2017-12-15

Hwayugi sajtótájékoztató


A Hwayugi sorozat sajtótájékoztatóját ma helyi idő szerint hajnali háromkor tartották a szöuli Imperial Palace Hotelben. Mi és sokan mások az interneten keresztül követhettük nyomon az eseményeket. Dicséretes, aki a késői vagy épp korai (minden csak nézőpont kérdése) időpont ellenére élőben nézte végig a közvetítést. Nekem erre nem volt lehetőségem tekintve, hogy ma dolgoztam, de minden visszanézhető.
Akár a teljes sajtótájékoztató:


Bevallom, még nem volt lehetőségem végignézni, csak bele-belelestem, de a neten kutatva sok-sok kiegészítő információra akadtam.



A zsúfolt időbeosztást jól mutatja, hogy valószínűleg egész éjjel, egészen 9 óráig még forgattak a színészek, csak ezután érkeztek meg a sajtókonferencia helyszínére.

A beszélgetés során sok minden elhangzott, ebből egy kis részlet, amit eddig megtaláltam angolul:

Azt már többször hallottuk, hogy Seung Gi választása azért esett a Hwayugira, mert érdekesnek és viccesnek találta a forgatókönyvet, ami a Nyugati utazás c. művön alapul, valamint nagyon szeretett volna együtt dolgozni Park Hong Kyun rendezővel, valamint a Hong nővérekkel.

A forgatás előtt sok félelme volt, közel két éves kiesés hosszú idő, így tartott attól, hogy a színészi képességei megkoptak, de aggodalma alaptalannak bizonyult, mert a szakmában eltöltött 10 év miatt hamar visszarázódott a kamerák előtti világba.

Az első napon rettenetes ideges volt, de mindezt próbálta leplezni.
 
Azt is hozzátette, hogy ha még a seregben lenne, valószínűleg az ebédjét fogyasztaná. Ekkor kb. 11:40 volt volt.

Ahogy azt az előzetesek alapján is láthattuk, a sorozatban rengeteg a CG, ami rengeteg odafigyelést igényel, hogy úgy tegyenek, mintha, emiatt rettenetesen fárasztó is. Azt tudjuk, hogy több jelenetet éjszaka, vagy éjszakába nyúlóan forgattak, volt arra is példa, hogy egész reggelig nem álltak meg. De a fáradságot feledteti a többiekkel való munka, nagyon jó a kémia köztük, és érdekes a forgatókönyv cselekményszála.

A sajtókonferencia legemlékezetesebb mondata Seung Gihez köthető. A teljes történet: amikor Oh Yeon Seot a várható nézettségről kérdezték, nem tudott mit felelni, és szereplőtársai segítségét kérte. Seung Gi vette át a szót, közben a kérdező emlékeztette, hogy nemrégiben szerelt le, talán emiatt is jött az ötlet, hogy azt felelje: "Ha az első résszel elérjük a 10%-os nézettséget, újra bevonulok." Egy három hetes különleges ejtőernyős kiképzést emlegetett, de végül elnézést kért az ötletért. Más forrás alapján nem csak ő, hanem mind a hárman megcsinálják a kiképzést. A színészek reakcióját látva ez a variáció is elképzelhető. Vajon Seung Gi tényleg viccnek szánta?


Természetesen azt is hozzátette: "Megpróbálom a legjobbat nyújtani, hogy visszafizessem a támogatást és ne okozzak csalódást a rajongóknak."

Mint tudjuk, Seung Gi nagyon belevetette magát  a munkába, sorozat, reklámok, variety, néhány hét múlva MC és filmbemutató. Hogy bírja? - tesszük fel a kérdést. "Az időbeosztás elég szoros, de kihívás elé állítom magam a katonák gondolkodásmódjával, vagyis a lehetetlent lehetségessé tenni."



A fotózás során megkérték a szereplőket, hogy nézzenek előre, jobbra, majd balra, felötlött bennünk, hogy ne maradjon egy irány sem, így fel is néztek. 😆
A Hwayugi legújabb, a sajtótájékoztatón bemutatott közel 5 perces előzetesét nem hagyhatjátok ki, mert ebből sokkal többet tudhatunk meg a sorozatról még felirat nélkül is.


Ráadásnak a tvN mozgó poszterekkel is készült a főbb szereplőkről. Nekem tetszenek, ötletes, az árnyékban mutatkozik meg a másik énük.



Tudom, nem kell rá emlékeztetni egy rajongót sem... December 23-án jön az első rész. A tvN is invitál mindenkit a csatornájára: Instagram

----------------------
Képek: Naver, Dispatch
Angol fordítás: LSGKWA, Kpopherald, AirenSG

2 megjegyzés:

  1. Remek kis összefoglaló.Örömünkre most "dúskálunk"a hírekben és egyre izgalmasabb,ahogy közeledik 23-a.Én is felvételről néztem meg a tájékoztatót,jó hangulatban folyt.Nagyon jók a mozgó poszterek,milyen ötletes.Köszönöm Kati! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen! Valóban, ez most egy egészen más időszak, mint a katonai szolgálat alatt, minden napra jut valami. Most néztem rá a blog statisztikájára, és 8-a óta folyamatosan írom a bejegyzéseket, ebben a hónapban már 15 készült, de még nincs vége. Nagyon izgalmas napok, hetek ezek, de nagyon élvezem.

      Törlés