2017-12-08

Képes beszámoló a Hwayugi mai forgatási napjáról

További linkekkel frissítve!!! - 12.09.

Hwayugi. A Korean Odyssey. Egy koreai odisszea*. Mondhatom bárhogy, egy biztos, nagyon-nagyon várjuk. Míg a kisgyerekek az adventi naptáraikkal számolják a hátralévő napokat karácsonyig, a mi visszaszámlálásunk csak december 23-ig tart, ugyanis azon a napon láthatjuk a sorozat első részét.
Addig és azután is nagyban zajlik a forgatás. Legnagyobb örömünkre a mai napon sok-sok kép került fel a közösségi oldalakra, amelyeken a forgatás egy-egy elkapott pillanatát örökítették meg a szerencsés szemtanúk. A képek tanúsága szerint ez egy nagyon-nagyon hosszú forgatási nap volt, reggeltől egészen sötétedés utánig tartott. Nem is csoda, ha a főszereplő kimerül és minden alkalmat megragad egy kis pihenésre:




Az alábbiakban a rajongók/nézelődők által készített képekből láthattok egy válogatást (további képek az oldal alján jelölt linkeken találhatók, valamint a képek készítőinek nevét is ott találjátok):


Felhívnám a figyelmet a sárga esernyőre. A teaserben láthattuk, hogy egy amulett van rajta, ha helyesek az értesüléseim, Jin Sun Mi, aki látja a démonokat, ezzel képes szembeszállni a gonosz erőkkel.


A Triple Street B és D épületének közelében is készültek jelenetek.
Sokan azt találgatták, hogy vajon Son Oh Gong miért cserélhette le a szőrmekabátját, amit egyébként csak a sorozat kedvéért készítettek el. Szerintem szó sincs váltásról, valószínűleg ekkor nem forogtak a kamerák, szünet volt, vagy épp a továbbiakról egyeztettek.



A Play Mall Cafe előtt. A képeken látható emberek lehetnek a bámészkodók? Szerencsénk, hogy volt kedvük képeket készíteni és azokat másokkal is megosztani. Érdekesség, hogy a Love Forecasthoz is forgattak ezen a helyen.





Este a Subong Parkban Incheonban:


 És még egy rövidke videót is láthatunk:


Bő két hetünk van még vissza az első részig, addig pedig a fenti képekhez hasonló felvételekkel, valamint a szereplőket bemutató teaserekkel kell beérnünk. Én minden nap megnézem, akár többször is. :)


De érdemes egy-egy pillantást vetni a másik két fő karakter kisfilmjére is, ugyanis már ez sokat elárul róluk:

Oh Yeon Seo
Cha Seung Won

Utóbbi egy interjúban úgy nyilatkozott, hogy habár az ő és Lee Seung Gi karaktere a drámában ellentétes, jól dolgoznak együtt és a forgatás légköre nagyon kellemes. Hozzátette, hogy sok jelenethez van szükség számítógépes utómunkálatokra. Kifejezte aggodalmát is, mivel téli hideg van (Koreában hidegebb van, mint nálunk, egy mai bejegyzés alapján a forgatás alatt -7°C volt), és reméli hogy nem adódnak problémák és a terveknek megfelelően tudják befejezni a forgatást.

Én biztosra veszem, hogy ez egy remek sorozat lesz és nemcsak Lee Seung Gi miatt. A történet alapjában véve érdekes, rengeteg benne a lehetőség, és a Hong nővérek eddigi munkásságát ismerve, most sem csalódunk a történetben, a rendező eddigi sorozatai is emlékezetesek.
De ha én nem lennék elég meggyőző, elég csak az olvasópróbán készült felvételt megnézni. Seung Gi azt nyilatkozta, hogy azért választotta a Hwayugit visszatérése projektjeként, mert nagyon szórakoztató a forgatókönyv. Az olvasópróbán kiragadott részletek ezt alátámasztják.

 
Sajnos a mai napig nem készült hozzá olyan angol felirat, ami teljes lenne, (talán nem is fog), de a legérdekesebb részleteket már közzétettem a Facebook-on, akik pedig nincsenek fenn a közösségin, alább olvashatják:

1.) Son Oh Gong: Mit tehetek? Szerelmes lettem. Mit fogsz csinálni? Tudod ezt kezelni? Ezt a szerelmet, tudod ezt kezelni? Nem tudod, ugye? Akkor vedd le a karkötőt!

2.) SOG: Nem érzek fájdalmat. Ah, hideg van. Add ide a sálad!
Jin Su Mi: De azt mondtad, nem érzel fájdalmat. Én fájdalmasan fázom.
SOG: A hegyekben nőttem fel. Képzeld el, milyen hideg ez nekem.


3.) Wooma: Mi vagy te?
Zombilány: Én? Én sem tudom.
WM: Koszos! Büdös! Ez, amit a legjobban utálok.
Z: Elnézést a szagért... Csendben maradok a hűtőben.
WM: Ne, ne menj be oda!
Z: Kiesett a szemgolyóm.
WM: Ez az én szagom. Testszagom van.

4.) SOG: A házam egy kimcsihűtő? Nem tudom elviselni a hideget.
Z: De ha megromlok, annak szaga van...
SOG: Akkor maradhatsz a hűtőben. Menj, maradj a hűtőben!

5.) SOG: Addig foglak szeretni. Szóval érezz könnyedén! Őrülten foglak bombázni. Szeretlek, Jin Sun Mi.
JSM: Ha folyamatosan mellettem vagy, azt hiszem, azt nagyon tetszene.
Képek a főbb szereplőkről: allkpop.com


Frissítés!!!
Ma (12.09.) reggelre újabb képeket és kis videókat láttam, a blog olvasóival is megosztom.
Kép: 1, 2
Videó:


-----------------
*Odisszea: jelentése kalandok gazdag bolyongás, utazás (Bakos: Idegen szavak és kifejezések szótára alapján)
Képek: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Forrás: soompi.com

2 megjegyzés:

  1. Nagyon fárasztó lehet egy-egy ilyen forgatás.Szegénykém mekkorát ásít az egyik képen/lehet épp egy jelenet is/de valószínűbb,hogy valódi.Sok a munka,hiszen rövid már a határidő és mennyi háttérmunka van még míg végleges formáját eléri és képernyőre kerül.Mennyi mindenbe belefogott rövid idő alatt és még mennyi minden jön,csak maradjon egészséges,a szervezetnek pihenésre is van szüksége.Seunggi elképesztő,jó teherbírású.Nagyon várom a sorozatot,biztosan remek lesz a bemutató alapján látható,hogy milyen igényes/díszletek,helyszín,jelmezek/ olyan izgatott vagyok.:)Köszönöm az összefoglalót.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen! Én is nagyon várom a sorozatot, nincs nap, hogy ne figyelném az azzal kapcsolatos frisseket. A koreaiak munkamorálját már ismerhetjük, először meglepő volt olyan képeket látni, ahol a színészek egy székben alszanak, amikor nem ők szerepelnek, de ez hozzátartozik a sorozatok készítéséhez. Látványban biztos remek lesz a sorozat, én legalábbis erre számítok a teaserek alapján. Már nem kell olyan sokat várni. December 23.!

      Törlés