2017-12-28

Letöltési lehetőségek a Hwayugihoz - frissítve

Frissítve! -- 01.17.

A sorozatok letöltéséhez már biztos mindenkinek megvannak a jól bevált forrásai. Egyesek szívesen torrenteznek, mások próbálják elkerülni ezt a megoldást és alternatív letöltési lehetőségeket keresnek. Ebben a bejegyzésben azoknak segítek, akik a számukra legjobb letöltő helyet keresik.


Torrent oldalak:
Egy ismerősöm javasolta még ezt az oldal úgy talán két éve, és bár én ritkán torrentezek és nem is szoktam egyből letölteni a sorozatokat (kivétel most), ez egy remek oldal, mert vetítés után pár órával már elérhető a legújabb rész akár több méretben is. Csavar, hogy az oldal koreai, de nem kell megijedni, egyszerű a használata. A keresőt felül láthatjátok, ide kell írni a keresett sorozat címét koreaiul (화유기), valamint az adott rész számát, hogy minél kisebb legyen a találati lista. A letöltéshez a kék mentés ikonnal jelölt sorra kell kattintani, a többit már tudjátok. Az oldal előnye, hogy nem követeli a visszatöltést, de azért illik hagyni egy kicsit, nem igaz?
A blog Facebookján ezeket a letöltési helyeket adtam meg, és adom meg a jövőben is a soron következő részhez.

A jól ismert oldal, ami régen a sorozatozók Mekkája volt. Jó oldal, csak... regisztrációhoz kötött, és mintha azt olvastam volna, hogy már csak meghívóval lehet csatlakozni. (Vagy ez mindig is így volt, csak én akkor regisztráltam, amikor nyílt regisztráció volt?) Na, ebből is látszik, hogy alig használom az oldalt... De a Hwayugit itt is megtalálhatjátok. Csakhogy "A Korean Odyssey" cím alatt kell keresni. A részek különböző méretben érhetőek el, kinek melyik a legkényelmesebb. Fontos megjegyzés, hogy a letöltött tartalmat vissza is kell tölteni az oldalra.

Egyéb oldalak:
Azoknak, akik nem szeretik, félnek tőle, nem ismerik a torrent használatát, más lehetőségek is a rendelkezésére állhatnak.

http://doramax264.com/33430/hw%e2%b1%a5yugi-a-kore%e2%b1%a5n-odyss%c9%87y-k-drama-2017-00-sub-i-01-raw/
Itt is megtalálhatóak a részek különböző méretekben, általában mkv formátumban. A letöltendő fájlhoz eljutni szinte kihívásnak tűnik, mert többször kell kattintani, mire elérünk a célhoz, ráadásnak a hülye reklámoldalak és felugró tartalmak is okoznak bosszankodást, különösen, ha 18+-os tartalom jelenik meg (sajnos előfordul). De néha egész gyors a letöltés, mérettől és szolgáltatótól függően akár 10 perc alatt is megszerezhető a rész. Sokszor kell(ene) várni egy-egy letöltés között, (hacsak nem premium user valaki), de ilyenkor jól ki lehet használni a különböző oldalakat, amiket felkínál mint letöltési helyek.

Indonéz letöltő oldal, nagyon hasonlít a Doramaxhoz, de valamivel kevesebb lépésben lehet eljutni a fájlhoz. Sajnos itt is rengeteg a felugró ablak, ezeket tanácsos azon nyomban bezárni, valamint hogy még a nyomuk is eltűnjön, alkalmamként törölni a böngésző előzményeit. Az oldallal kapcsolatos rossz tapasztalatom, hogy előfordult, hogy hardsubos videót sikerült leszednem.

Felirat:
Ahogy arról már korábban is írtam, a Hwayugi lefordítását Perszephone vállalta el, aki az ünnepek ellenére sem tétlenkedett, és egész hamar elkészült az 1. rész feliratával. A feliratok az ő saját oldaláról vagy az Ázsia ékkövei oldalról is elérhetőek. Valamint aki szeretné magának megspórolni a letöltést és megelégszik egy online változattal, az Indavideó oldalán is megtalálja a feliratozott részeket. Köszönjük a munkáját, és sok erőt és kitartást kívánunk a fordításhoz!

Indavideó: http://indavideo.hu/profile/Perszephone83/all-videos# (a sorozatot "Koreai Odüsszeia" cím alatt kell keresni)

Perszephone mellett még valaki vállalkozott a fordításra, Lakanett, aki a viki.com oldalon jelezte fordítási szándékát, de feliratait a DA-n is megosztja, valamint az ő szövege is megtalálható az Ázsia Ékkövein.

Lakanett felirata, DA: http://www.d-addicts.com/forums/viewtopic.php?f=13&t=163827&sid=91142e6ef6483fc8b5bc56eb97daf762
Ázsia Ékkövei: https://azsiaekkovei.hu/kdorama/a-korean-odyssey

Én azt mondom, örüljünk, hogy két fordítója is van ennek a szuper sorozatnak. Azt pedig minden saját maga döntse el, hogy kinek a szövegével kívánja követni. De nem gond megnézni akár két szöveggel is, mert a Hwayugi olyan jó eddig, hogy nem lehet betelni vele.

Szívesen fogadom a további javaslatokat is, hogy honnan érdemes, lehet még beszerezni a Hwayugi részeit, ezekkel kiegészíteném a jelenlegi listát.

1 megjegyzés: