2017-12-29

A héten nincs Hwayugi :(

Sajnos a hír igaz, bármennyire is várjuk, a héten nem láthatunk új részt a Hwayugiból. De mi is vezetett ehhez a döntéshez?


Nézőként a 2. rész vetítése során tapasztaltuk az első problémákat, amikor nagyon-nagyon-nagyon-nagyon sok reklámot és ajánlót kellett néznünk a sorozat közben. Szerintem akkor még egyikünk sem sejtette, hogy valami lehet a háttérben. Azt persze sokan észrevettük, hogy hoppá, látszódtak a kötelek a démonokon, vagy bevillant a zöld háttér a fényképen, de talán egy apró "ilyen a legjobbakkal is előfordul" vagy "ez egy kínos baki" megjegyzéssel letudtuk a dolgot. Majd amikor a jelenetet és az epizódot megszakítva elvették a képet, és egy kis reklámszünet után a következő műsort harangozták be, már végképp nem tudtuk, mi történt. Hamarosan jött az állásfoglalás a tvN-től, vagyis hogy megcsúsztak a szerkesztési munkálatokkal, így nem készült el az epizód, azt csak másnap tudják teljes egészében bemutatni.

Valamivel később arról kaptunk hírt, hogy az újbóli hasonló hibák elkerülése érdekében a 4. rész vetítését áttolják 2018 január első hétvégéjére. Rendben van, elfogadtuk.

De a rossz hírek sora csak folytatódott. Beszámoltak egy stábtag balesetéről, aki egy csillár vagy lámpa felakasztása során több mint 3 métert esett és súlyosan megsérült, valamint egy másik, kisebb sérülésről is, ami szintén az előkészületek során történt.
Az esetek miatt a foglalkoztatási és munkaügyi minisztérium is vizsgálatot indított, valamint a rendőrség is nyomoz foglalkozás során elkövetett hanyagság miatt.

Így talán már jobban érthető, miért is döntöttek amellett, hogy nemcsak a 4., de a szombatra tervezett 3. részt is áttolták január első hétvégéjére.

A tvN közleménye:
"Újabb sajnálatos hírt kell bejelentenünk a Hwayugi nézőinek. A tvN úgy döntött, hogy a Hwayugi 3. részét, amely dec. 30-án, szombaton került volna adásba, egy héttel eltoljuk, hogy alaposan átvizsgálhassuk a forgatás körülményeit. Bocsánatkéréssel hajtunk fejet, amiért kételyeket és aggodalmat okoztunk a nézőknek, miután a vetítés félbemaradt dec. 24-én a stábtag sérülése és a szerkesztésben fellépő problémák miatt. Jelenleg abba fektetünk erőt, hogy javítsunk a körülményeken, a stábot plusz személyekkel erősítjük meg és plusz biztonsági intézkedéseket vezetünk be minden tekintetben beleértve a stáb munkaállapotát és időbeosztását. Ezáltal megfelelő munkakörülményeket tarthatunk fenn, és biztosíthatjuk, hogy több baleset ne fordulhasson elő. Megértésüket kérjük. Még egyszer elnézést kérünk mindenkitől, aki érdeklődést mutat a Hwayugi iránt, az újraértékelés és szerkezetátalakítás után egy magas minőségű műsorral térünk vissza."

Időközben olyan apró információk is napvilágot láttak, hogy Park Hong Kyun rendező túlzott maximalizmusa is lassítja a munkálatokat, így felkértek még egy rendezőt mellé, Kim Jung Hyunt, aki több más fantasy dráma mellett a Gu Family Book készítésénél is dolgozott.

Habár a történetre, a szereplőkre, a nézettségi adatokra nem lehet panasz, de a háttérben történt események aggodalomra adnak okot és természetes, hogy hatással vannak a munkálatokra is, így bármennyire is elszomorítja a rajongókat, a sorozat kedvelőit, mégis azt kell mondanom, hogy ez egy jó döntés volt. Kívánjuk a legjobbakat a sorozat készítőinek, és remélhetőleg valaki leveszi róluk az átkot.

---------------------------
Információk: Dramabeans, Allkpop, Soompi
Fordítás: Allkpop és Soompi alapján

3 megjegyzés:

  1. Hát,szóhoz sem tudok jutni.Nagyon sajnálatos ami történt,főleg ha a komoly személyi sérüléssel járó balesetre gondolok,valamint az utómunkálatokon történt hiányosságra.Azt hiszem egy kicsit túl "reagálták"úgy gondolom voltak már ilyen balesetek és bakik más forgatáson és még lesznek is.Miért pont a Seunggi filmjének kellett így járnia?!/másnak sem kellene/Szegények annyira hajtottak/tudjuk ilyen a koreai filmezési morál/sajnos,nehéz lehet a színészeknek.Van egy olyan érzésem,hogy a Shinee együttes tagjának öngyilkossága/ nem bírta a nagy nyomást/is közrejátszhatott az "illetékesek"hadjáratára a Hwayugi forgatáson.Gondolom a szereplők maguk alatt lehetnek.Olyan szépen indult ez a remek sorozat,már többször is megnéztem az 1-2 részt felirat nélkül és felirattal is.Imádtam minden percét.Remélem a változtatásoknak köszönhetően rendben folytatódik majd a sorozat.

    VálaszTörlés
  2. Katikám! Szeretném megköszönni az eddigi egész éves munkádat.Nagy örömöt szereztél vele nem csak magadnak,de nekem is.Eredményekben gazdag,egészséges,sok örömöt hozó békés,boldog új esztendőt kívánok neked.Folytasd tovább ezt a munkát,reménykedjünk,hogy rövidesen folytatódni fog kedvencünk sorozata,minden baj nélkül,ezzel megkoronázná nekünk az új év kezdetét.BUÉK!Fighting Hwayugi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Én is nagyon boldog új évet kívánok Neked és a blog minden olvasójának!

      Törlés