2017-04-30

NJttW 3. rész - A játékszabályok ismertetése

Irány Incheon!
A második rész úgy ért véget, hogy Na PD nem tudott minden lényeges információt elmondani, a repülőtérre vezető út közben újabb kísérletet tett erre, több-kevesebb sikerrel.


A fiúk nagyon jól szórakoztak, biztos élvezték, hogy újra együtt forgathatnak.


Azt hiszem, ideje egy kicsit jobban megismerni az úti célt, Xiant. A kínai városról Mikaz gyűjtötte össze a blog számára a legfontosabb tudnivalókat, ezúton is köszönöm a segítségét.


Shaanxi tartomány mai székhelye, Xi'an, Kína történelmének és kultúrájának meghatározó területe. Pekingtől mintegy 900 km-re délnyugatra fekszik. Egyike Kína legnagyobb városainak. A xi’ani agglomeráció népessége 2005-ben meghaladta a 8 millió főt. Ipari, közigazgatási, kulturális központ. A város gazdaságában elsőrendű az alumíniumkohászat, textilipar, elektronikai ipar, hi-tech iparágak, repülőgépek gyártása. A kínai űrkutatás egyik központja.

A Tang-dinasztia idején (Kr. u. 618–906) Cháng'án néven, majd ezt követően még 11 dinasztia fővárosa volt, ahol a kínai kultúra virágkorát élte. Jól megfértek egymás mellett a nagy világvallások, a nyüzsgő város otthont adott uralkodóknak, költőknek, szerzeteseknek, kereskedőknek és katonáknak egyaránt. A Selyemút keleti végében, főként a kereskedelemnek köszönhetően fejlődött nagy metropolisszá, ahol óriási tevekaravánok érkeztek Európa és Ázsia országaiból, és indultak ismét útnak, hogy Kína termékeivel hódítsák meg a világot. Több ezeréves festmények örökítik meg a lovaspóló játékokat, vadászatokat, heves mulatságokat és szédítő kurtizánokat. A mai napig megmaradt a 11 km hosszú városfal, amelyre a 8. században egy 13 emeletes pagodát építettek. Xi'an környékén évezredes kincseket sejtenek a régészek. Ezt bizonyítja, hogy 1974-ben kútásó parasztok ráleltek Qin Shi Huangdi sírját őrző több ezer cserépkatona első darabjára.


A másik dolog, amiről némi háttérinformációval szeretnék szolgálni, az a Dragon Ball. Nem tudom, hogy a blog olvasói között van-e olyan, aki ismeri ezt az animét. Nekem ez a gyerekkorom egy része, amikor a '90-es évek végén adták a TV-ben, figyelemmel kísértem a részeket. Ma már nem tudom, mi tetszett benne... Akkoriban újszerű volt, valószínűleg ezért néztem én is, akárcsak a legtöbb kortársam.
A Nyugati utazás és a Dragon Ball között sok a párhuzam, az anime egyes szereplőit a kínai klasszikus főhőseiről mintázták. Lássuk ki kinek feleltethető meg!
Sun Wukong - Son Goku, a Dragon Ball főhőse, jól emlékszem, hogy az anime elején volt majomfarka, az volt az egyetlen gyenge pontja és bizonyos körülmények között (talán teliholdkor?) majomszörnnyé változott.
Tripitaka - Roshi mester, a magyar változatban Zseniális Teknős, harcművész.
Zhu Bajie - Oolong (nem emlékszem rá, de valami malacszerű lény).
Sha Wujing - Yamcha, harcos, Son Goku barátja.
És a Dragon Ball miatt kerülnek elő a sárkánygömbök, pont ugyanolyanok, mint az animében is. A többi lényeges dolgot a mostani részből megtudhatjátok.


Nem fecsegek tovább, ami még lényeges lehet az utazás során, arra majd később visszatérek, de ha bárkit érdekelnek még további érdekességek, háttérinfók, megbeszélhetjük.

Nos, íme a nagyon várt 3. rész. Jó szórakozást hozzá!


Jövő héten folyt.köv.!
--------------------------------
Videó: kshowonline.com
A felirat a videóba égetett angol szöveg alapján készült némi javítással és kiegészítéssel. A szöveg ellenőrzését köszönöm Mikaznak.
További információk a Dragon Ballról: a képregényről, az animéről magyarul, Dragon Ball Wiki angolul.
Xianról: Wikipédia, Érdekes világ, blogbejegyzés, stb. ((--> a Google a barátod. :) ))

4 megjegyzés:

  1. Köszi Kati!Jó sokat nevettem,kezd a hangulat fokozódni.Nem csak a szereplők között,én magam is izgulok,mi jöhet még.A sok nevetésről majd gondoskodnak a fiuk ez már jól látszik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A következő részben már megérkeznek Xianba, a jó hangulat pedig továbbra is folytatódik. Sok vicces pillanat lesz.

      Törlés
  2. Kati! Köszönöm a folytatást, a szórakozásról a fiuk gondoskodnak.
    Külön köszönet Mikaznak a háttér információkért. Rá mindig lehet számítani ha a történelmi ismeretekről van szó. :)
    Az animét nem ismertem, de most belenéztem egy részbe. Sajnos nekem nem jön be a japán anime. :( A fiukat szívesebben fogom nézni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen!
      A Dragon Ball az az anime, amit levettek a műsorról, mert túl erőszakos volt. Azóta hiába adják újra, fogalmam sincs, hogyan végződött. Most csak a NJttW miatt néztem utána bizonyos dolgoknak, elő fog még kerülni a showban.

      Törlés