egymáshoz. Szerintem ezek az idők egy jó légkört és kémiát hoztak létre a színen.
[K: Mit mondanátok a fülöp-szigeti rajongóknak a Vagabondról?]
LSG: Szerintem a műsor egy kellemes meglepetés lesz. A romantikus vígjáték egy olyan műfaj, ami nagyon jól szolgálja a koreai érzelmeket és érzéseket, ami a koreai drámák erőssége. A Vagabond egy teljesen más műfaj, aminek megnézése után szerintem a rajongók bele fognak szeretni az akció műfajba.
S: A Vagabondban sok különböző műfaj van összekeverve. Van benne egy kis romantika is.
LSG: Kb. egy kanálnyi.
S: Talán két kanálnyi. Szóval maradjanak velünk.

A másik videó az Eonline oldalán található meg:


LSG: Jó napot! Lee Seung Gi vagyok.
S: Jó napot! Suzy vagyok.
[Vagabond részlet]
K: Mi történik, ha a két legmenőbb koreai sztár találkozik? E-K-popping interjú Lee Seung Givel és Suzy-val a Vagabond c. akciósorozatról.
LSG:  Hogy őszinte legyek, nem volt egyszerű összehozni, hogy újra együtt dolgozzunk. Nagyon örültem neki, hogy újra Suzy-val dolgozhattam egy ilyen nagyszerű projekten. Mivel kiépítettünk egy kapcsolatot közöttük a legutolsó közös projekt során, a köztünk lévő kémia sokkal jobb volt.
S: Hat év után újra találkoztunk. Miután sokat fejlődtünk és képesek voltunk újra együtt dolgozni nagyon örülök neki, hogy ez így történt. Sok remek emlékem van a legutóbbi közös projektünkről. Nagyon örülök neki, hogy újra láthattam és úgy gondolom, a karaktere nagyon illik hozzá. Képesek voltunk magunkévá tenni a karaktereket és jól játszani együtt.
[Vagabond részlet]

K: Szeretnénk hallani a felkészülésről.
S: Hogy felkészüljek egy ügynök szerepére, két hónapot edzéssel töltöttem. A lőfegyver használat nem olyasmi, amit bárhol lehet gyakorolni. Bármikor időnk volt, elmentünk a legközelebbi lőtérre és valódi fegyverrel gyakoroltunk lőni. A lövést gyakorolni egészen más, mint valódi pisztollyal lőni. De úgy gondolom, képesek voltunk az igazi fegyvereket kezelni a gyakorlással töltött időnek köszönhetően.
[Vagabond részlet]
K: LSG egy kaszkadőrt alakít a sorozatban, kíváncsiak vagyok, szeretne-e valóban kaszkadőr lenni.
LSG: Ha kaszkadőr lennék a való életben? Őszintén szólva nem vagyok benne biztos, mert láttam a kaszkadőröket akció közben. Tudom, hogy nagyon kemény foglalkozás. Nehéz választani egy projektet, amit megpróbálnék. Ha csak egy műfajt kellene választanom, ami érdekel, azt mondanám, nagyon szeretem a Matt Damon-féle Brourne-filmeket.
K: Arra is kíváncsiak vagyunk, mit csinálna Suzy, ha nem színésznő lenne.
S: Szerintem szórakoztató lenne riporternek lenni. Riporternek lenni... Szerintem érdekes lenne riporterként.
LSG: Az ázsiai rajongóknak, akik támogattak minket, bemutatunk nektek egy látványos projektet, a Vagabondot.
S: Reméljük, mind nézni fogjátok. Tudjuk, hogy nagyon vártátok és nem fogunk csalódást okozni. Kérjük, mutassatok sok szeretetet a Vagabondnak.
LSG: Várjatok ránk!

(A fenti interjú kapcsán hadd jegyezzem meg, néha nem lehet bízni az angol szövegben. Ki fordította a Bourne-filmek címét Bond-nak?)

És végezetül két, csak írásban megjelent beszélgetésből ragadnék ki részleteket:

"Úgy gondoltam, a sorozat ötlete szórakoztatónak ígérkezik. Szerintem Cha Dalgun a legférfiasabb karakter, akit valaha alakítottam."

"Jól dolog, hogy a Vagabond együtt dolgozik a Netflixszel, mert lehetővé teszi a nézők számára, hogy a sorozatot szinte valós időben nézhessék a világ minden táján. Suzy-val mindketten nagyon örülünk ennek. Amit várhattok a sorozattól, az határozottan a szórakozás. Szórakoztató műsor lesz, így ha nem is kényszerítjük a nézőket, hogy megnézzék, ha egyszer elkezdik, nagy élvezettel fogják végignézni az egészet."

"A nagyon heves akciójelenetek miatt, gyakoroltam a Krav Magát és néhány más harcművészeti ágat, hogy felkészítsem magam a szerepre. Sok jelenet van, ahol futni kell, és hogy megfelelő legyen a kondícióm a futásra, keményen dolgoztam ezen is."


"Az ajánlóban láthatjátok, hogy leugrom a tetőről és ráesek az autóra. A rendező azt mondta, hogy kaszkadőrt használunk abban a jelenetben, de én magam csináltam meg. Mivel én csináltam, sok különböző felvételt készíthettünk a jelenetről. És van egy autós üldözéses jelenet, ahol a kocsi átfordul, de ez sosem történt meg a próbák során, viszont a tényleges felvételnél a kocsi sokkal messzebbre repült, mint terveztük. Majdnem eltalálta a kamerát, de szerencsére senki sem sérült meg és minden rendben volt."


"Ha végignézitek az egész sorozatot, ha összerakjátok az összes akciót tartalmazó jelenetet a sorozatban, ha mind összerakjátok, sokkal eseménydúsabb, mint amit el tudtok képzelni. Amíg ezt a nagy mennyiségű akciójelenetet leforgattuk, senki sem sérült meg komolyabban. Ez mutatja, hogy mennyire felkészült volt a stáb és a csapat."

"Néha azt gondoltam: Ez tényleg működni fog? De aztán Yoo rendező és az egész csapat mindent tökéletesen előkészített és olyan irányba indultak el, hogy a sorozat még szórakoztatóbb lett, mint ahogy a forgatókönyvben volt."


"A hagyományos akciósorozatokban a szereplők általában szakképzett emberek. Például egy különleges ügynök, vagy egy különleges ügynök, aki elvesztette az emlékezetét, vagy egy visszavonult ügynök, vagy egy gyilkos, akit elárultak, vagy valami ilyesmi. De ebben a sorozatban a karakterem egy kaszkadőr, egy tapasztalatlan civil, aki belekeveredik ebbe a hatalmas összeesküvés-elméletbe, és ezen belül láthatjuk az én karakterem és Suzy titkos ügynök karakterét, és mindketten leleplezik az összeesküvést. Ez lesz a legnagyobb különbség a Vagabond és más akciósorozatok között."


"Mi a Vagabond üzenete? Én így látom: Vannak jók és rosszak, és a jó és rossz koncepciója értelmezhető különböző módokon a különböző személyek által. Pl. attól függően, hogy hol állsz, a jó és rossz nézhető más módon. Egy ilyen helyzetben, az összeférhetetlenség közepette, a megváltoztathatatlan, amiben hiszek, az egymás iránti tisztelet és az emberi jogok, és azok a személyi jogok, amelyeket nem szabad megsérteni. És az ilyen elemeket áldozzák fel a nagyobb célért, a nagyobb jóért a társadalom érdekében, ami a sorozatban is megtörténik, és abban a helyzetben a nézők azon gondolkodnak majd, pontosan mi is az igazság."

"Amennyire tudom, a Vagabond az első koreai sorozat, amelyet teljes mértékben legyártottak a vetítés előtt és ami sok akciójelenetet tartalmaz. Amíg forgattunk, nagyon büszkék voltunk erre a tényre.

Ezért tartott olyan sokáig, egy teljes évig a forgatás befejezése, és Suzy valójában módosított az időbeosztásán, hogy összhangba kerüljön a forgatási beosztással. Köszönet minden erőfeszítésért, hogy egy ilyen jó sorozatot tudtunk alkotni. És ha jó nézettségi adatokat kapunk, és mondjuk jó visszajelzéseket a közönségtől, akkor ez a koreai drámák vezérfonalává válhat és a jövőben még jobb koreai tartalmak létrehozását tenné lehetővé."


-----------------------------
Videó: Eonline
Forrás: cikk1, cikk2

Angol: videókban

4 megjegyzés:

  1. Köszönöm szépen Kati.Nagyon tetszik a sorozat.Valóban észrevehető Seunggi sok-sok munkája,amit belefektetett ,hogy megfelelően alakítsa ChaDalGunt.Annyira jól játszik benne,néha elég csak a tekintetét nézni és szinte el is hisszük,hogy milyen fájdalmon megy keresztül.Az akciójelenetek pedig egyszerűen tökéletesek.Hogy mi mindent bevállalt ez a fiú,le a kalappal előtte.Remélem bekerül a sorozat 2019 legjobb sorozatai közzé.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez nem is kérdés, már most a legjobbak között van! A sorozat is és Lee Seung Gi is. Nálam már nyert.

      Törlés
  2. Köszönöm szépen a fordítást ..De Szentségesszüzanyám látni mikor LSG ugrik a tetöröl ujra meg ujra meg néztem a jelenetet ..Én bevalom félek is ettöl a sorozattol az a rengeteg eröszakot ...de LSG mindent megteszek ..Köszi szépen .

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen! :)
      Nos, ez egy akciósorozat, kellenek ezek a veszélyesnek tűnő jelenetek. De a forgatás során nagyon vigyáztak magukra és egymásra, mindent alaposan megterveztek, nem voltak problémák, balesetek.
      Szerintem megéri végignézni, most már meg kell tudni, mi lesz a végkifejlet.

      Törlés