2017-12-04

Lee Seung Gi és az angol

Akik folyamatosan figyelik az aktualitásokat, az elmúlt hét folyamán biztosan találkoztak a Brain Study reklámjával, aminek Lee Seung Gi a főszereplője. Mivel a nyelvtanulás szerintem is nagyon fontos, ezzel kapcsolatosan állítom össze ezt a bejegyzést.

Előbb lássuk a reklámot magyar felirattal:


Egy másik, bővebb videónak is itt a helye némi kulisszával és beszélgetéssel, természetesen szintén magyar felirattal:



"Ahány nyelvet beszélsz, annyi embert érsz" - tartja a mondás. Ugyanakkor idegen nyelvet tanulni nem egyszerű, sok szorgalomra és folyamatos gyakorlásra van szükség. És nem árt, ha valami, vagy valaki ösztönöz is a nyelvtanulásban. Lee Seung Git választani a Brain Study English reklámarcának több szempontból is nagyon jó döntés volt. Személyiségével és hozzáállásával kitűnő példakép lehet bárki számára.

Az angol egy olyan nyelv, amivel szinte a világ bármelyik pontján meg tudod magad értetni. Seung Gi is bizonyította ezt, például a Noonas Over Flower részeiben, amikor Törökországban és Horvátországban kirándultak. Néhány részlet a műsorból (elnézést, ehhez nincs fordításom, de a videó alatt szövegben összefoglaltam a részletek lényegét):


1. Gyakorol, mielőtt megszólítana valakit a repülőtéren.
2. Arról érdeklődik, hol talál a közelben egy kávézót.
3. A rajongóitól kérdezi meg, hogy mikor indul az első járat a metróval és mennyi idő eljutni az óvárosba.
4. A szálloda recepciósától érdeklődik egy szép kilátású hely felől.

És ugyancsak jól jött az angol tudás a NJTTW forgatása során is.


De említhetném a 2014-es KCON-t, ahol Seung Gi köszöntötte az amerikai rajongókat:


Vagy ha nem megyek olyan messzire az időben, elég csak a PACC&PAMS eseményre gondolni, ahol a nemzetközi részvevőknek angolul konferálta fel a fellépőket:


Idegen nyelve(ke)t ismerni nagyon jó dolog. Legyen szó akár angolról, akár koreairól, akár egy másik nyelvről. És sosem késő elkezdeni. Ha valaki épp Lee Seung Gi miatt kapott hozzá kedved, csak rajta, minden csak elhatározás kérdése.


----------------------
Brain Sudy CF videó: YT -> [공식]뇌새김, angol fordítás: LSGfan
Hyundai Home Shopping videó: YT -> seunggiairen, angol fordítás: LSGfan

3 megjegyzés:

  1. Köszönöm Kati az összeállítást.

    VálaszTörlés
  2. Jó volt a kis összeállításod olvasni.Valóban Seunggi remek választás a reklámhoz,Ő egy intelligens,különleges egyéníség.Szerintem sokak példaképe lett kitartásban,szorgalomban.Erre nagyon jó példa a hadseregben eltöltött kemény 21 hónap,melynek meg is lett az eredménye.Köszönöm

    VálaszTörlés